Властта апелира: Не пътувайте, ситуацията доста се усложни!

Затворени са всички проходи в страната, има и ураганен вятър
Обновена: 11 яну 2017 07:05 | 10 яну 2017 22:35,
101
Властта апелира: Не пътувайте, ситуацията доста се усложни!
Снимка: БТА

Наистина ситуацията в страната се усложни. Това каза на извънреден брифинг министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Лиляна Павлова, предаде "Фокус".

Още по темата

"В Централна и Източна България ситуацията не само се влоши от гледна точка на обилните снеговалежи, но поради ураганния вятър се наложи да предприемем драстични мерки. Цялата републиканска пътна мрежа е затворена за тежкотоварния трафик с изключение на магистралите в южната част, а именно "Люлин" и "Струма" в посока Кулата, София-Калотина, "Тракия" до Зимница и "Марица". Абсолютно всички останали пътища от републиканската и общинската пътна мрежа са затворени за движение на тежкотоварни превозни средства", подчерта министърът в оставка.

Тя допълни, че са затворени изцяло за движение всички проходи за тежкотоварния трафик. "За леки автомобили също са затворени всички проходи с изключение на "Петрохан" за леки коли. По отношение на лекотоварния трафик, тежка е метеорологичната обстановка в Източна България. Изцяло затворени за движение за всички превозни средства са всички пътища в областите Бургас, Варна, Добрич, Търговище и Шумен, както и частично в Разград", заяви Павлова.

"Апелираме всички граждани и пътуващи да не предприемат пътуване в тъмните части на деня и в момента да не се предприемат пътувания във всички области, които споменах. Ураганният вятър е много силен. Техниката на гражданска защита също не може да върви и имаме преустановено движение", добави тя. По думите й има пълното съдействие и на място са техниката и на военните, и на ПБЗН.

"Те съдействат в момента в област Добрич. Ситуацията в тази част на страната е много сложна. Пътищата в Централна и Западна България остават отворени за движение за леките превозни средства, с изключение на проходите и автомагистралите, които остават отворени само в западната част на страната. Най-рано в сутрешните часове ще дадем информация къде и кои пътища ще могат да бъдат отворени", добави Павлова. Тя уточни, че Хаинбоаз е затворен изцяло, поради сериозното навяване. "Връзката между севера и юга е затворена, с изключение на Петрохан", каза още Лиляна Павлова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Личен опит 76Напълно съм съгласен. " Глупостта, корупцията, назначените калинки които нищо не разбират"
57
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
агентурата на бйе-сйе-пйе-ту се е закачила за зимата, като единствен начин да си вдигат рейтинга. Пожелавам на всички още по-големи снеговалежи и люти студове след 22. 01. 2017, та да започне ръкопляскането за новото ръководство! Амин!
56
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Остават 11 МиГ-а до пролетта. Лошото е, че имаме само 2-3 :-D
55
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Споко бе! След 11 дни ген Радев ще издуха всичкия сняг с МиГ-а.
54
2
 
32
 
! Отговори
сълзи преди 7 години
Докато вали властта рони сълзи. Всяка снежинка в офшорната сметка еврото наполовинка. От *** и чистенето от времето на ДС агентите от БСП та до ДС агентите на ГЕРб все така най-много се краде.
53
7
 
26
 
! Отговори
se преди 7 години
Боко знаеше за тежката зима и избяга.
52
13
 
21
 
! Отговори
бай иван преди 7 години
Чакам да прочета как в Австрия, Германия подобни неща не се случват. А..., май и там е същото.
51
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига сте ревали и оплаквали като малки деца.Радвайте се на хубавия сняг.Зима е все пак.Май много сме раглезени нещо.Ако искате на пиесестал да ви издигнат и със килимче да прелитате от точка А до точка Б ,че да не се докоснете до земята ..- я да не се намокрите от снега , я да не се нацапате от праха...
50
20
 
25
 
! Отговори
Независим преди 7 години
Абе ревльовци как хората да чистят в този вятър,ама е по-хубаво да си стоиш на топло и само да търсиш вината в другите.Как може всичко да обръщате на политическа основа,това е природата.Ни Путин,ни Меркел ще ви изчистят пътя в този вятър.Приятен ден
49
20
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лъсна некадърността на герберските мутри. Които за нищичко не стават. Те едни пътища не могат да изчистят, камо ли да управляват държава.
48
30
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Навсякъде червените муцуни саботират колкото могат.Факт
47
12
 
51
 
! Отговори
ВЪН МАФИЯТА преди 7 години
За 2 милиарда за снегопочистване ...толкова!!!В Германия и Норвегия не се отпускат толкова!Само че там не се краде в такива размери!!Фирмите на Гроб ,всъщност са закупили техника....джипове и яхти!!!!!
46
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я кажете знаете ли какво е "ураган" че от известно време у нас само урагани вилнеят
45
0
 
17
 
! Отговори
гоги преди 7 години
до 56за тези 100лв. ще ринат 25 часа в денонощието ако се наложи
44
2
 
21
 
! Отговори
Бобо преди 7 години
Констанца-Дуранкулак ,пътя е отворен.Но Дуранкулак-Варна е ужас,вече може и да е непроходим
43
2
 
44
 
! Отговори
Лилето Павлова: преди 7 години
Боце, пак сме се посрале !
42
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Техниката на гражданска защита също не може да върви.Руснаците са хакнали техниката, сигурни са от НАТО, цитирани от Брюксел.
41
2
 
48
 
! Отговори
Не пътувайте..... преди 7 години
Но не забравяйте да си платите годишните винетки.Заплати на депутати и министри трябва се плащат.
40
9
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не пътувайте, за ваше добро е.Не включвайте осветлението, че май няма повече ток.Не яжте, да не преядете.Не дишайте, че замърсявате околната среда.Изчакайте интервю на г-н Борисов, да каже какво да мислите.От Вашето правителство!
39
10
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като ги гледам крадливите и некадърни гербери, ще е най-добре да затворят пътищата до май месец. Нищо, че са изтекли много милиони за почистване, но като си зачислил един снегорин в 5 обществени поръчки на 5 места в страната, къде да отиде по-напред?