На границата: Опаковката лъже за съдържанието

Цигари, опаковани като бисквити, задържаха на Митница Лом
9 яну 2017 15:52,
3
На границата: Опаковката лъже за съдържанието
Снимка: customs.bg

Мобилен екип на Митница Лом е спрял през миналата нощ на "Дунав мост 2" товарен автомобил с българска регистрация, превозващ стока от България за страна от ЕС. 

Една от превозваните пратки е обявена в товарителницата като 200 кг. бисквити, разпределени в осем кашона и етикетирани със стикери на българска марка.

При проверката обаче е установено, че вместо бисквити, кашоните съдържат общо 6720 кутии (134 400 къса) цигари от популярна марка, всички с български акцизен бандерол.

Липсва задължителния при подобен превоз опростен придружителен документ. Тютюневите изделия, за които е направен опит да бъдат опаковани като бисквити, са задържани в склад на Митница Лом. Продължава работата по установяване изпращача на стоката.

Експерти коментират, че подобна нерегламентирана търговия е изгодна дори, когато цигарите са редовно закупени в България, поради по-високите цени на тютюневите изделия в Западна Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
6
 
! Отговори
интроверт-винтоверт преди 7 години
"Цигари,опаковани като бисквити,задържаха на Митница Лом"Пропуснали сте да ни информирате - кого са задържали цигарите , опаковани като бисквити ?!Нещо да сте чували са състав на изречението ?!
1
4
 
7
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Тцъ...тцъ...тцъ...митничари-кокошкари...развалили са далаверката на някой!