Заради затворените пътища – без жертви и бедстващи

Пожарите от началото на годината са над 500, загинали са 6 души
10 яну 2017 10:00,
5
Заради затворените пътища – без жертви и бедстващи
Снимка: Булфото, архив

Няма бедстващи, няма и загинали. Това успяхме да предотвратим с ранното затваряне на пътищата. Създадохме неудобство, но няма инциденти. Това заяви в ефира на БНТ гл. комисар Николай Николов от Главна Дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

Още по темата

"Очакваме ситуацията в Югоизточна България да бъде най-сериозна, ако рязко паднат температурите отново. Електроподаването ще бъде застрашено, което е сериозен риск. Подготвили сме се по съответния начин, защото очакваме тежка ситуация. 4000 пожарникари са в готовност да действат", допълни Николов

"От началото на годината са загинали 6 човека от битови пожари, причинени от неизправни отоплителни уреди, 19 са пострадали", информира шефът на пожарната.

По данни на главен инспектор Стефан Стефанов битовите пожари, потушени от началото на годината, са над 500. Най-честите причини за възникването на огъня са неправилното боравене с отоплителни уреди, неизправни такива, както и претоварване на електрическата мрежа.

По думите му от началото на годината при битови пожари са загинали шестима души, 10 други са пострадали. Стефанов добави, че най-безопасно е боравенето с централното отопление, като е важно да се внимава при отоплението на твърдо гориво. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За съжаление по нашите ширини това е единственото решение - ако се остави хората сами да се пазят и преценяват...
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При ГЕРБ е така - няма път, няма проблем със закъсали и катастрофи.
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя лаф - тезо затворили пътищата и затова няма инциденти звучи подобно на другия: ми те нората ще емигрират и така ще се стопи безработицата. Не се сещам обаче кой точно мисловен капацитет го беше изцепил това наскоро.
1
5
 
1
 
! Отговори
един друг преди 7 години
Само още 10 дни остават и няма да спирам всеки ден да пиша, че всички беди идват от Радев и БСП. Още малко остава :)