Зимата – чудна, но истерията изгони хората от курортите

Туристите мислили, че в планината не са подготвени за това време
Обновена: 10 яну 2017 16:02 | 10 яну 2017 15:28,
14
Зимата – чудна, но истерията изгони хората от курортите
Снимка: Булфото, архив

Туристическият бранш в Смолянско отчита хиляди левове загуби заради истерията около лошото време. От резервациите се отказали предимно българските туристи.

"Даже вече стана антиреклама за нас. Хората мислят, че тука не сме подготвени, но да знаят ,че в планината всички се грижим и пътищата са пробити и могат спокойно да стигнат до пистите и хотелите", обясни Росен Кефилев, който е собственик на хотел в Чепеларе.

Още по темата

Драгомир Захариев, управител на хотел в Пампорово, добавя, че с всяка резервация са обяснили на туристите, че пътищата са проходими и условията са прекрасни за ски. „Все пак за нас това е основният сезон и ние се надяваме на него, всеки ден е важен. Най-скъпата стая в туризма е празната стая", посочи той.

Чуждите туристи обаче не се отказват да почиват у нас. 

Сериозен отлив на туристи заради прогнозите за лошо време е регистриран и в Златоград. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
7
 
! Отговори
Ужас преди 7 години
Не истерията, цените по заведенията и магазините гонят туристите !!!
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ХА ХА ХАДруга година зимния туризъм реве че сняг няма, пък сега сняг има, но туристие не могат да стигнат до зимните курорти.Нема угодияАко може само на пистите да вали но не и извън тях
11
1
 
14
 
! Отговори
Хой преди 7 години
Хм, не е само причина снега, парии, пари не останаха след Коледа и ЧНГ-то...
10
0
 
17
 
! Отговори
лъжат преди 7 години
едвам успяхме да се върнем от планината преди 2 дни. За пари са готови да те излъжат за всичко нагли алчняри. Не им вярвайте, никой да не ходи в планината ако не му се седи в пряспа 2 дни да чака тежката техника - трактор !!!
9
5
 
2
 
! Отговори
mitko преди 7 години
до Анонимен 2, сподели къде караш ски в чужбина моля
8
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В планината пътищата може и да са проходими, ама на магистралата има преспи! Дето има една приказка - планината ражда хора, а полето ражда тикви!
7
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хотелиерите може да са подготвени, но държавата не е.Както преди 2 години нямаше ток в най-големия сняг във всички големи курорти: Боровец, Банско и т.н.Що за зимни курорти са щом като завали малко повече сняг и те спират да работят!?
6
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е то това е работа на нашите безумни медии особенно БТВ и Нова които едва ли не изпадат в истерия и изкарват нормално зимно време като апокалипсис. Не мога да разбера главните редактори на новините какво гонят с това. Безумно е!!Това си е най-нормална зима. Такива зими са се случвали и преди ще се случват и за в бъдеще!
5
5
 
33
 
! Отговори
До 4 преди 7 години
Истерията я създадоха управляващите от ГЕРБ, защото са некадърни и корумпирани и не могат да се справят с нещо обичайно - почистване на пътищата от снега. Всеки ден има по няколко интервюта по националните телевизии, в които ми обясняат колко изключително било да вали сняг през зимата в България.
4
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами че тя истерията я създават медиите. Сега хотелиерите в планината да съдят вестникарите за пропуснати ползи.
3
2
 
27
 
! Отговори
Питащ преди 7 години
А сивия сектор в туризма се развива успешно май?Що мълчите по въпроса?
2
5
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ами като изгонихте българските туристи с вашите цени и скандално обслужване, ще караме в чужбина за по-евтино и с многократно по-добро обслужване. Подчертавам дебело: многократно по-добро обслужване на по-ниска цена, дори с включен транспорт от БГ и обратно!!! Без опашки по лифтовете! Със стотици километри прескрасно обработени и обозначени писти! За които в Пампорото, Боровец и Банско не са чували, няма и да чуят в близките 50-100 години. Презастроихте и бетонирахте, сега ревете! Мутри! ВЪН!
1
5
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Благодарете на Бойко и Лилиту.