Пореден леден ден у нас: Ваканция, "жълт код", лед по Дунав

Извадили през нощта 15 души от преспите, спасили родилка
Обновена: 9 яну 2017 09:10 | 9 яну 2017 09:00, Мария Захариева
20
Пореден леден ден у нас: Ваканция, "жълт код", лед по Дунав
Снимка: архив, Bulphoto

Жълт код за ниски температури е обявен в цялата стран, показва справка на официалния сайт на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

Метеоролозите предупреждават, че времето ще бъде студено с максимални температури между минус 11 и минус 8 градуса. Жълтият код означава потенциална опасност.

Още по темата

Във връзка със зимната обстановка и ледохода по река Дунав днес ще стане ясно дали ще бъде спряно изцяло корабоплаването.

Реката е скована напълно в румънския участък край Черна вода. В българския участък край Русе и Силистра ледените късове обхващат между 40 и 60% от Дунав. Фериботите от и към Румъния вече са спрени.

Днес се очаква и българските власти да решат дали да предприемат тази мярка. От "Гранична полиция" препоръчаха на пътуващите за Румъния да използват Дунав мост 1 и 2.

Заради усложнената обстановка в страната и грипната епидемия днешният 9 януари е неучебен ден за училищата в цялата страна. Кметовете по общини ще решават колко да са неучебните дни - до 10 или до 11 януари.

През нощта екипите на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" са отреагирали на 30 сигнала. Това съобщи гл. комисар Николай Николов, цитиран от "Фокус".

15 души са извадени от преспите. Оказано е съдействие на екипите на Спешна помощ, в това число и за транспортиране на една родилка от село Медковец.

 


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.