БДЖ за удара край Мездра: Няма ранени, няма викове…

Никой от пътниците не е подал сигнал, че е пострадал
10 яну 2017 14:34,
12
БДЖ за удара край Мездра: Няма ранени, няма викове…
Снимка: архив БТА

БДЖ потвърди за инцидента на гара Мездра, но отрече да има информация за пострадали хора.

Както Dnes.bg писа, при маневра тази сутрин локомотив се удари в пътнически вагони. Според свидетели на инцидента част от пътниците са пострадали, а служители на гарата се скарали на онези, които били на перона и им викали да се качват във влака.

Данните на БДЖ са, че инцидентът е станал в 6.05 на гара Мездра докато локомотив извършва маневра за прикачване към композицията от Враца за София, която в гарата в Мездра сменя посоката на движение.

Още по темата

При подхода на локомотива за прикачване към вагоните, той се приближава със скорост от 15 км/ч. Когато започва да намалява скоростта, за да спре преди прикачването, локомотивът се приплъзва по релсите следствие на нарушено сцепление между колелата и релсите, информират от пресцентъра на БДЖ, цитирани от "Труд".

Следва удар във вагоните със скорост между 10 и 15 км/ч., при което 126-тонния локомотив премества цялата композиция от три вагона с тегло от 128 тона на 2 метра.

"Пътниците, които в този момент се стояли прави във влака, са загубили равновесие и по данни, излъчени в медиите, една жена си е ударила главата. Нито един от пътуващите обаче не е подал сигнал към началник влака или към кондуктора. Информацията, че двама служители на перона на гарата, които не са от служителите на БДЖ, са крещели на хората, остава непотвърдена", пишат още от БДЖ.

От там информират, че влакът е продължил пътя си без технически проблем, нито един от пътниците не е потърсил медицинска или друг вид помощ – както веднага след отпътуването, така и след пристигането на Централна гара София в 8.03 минути.

Композицията е пристигнала с 33 минути закъснение, което е натрупано по време на самото движение и няма общо с тласъка на гара Мездра.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
ААз преди 7 години
До АнонименАбе, глупакоВ това време возил ли си се на автобус? Или си караш скапаната 15 годишна кола. Колко загинали има по железниците и колко по пътищата? Или май само ти не си го разбрал. Върви до Мездра и прави кирии до София да те видим колко ще изкараш. От такива мислещи-недомислещи като теб сме на този хал не само в тази област. Плиткоумник...
8
2
 
6
 
! Отговори
Тик Так преди 7 години
Е какво толкова? Нищо не е станало.Няма пострадали даже няма умрели което е случайност за БДЖ.Единствено 1 жена си е разбила главата и 3-*** души са си пукнали и натъртили по някое ребро *** тва нищо не е. Ранени няма според скалата на БДЖ
7
5
 
1
 
! Отговори
NORMANO преди 7 години
Човешкия нормален ход е около 2.8 км/ч . Я се опитайте да се затичате и да развиете скорост 15км/ч и се ударете в стена .При маневра се използва скорост не по голяма от 1км/ч.
6
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нарочно пишат лоши новини, пълни с лъжи и недомислици.Измислят си трагедии, а се оказва, че нищо няма.Трябва да има големи наказания за лъжливи новини!В някои страни и закони въведоха за това, и комисии назначиха за борба с лъжите, а ние пак сме последни.
5
6
 
8
 
! Отговори
akinak преди 7 години
моля ви да влезете в час.от няколко дни само железницата осъществява превози на пътници.винаги е било така при такива условия.хората се стараят.а вие продължавате да лаете по нея.предлагам ви малко да се засрамите.
4
2
 
11
 
! Отговори
БНР преди 7 години
Пострадали хора няма, само една жена си разбила главата ???
3
12
 
12
 
! Отговори
Ив преди 7 години
Трябва да се забрани със закон БДЖ да превозва хора. Преди 25-30 години с БДЖ беше почти единствения начин да се придвижват хора на по-големи разстояния, вече не е така - има автобуси, хората имат автомобили. А и хората трабва вече да са го разбрали. Не превозвайте хора, БДЖ, спрете да ги убивате по най-изобретателен за вас начин - студ, пожари, катастрофи, закъснения с по 3-4 часа! Само тежки промишлени товари превозвайте по остарелите и амортизирани жп линии! Моля ви, бъдете Човеци!
2
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да, бе да! Няма ранени! Лъжци! Проверявайте си източниците!
1
5
 
14
 
! Отговори
Башка Луд преди 7 години
Това ми напомня за оня лаф: нема кръв, нема фал! БожеДокарай ниЖиви