Отвориха ГКПП Йовково и Дуранкулак с Румъния

Армията продължава да помага за зимната обстановка в Добрич
9 яну 2017 14:22, Василия Пейчева
0
Отвориха ГКПП Йовково и Дуранкулак с Румъния
Снимка: Архив, БТА

Отворени са двата контролно-пропускателни пункта на границата с Румъния - Дуранкулак и Йовково, съобщиха от областната администрация в Добрич.

Още по темата

Всички моторни превозни средства до 12 т се пропускат през граничните пунктове без ограничения при тежки зимни условия.

Вчера румънските гранични власти не бяха почистили и не пропускаха автомобили през митниците в Йовково и Дуранкулак. На ГКПП "Йовково" изчакваха молдовски автобус с 50 пътници, турски микробус и още пет румънски автомобила, които не можеха да преминат границата.

И днес личен състав и техника от Българската армия продължават да оказват съдействие за преодоляване на последиците от тежката метеорологична обстановка в област Добрич. На територията на областта работят роторни снегорини от военните формирования в Шабла и Балчик, както и БАТ машината на Военноморските сили.

Усилията на всички, ангажирани с почистването на пътищата в областта, са насочени да се отворят максимален брой пътни артерии в областта, посочва областният управител Детелина Николова, цитиран от пресслужбата на областна администрация.

Тя благодари на земеделските стопани от областта, които оказаха съдействие за почистване на републиканската и общинската пътна мрежа. Детелина Николова отправя благодарности и на БЧК - Добрич, които са подкрепяли през последните дни работещите екипи с храна и топли напитки.


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари