Замръзнаха въглищата на ТЕЦ-Перник, градът без топло

Включен е газов котел да възстанови топлоподаването
Обновена: 8 яну 2017 18:39 | 8 яну 2017 18:37, Анисия Иванова
40
Замръзнаха въглищата на ТЕЦ-Перник, градът без топло
Архив: Reuters

Заради замръзване на въглищата на ТЕЦ-Перник е било нарушено топлоподаването към абонатите, каза на брифинг във връзка със ситуацията в страната вследствие на лошите метеорологични условия зам.-министърът на енергетиката Николай Николов, предаде "Фокус“.

"Единственият проблем, който имаше с топлоподаването беше в ТЕЦ-Перник“, посочи зам.-министър Николов, като уточни, че в Перник е било нарушено качеството на топлоподаването заради замръзването на въглищата на „Топлофикация – Перник“.

Още по темата

„Това, което е направено е да бъде запален резервен газов котел и това ще доведе до повишаване на температурата на водата. Очаквам след 19.00 часа тази вечер това да се усети от абонатите“, съобщи енергийният зам.-министър.

По думите му от утре сутринта е организирано подаване на свежи въглища директно от мината, които ще могат да заменят замръзналите и това ще продължи, докогато е необходимо.

"Очаквам от утре ситуацията да бъде нормализирана и с ТЕЦ – Перник. С Изключение на това всичко останало по енергийната система е нормално“, увери още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
daniela преди 7 години
givej vav centara na grada ot 6 dekemvri imame problem vav abonatnata i njmame parno vav bloka idvaxa vsi4ki nekadarni texnici i za tjx vsi4ko e to4no problem njma tova prodalgava do dnesna data ysnaxme galba zasega nisto
31
0
 
2
 
! Отговори
1 преди 7 години
малее тия ептен са откачили..
30
0
 
11
 
! Отговори
фгхйкм, преди 7 години
абе ако утре като станем ако нема топло че се исипеме целио град пред тецо и че ви потрошиме с винкело
29
0
 
11
 
! Отговори
sel4o преди 7 години
Те така, че е щом власта е дадена на един разбойник да команджа цел град, а така искат и с БГ
28
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Сталин 30Да, ама на нас ХИЧ НЕ НИ Е ВЕСЕЛО!!! Трети ден на студено......Не знам дали има по-ужасна държава от нашата!!!! Никой, ама никой нищо не ни казва, телефоните са изключени, прави ли се нещо....никой не знае! А ще видите, като дойдат сметките....ВСИЧКО ЩЕ СИ Е КАТО ЗА НОРМАЛНО ПОДАВАНЕ НА ПАРНОТО! ПЛАДНЕШКИ РАЗБОЙНИЦИ! Или и това е заговор на Путин! Чудя се как не са изръсили нещо подобно! От нашите *** ВСИЧКО МОЖЕ ДА СЕ ОЧАКВА!
27
0
 
6
 
! Отговори
Сталин преди 7 години
Животът стана весел, живее се по-весело...
26
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Еееех демокрацийо !!! Стана Домокрация !!!
25
2
 
29
 
! Отговори
От Перник преди 7 години
Перничани, съберете ги тия некадърници на площада да стоят и те на студено до сутринта. Не бива само обикновенните хорица да мръзнат, а на управляващите само да им се разминава. Градът, който с труда си топлеше и други градове сега замръзва, до къде ни докараха?
24
4
 
36
 
! Отговори
Pernik преди 7 години
Първо - ТЕЦ-Перник мина изцяло на газ преди повече от 2 години, тъй като в противен случай трябваше да бъде спрян заради замърсяващите емисии от некачествените въглища, които ползваше. Така, че неграмотните министри, да спрат да ръсят простотии, а безхаберните журналисти да ги тиражират! Второ, аварията е от 6.01., а днес сме 8-ми ... Има ли нужда от коментар некадърността на управляващите по всички нива и във всички области?! Безхаберие, брутална арогантност и тотално невежество...
23
6
 
21
 
! Отговори
Иван преди 7 години
Аз съм на пелети.Турски котел. Супер модерен ,интернет .Паля го и от всякакви разстояния с gsm-a. Абсолютна чистота.Излиза ми на цената на донбаски въглища! Чистя на всеки 15-20 дни!
22
5
 
5
 
! Отговори
Иван преди 7 години
Аз съм на пелети.Турски котел. Супер модерен ,интернет .Паля го и от всякакви разстояния с gsm-a. Абсолютна чистота.Излиза ми на цената на донбаски въглища! Чистя на всеки 15-20 дни!
21
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тъкмо се зачудих как замръзват въглищата, след като не съдържат достатъчно вода...
20
1
 
25
 
! Отговори
Б преди 7 години
У Перник да са спокойни сега пълним газовио хЪб с газове,снощи ядох бОб.
19
7
 
31
 
! Отговори
socialen преди 7 години
По време на 3.5 годишното, еднолично, катастрофално-неграмотно "управление" на неконтролируемия хаос на Борисов в периода август 2009 - февруари 2013 година, за което Борисов беше изтритан с шут от Народа, се убедихме, че Борисов и тумбата му ПП ГЕРП са тотални неграмотници и некадърници. Но какво направиха останалите 12 "партии" от 13главата олигархична Ламя, незнайно защо наречена от някои "правителство" през последните 2 години?
18
3
 
23
 
! Отговори
АБЕ У ПЕРНИК... преди 7 години
...ТЕЦ-а ....не беше ли на Ковачки...??!!!!....Или само Му ползва въглищата от мина Бобовдол...ха,ха,хааааааааааа...??!!
17
2
 
44
 
! Отговори
Въпрос отговор преди 7 години
В 19;40 все още няма парно в Перник това са вече 48 часа при 20 градуса и след като ТЕЦ-овете са елемент от национална сигурност значи ли това че държавата се разпадна, а държавните служители са обикновени тунеядци и кърлежи,тоест банда мошеници!?
16
7
 
30
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Поредната катастрофа, причинена от Борисов и тумбата му ПП ГЕРП.
15
1
 
35
 
! Отговори
Добавена стойност преди 7 години
Търговецът Х имал 2 тона сухи въглища за продажба при цена 500лв за тон. След като излял върху тях 800 литра вода, тяхното тегло се увеличило с приблизително 700 кг. С колко се е увеличила тяхната цена, след като са попили водата?
14
30
 
5
 
! Отговори
СПОКО ,БЕ....другари преди 7 години
Само след 15-дни ----ЩЕ ВИ ВИДИМЕ И ВИЕ ....КВО МОЖЕТЕ У СНЕГА и СТУДА!!!ДА НЕ КАЖЕТЕ ТОГАВА.....ЧЕ , И ГОСПОД Е ОТ ГЕРБ.....И СА СЕ НАГОВОРИЛИ С БОКО....ДА ВИ САБОТИРАТ МЕРОПРИЯТИЯТА НА "***--20"!!!Щото --Дъртофелия Нинова и Дебелияна Йотова .....САМО ТАКИВА ПРОСТОТИЙ ГИ ИЗМИСЛЯТ..ха,ха,хааааааааааа...."НА ПОЛЗУ--Партию".......!
13
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Просто безхаберни некадърници. За пръв път през зимата в България има минусови температури .