3 000 коли чистят пътищата в сняг и студ

Военните също участват в разчистването с техника
35
3 000 коли чистят пътищата в сняг и студ
Снимка: архив, БулФото

Около три хиляди автомобила са включени в почистването на републиканската пътна мрежа в страната. Това заяви в Ловеч министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова.

По думите й при заявка от местните щабове военните също участват с техника, за да осигурят пробив на пътищата или да подпомогнат ремонтните екипи по електрозахранването. В момента се налага участието на военна техника в крайните североизточни райони.

Бъчварова припомни също, че са внесени законодателни предложения в парламента за санкции на тези, които при обявено бедствено положение или наложена забрана за преминаване не се съобразяват, предаде БТА.

"В момента санкциите са ниски, като за тировете са до 50 лева. Ние предлагаме два варианта - или изключително завишаване на санкциите до 2 хиляди лева, или административна мярка със сваляне на регистрационни табели", заяви министърът.

Тя бе в Ловеч, за да представи новия директор на Областната дирекция на МВР - 47-годишния старши комисар Петър Енчев. Той е бил заместник-директор и началник-отдел "Криминална полиция" на ОД на МВР - Плевен. В МВР работи от 1999 г.

По отношение на Националната специализирана полицейска операция за борба с битовата престъпност министър Бъчварова заяви, че до края на годината МВР ще има поне още три хиляди служители. За Ловешка област са поискани 27 младши полицейски инспектора и 6 полицейски инспектора.

От вчера в областта операцията е започнала. Хората ще видят, че има полиция и тя работи, коментира старши комисар Енчев.

С Румяна Бъчварова бе и заместник-главният секретар на МВР главен комисар Георги Арабаджиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
2
 
! Отговори
Партиен член. преди 7 години
По правилно ще е .На 3000 коли се плаща.Колко тези коли са годни да чистят сняг?Само електрокари с гребла не видях.Сложат гребло и хоп снегорин.Важно е определена фирма с наш човек да *** от баницата.
30
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
33, *** КАТО СНЯГ СИ САМО ТИ И КО. ИНАЧЕ НАВЪН ПОЛЯРНА ЗИМА Е БЛОКИРАЛА НЕ САМО БГ, АМИ И ЕВРОПА.
29
0
 
10
 
! Отговори
Боже, преди 7 години
пази норвежците, че те имат само 2600 снегорина! Като гледам какво е тука, не ми се мисли за братята норвежци!
28
0
 
10
 
! Отговори
Лилян Свинянов Павло преди 7 години
Решил да си купя 2 винетки , ама дали няма да ме глобят като ги залепя.
27
0
 
5
 
! Отговори
Бойко не Борисов преди 7 години
Дами и господа, другарки и другари, не ни трябва война или терористичен акт. Комбинацията от лоялния гражданин Методиев и лошото време си е смъртоносна за РБ. А вън вали толкова хубав сняг. Да му се порадваме. Зима е!
26
0
 
14
 
! Отговори
1-2-3000 БРОЯЧ преди 7 години
1 СНЕГОРИН2 СНЕГОРИНА 3000 СНЕГОРИНА
25
0
 
18
 
! Отговори
Абе преди 7 години
тия явно са дрогирани с някакъв абсолютен ***! Снегорини им е се привиждат, с хиляди!
24
1
 
22
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Това е абсолютна лъжа при 3000 снегорина и приблизително 18000 км. пътна мрежа от всички класове се пада по около 6 км. на машина. Нали се досещате кои пътища се почистват само основните така ,че излиза още по голяма наситеност на километър и би трябвало да няма и снежинка по тези пътища. При самия факт ,че се справиха до някъде чак третия ден показва ,че машините де факто са в пъти по-малко и са само на хартия.
23
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ОВЦАТА начело на РВМ пак ни ЗАБЛУЖДАВА!Ама ние не сме овце, та да и вЕрваме! Чистели били!
22
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
To за това все още е Хаус по пътищата лъжат като
21
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По 6 км на снегорин се падат. Пътищата трябваше да са излизани с толкова техника.Май машините са виртуални само по новините.
20
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
еее то като в статията за градусите3000 ама в 7 различни дни са различни, те просто сумират :)430 снегорина има за страната за всеки ден, 7 дни = 3000 :D
19
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
3000 оба4е негодни!! няма специализирани например роторни!!! срамота! това 4е имаш с гребла не зна4и 4е ще свършат работа и има нужда от тях!!!!гледам роторните са 45 годишни!!! къде са ни париците??
18
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И магистралата в Констанца ли е изчустена? Днес дадоха, че е затворена, опашките са 20 км там
17
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За тая смехотворна цена на винетката от 97 лв смятам, че правителството не само не трябва да чисти пътищата, а да направо да ги залива с чиста вода без примеси за да се заледяват повече!!!
16
0
 
4
 
! Отговори
Иван преди 7 години
Кога?
15
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако 3000 машини чистят и резултата е такъв какъвто го виждаме значи ни трябват 300 000 за да е чисто поне като в Румъния. МЕН БРОЯ ХИЧ НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА, ИНТЕРЕСУВА МЕ , ЧЕ С ПАРИТЕ КОИТО ВИ ДАВАМ НЕ ПОЛУЧАВАМ ВЕЧЕ ЦЯЛА СЕДМИЦА ПОЧИСТЕНИ ПЪТИЩА. аКО ИСКАТЕ ЧИСТЕТЕ И С 3 МАШИНИ НО НАЙ-ПОСЛЕ ПОЧИСТЕТЕ.
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къде бе
13
0
 
12
 
! Отговори
Паметлив преди 7 години
Очевидно е ,че не броя на машините е решаващ,а качеството им!Защо няма достатъчно роторни снегорини,та се налага ползването на такива от 60-те и 70-те години?Зимите са с по-малко сняг,но с повече вятър,т.е. навявания,а именно роторни те машини съответстват на тези условия.Не е като да няма-произвеждат се във всякакви размери!
12
0
 
15
 
! Отговори
Браво преди 7 години
Спецове в нищопочистването са обръчите.Нищомаркирането не е нарушено,защото няма маркировка ама трябват още пари за поддръжка.Данък МПС + ВИНЕТКАТА изобщо не са евтини в Бг