Пореден леден ден у нас: Ваканция, "жълт код", лед по Дунав

Извадили през нощта 15 души от преспите, спасили родилка
Обновена: 9 яну 2017 09:10 | 9 яну 2017 09:00,
20
Пореден леден ден у нас: Ваканция, "жълт код", лед по Дунав
Снимка: архив, Bulphoto

Жълт код за ниски температури е обявен в цялата стран, показва справка на официалния сайт на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

Метеоролозите предупреждават, че времето ще бъде студено с максимални температури между минус 11 и минус 8 градуса. Жълтият код означава потенциална опасност.

Още по темата

Във връзка със зимната обстановка и ледохода по река Дунав днес ще стане ясно дали ще бъде спряно изцяло корабоплаването.

Реката е скована напълно в румънския участък край Черна вода. В българския участък край Русе и Силистра ледените късове обхващат между 40 и 60% от Дунав. Фериботите от и към Румъния вече са спрени.

Днес се очаква и българските власти да решат дали да предприемат тази мярка. От "Гранична полиция" препоръчаха на пътуващите за Румъния да използват Дунав мост 1 и 2.

Заради усложнената обстановка в страната и грипната епидемия днешният 9 януари е неучебен ден за училищата в цялата страна. Кметовете по общини ще решават колко да са неучебните дни - до 10 или до 11 януари.

През нощта екипите на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" са отреагирали на 30 сигнала. Това съобщи гл. комисар Николай Николов, цитиран от "Фокус".

15 души са извадени от преспите. Оказано е съдействие на екипите на Спешна помощ, в това число и за транспортиране на една родилка от село Медковец.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
11
 
! Отговори
121 преди 7 години
какви кодове -11 това е нищо днес случайно се загледах на руски канал -32 по главна магистрала М5 свързва Москва с Самара 1100 км няма затворено даже на всеки 100 км министерството на извънаредните ситуации /те като изостанали имат такова/ е разкрило полеви кухни където може да получиш чай,храна,да заредиш телефона си и от делно палатки с по 5 до 7 легла за шофьори който не могат да продължат боже колко изостанала страна диваци а ние европейците при -11 стойм в преспите и чакаме
16
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какви кодове, какви 5 лева? Нормално време за сезона и нищо необичайно във времето няма. От време "оно" в БГ такова е времето и това сега не е прецедент. С толкова много говорене държавата се опитва да прикрие собствената невъзможност да изпълнява задълженията си при такова време. За непросветените има статистика и сами могат да проверят как са се движили температурите и количеството на валежите в сняг през последните 100 години.
15
0
 
5
 
! Отговори
Разочарован преди 7 години
Ей, пак го отмениха глобалното затопляне маа му стара!Все ни го обещават, а вместо него всяка зима сибирски студове и жълти и оранжеви кодове...
14
0
 
11
 
! Отговори
Ммм преди 7 години
Сега жълт код за сняг и студ. Март/април - жълт код за наводнения и свлачища. Защото някой изряза горите и тая вода ще си търси място. И тогава ще има изненадани журналистки с ботуши, нагазили в калта. И батя пак ще обеснява,че от него нищо не зависи ама е взел мерки !
13
0
 
5
 
! Отговори
оператор на Енигма преди 7 години
Най-сетне се появи дешифрована информация , от която разбрах що е това нещо "код" и има ли почва то у нас !Така е - едно време се чистеше непрекъснато , въпреки примитивната техника , а сега сигурно кодовете ще ни свършат работата !
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Зимна екскурзия за мигранти -Видин-Шварцвалд с шайни.
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да интересно, навремето хората са се молели и са се радвали когато Дунав замръзне, първо заради дивеча който по лесно одва от Румъния ч, второ и може би по важно това за тях означавало добра реколта. Сега го предстаеят едва ли не за бедствие. Не можах да разбера защо и кога нормални явления за България в миналото изведнъж се превръщат в бедствия. Даже четох и че видиш ли даже Дуранколашкото езеро било замръзнало, да не повярва човек как така езеро замръзва посред зима. Просто нямам думи!!
10
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всъщност проблемите с почистването на пътищата идват от активисти на БСП и Радев, които умишлено си оставят колите напреко на пътищата уж че са закъсали.Дотук ни докара управлението на женкарят Радев!
9
1
 
5
 
! Отговори
дядо Мраз преди 7 години
Спасената родилка от кои е?
8
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега е моментът да изпроводим всички мигранти през Дунава в търсените от тях дестинации. Услужливи доброжелатели да им посочат заветния път през замръзналия Дунав.Щом вълците навремето са се разхождали така ту в България, ту във Влашко,то и за мигрантите пътят е осигурен.
7
0
 
4
 
! Отговори
от мен преди 7 години
До Анонименпиши на кирилица - ***!
6
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой да обясни как превръщат градусите в цветове, ве.Това не сме го учили, DD
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Писали жълт код, та се сетих, че никой не предупреждава НЕ ЯЖТЕ ЖЪЛТ СНЯГ!Това е заветът на всеки ескимос към неговият син))) не цвят, а потомък.Хаха. каламбури, лапсуси, но истината е някъде там.
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С трамвая до работа - 12 минути. Никакъв проблем.
3
1
 
12
 
! Отговори
Щом настане жега преди 7 години
Б.Х. заляга в окопа. Ситуацията е още по-кофти в момента - не може да разсърди и да хвърли оставка.
2
1
 
23
 
! Отговори
Телцето преди 7 години
Стига глупости...лед по Дунав през януари...бъзикате ли се?Минусови дневни температури през януари...вашия хумор ми идва в повече...
1
2
 
20
 
! Отговори
Дедо Мраз преди 7 години
Боко що кара сутрин-вечер само Лилянка да са обяснява?Ми тя още малко ша ревне!