Снежен капан оплете шест села във Видинско

Чистим пътя и след 10 мин. всичко е постарому, обясни зам.-кметът
9 яну 2017 12:44,
17
Снежен капан оплете шест села във Видинско
Снимка: bgonair.bg

Шест села в община Видин остават откъснати от света. Заради силните снегонавявания машините не могат да се справят с преспите, които стигат до над 2 метра. Поривите на вятъра в областта достигат до над 10 метра в секунда.

Така до шестте видински села няма никакъв достъп. Близки на живеещите в тях искаха да им занесат провизии, но не успяха.

Огромни преспи по ЖП релсите в северозапада оставиха десетки пътници на студено и без информация дали ще успеят да стигнат до София. Влаковата композиция беше блокирана от огромна пряспа между гара Видин и Видбол. Над 50 пътници се оказаха в капан до късно снощи.

Заради зимната обстановка кризисният щаб в община Видин затвори пътищата към някои населени места, за да бъдат почистени качествено.

"Изчистваме пътя и след 10 минути заради вятъра всичко е постарому. Все едно не е пипано", коментира пред Bulgaria ON AIR зам.-кметът на Видин инж. Цветан Асенов.

Очаква се днес най-после да бъде закаран хляб в блокираното село Ясен. Цялата община Бойница също е под снежна блокада и достъп до нея няма.

"Положението там е сложно. Дори да се изчисти, след 2 минути снегът е отново на пътя. Така че чакаме вятърът да спре", каза и директорът на ОДПБЗН-Видин комисар Станислав Генчев

Във Видинско учениците са във ваканция и днес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Явно преди 7 години
чистите с метли и лопатки. Айде не нас тия за 10 мин....
12
0
 
1
 
! Отговори
смотани журналя преди 7 години
Кои са тези села бе?
11
1
 
0
 
! Отговори
gos преди 7 години
Някой има ли представа защо скоростта на вятъра веднъж я дават в метри за секунда, след това в километри в час, понякога и в двете мерни единици, а също често объркват и омешват едната с другата.Защо не се избере една величина (измежду двете) и с нея да се съобщава скоростта на вятъра? Това е много по практично и ще се създаде по добра представа у хората на какво съобщаване какво точно съответства като усещане. В момента имаме наукообразно нищоказване от тип "*** то много сложно"
10
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изсекоха се дърветата, махна се преградите и сега олеле. Това е в цялата страна. Всичко се открадна безотговорно, а сега голямо врякане. Лятото ще е така с водата, но всичко което беше направено за поливане се съсипа. Трябва да се потърси отговорност за всичката съсипия след 1989 г.
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако кмета е заповядал с такава машина /на снимката/ да чисти платното и иска да получи резултат нещо не е наред
8
0
 
12
 
! Отговори
до 5 преди 7 години
Имаше навремето едни сиви тенекии отстрани на пътя, да.
7
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не се свършиха *** да плюят само бреее.....
6
3
 
8
 
! Отговори
Бай Иван преди 7 години
Стига сте мрънкали, зима е. Потърсете за обстановката в Австрия, Германия да видите че и там има откъснати села, и там затварят пътища. Вчера магистрала Струма беше СУХА, не добре почистена, а СУХА.
5
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо ли си мисля, че по байтошово време се взимаха мерки вятъра да не може да прави навявания по определени опасни места? Какво стана с направеното преди 1989-та година, а демократи? Откраднахте ли го? Сега не сте могли да се справите с вятъра, ами няма да можете като знаете само да крадете
4
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако вместо гепене се купуваха повече роторни снегорини, нямаше да има проблем!
3
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От кога на тази държава и пука за Северозападналия район ? Обезлюдени села с по 10 жителя ! Естествено , че не си дават много зор да чистят снега.
2
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей прости хора купете един шнеков снегорин пробвайте, аман бе. Сега вятъра им виновен. На калпав снегорин снега му пречи.
1
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Глупости заради вятъра, колкото навява толкова и отвява как стана тъй че вятъра все на асвалта навява. Я вижте в Япония пътя почистен отстрани 7-8 м сняг.