Нито оградата, нито граничарите! Студът замрази бежанския поток

Вече едва 70 души пробват да влязат в страната ни нелегално
Обновена: 11 яну 2017 11:27 | 11 яну 2017 07:00,
46
Нито оградата, нито граничарите! Студът замрази бежанския поток
Снимка: Булфото, архив

Студът замрази бежанския натиск към страната ни. Това показва справка на "Гранична полиция", пише "Монитор".

Според цифрите в началото на август – от 11-и до 18-и, в страната ни са били заловени общо 816 мигранти. На вход през държавната граница са били 99, а на изход 110. Във вътрешността на страната, след като вече са влезли през зелената граница, са били спипани 607 души.

Още по темата
Със застудяването цифрите варират, но определено тенденцията е към намаление. В края на септември заловените са 520, а вече с осезаемото застудяване около коледните празници цифрата стига до 70 на седмица.

"Със застудяването много каналджии се отказаха да прекарват мигрантите през страната ни. Основните им пътища са през зелената граница, а чужденците не могат да издържат на минусовите температури. Имаме вече няколко случаи на измръзнали до смърт. Със затоплянето на времето мигрантите отново ще започнат да правят опити за нелегално преминаване на границата", обясниха служители от "Гранична полиция" пред всекидневника.

Те отчитат, че много мигранти правят опити да минат през Гърция и да влязат у нас. Те избягвали границата със Сърбия и Калотина. 

Жертви на студа и лошото време миналата седмица станаха двама иракчани, влезли в страната през Странджа. 

Снощи пък бе открито тялото на починал от измръзване нигериец. На зловещата находка се натъкнали случайни минувачи в столичния квартал "Овча купел". 

Мъжът е починал от измръзване и първоначалният оглед не е показал следи от насилие, пише 24 часа.

В непосредствена близост има спирка на градския транспорт и мястото е оживено.

Тялото е намерено на ул. "Акад. Константин Пашев" около 20 часа на метри от XXI ДКЦ. Само на 200 м по-нагоре се намира и бежанският лагер в "Овча купел". Това е причината сигналът първоначално да е подаден за намерен мъртъв бежанец.

От полицията обаче обясниха, че мъжът не е с бежански статут и не е бил обитател на мигрантския център.

Полицията все още статута на пребиваване на нигериеца.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То тази телена играда неможе и плъховете да спре, че остава да може бежанците. Трябва ни висока бетонена ограда
37
1
 
4
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
И пресконференциите на Павлова,виждайки какво ги чака бързо се изнасят.Ако има субтитри под речите и съвсем ще се реши проблема само слушайки какви ги говори тази жена.
36
0
 
21
 
! Отговори
Прогноза преди 7 години
До 2030 по света ще бъдат съкратени 2 Мрд. работни места и заменени чрез автоматизация и роботизация.А тези безработните все някой ще трябва да храни.
35
1
 
28
 
! Отговори
Меркел преди 7 години
Колкото и да се пените и да злорадствате не може дълготрайно да ги спрете без войска и стрелба на границата, а това в днешна България няма как да стане. Така че свиквайте с по-тъмните около вас, които обличате и храните.
34
2
 
38
 
! Отговори
Нег.рите и латинците преди 7 години
Нег.рите и латинците имат около 9-20% по-малко сиво мозъчно вещество. Те са обречени да бъдат назад в умствено развитие с редки изключения. Това са по-низши раси от бялата. Това не се преподава в училище и вие се сещате защо. Никакви док. на такива хора да не им се дават в БГ. Да се депортирват веднага, също и мюсюлманите. Те са опърначави, примитив.ни и несъвместими с Християнската култура. Пазете БГ. кръв чиста!
33
1
 
26
 
! Отговори
Супер! преди 7 години
Нека всички *** черни от Африка и Азия опитвайки се да преминат границата ни да измрът от студ. Айде баста *** долна!
32
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нали за това Боко командирова полицаите в провинцията да могат да превозват миграните през България в този студ. Да не стихва далаверата.
31
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво се оказа - студът и снегът са най добрият граничар на родните ни граници. Нека да е за по дълго , защото всичко останало и ограда и ровъри и камери и пр. се оказа колко върши работа.
30
0
 
40
 
! Отговори
8 преди 7 години
Има статии из нета как през вековете пришълците из нашите земи са мрели като мухи - последният пример е как през I св. война на южния фронт пукват около 50 хиляди мaймуняka от британските и френски колониални войски и нито един българин - армиите са били на 200 метра една от друга. Преди това от болести измират абсолютно всички оригинални османски турци - тия дето са останали всички са пребоядисано местно население. Та и тия дето се мъкнат сега им трябва само една хубава балканска пандемия
29
0
 
22
 
! Отговори
nikoi преди 7 години
Полицията все още статута на пребиваване на нигериеца. ????????????????
28
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че не се ли уплашиха от студа бре
27
3
 
14
 
! Отговори
Сандо преди 7 години
от Динко ги е страх!
26
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кръвта вода не става, колкото и да опитвате няма да се получи. Авторите на тоя идея може да са със синя кръв, но това не ги прави по-умни или по-устойчиви...те си знаят защоDСамо казвам.
25
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СЛУЖИТЕЛИТЕ СА НА ПЕЧАЛБА. НЕ РАБОТАТ НО ПАРИТЕ ОТ ЕВРОПА СЕ ПОЛУЧАВАТ.
24
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бежанци?Тези ,които идват ли са бежанци или тези, които прогонихте от тук? Важно ми е.
23
1
 
19
 
! Отговори
анонимна. преди 7 години
България стана "фризер" за неканените гости.Индустрията за бяла мебел ще западне , ако продължава така.
22
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
търсете си втора работа.нашествениците не са тук за да бачкат.работете до припадък защото предателите,които си избирате редовноще вземат и залъка от устата на децата ви заради едно потупванепо гърба от Брюксел.
21
3
 
19
 
! Отговори
Иниеста преди 7 години
Това какво говори??Че тъпите имигранти са мързеливи и несериозни...Истинския играч ще тръгне да пресича границата точно в големия сняг..Така няма да го хванат..Ако Путин почне за избива братушките в Русия..те са железни и ще имигрират когато е студено
20
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички бедни страни се оказват с многомилионно население, скоро четох за някои държави от третия свят, даже не предполагах, колко много милиона граждани имат, а развитието им е със стотици години назад. Лошо ни се пише.
19
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бялата смърт е страшна. Защо Саудитска арабия и Катар не се погрижиха да информират хората които изпращат да превземат Европа какво може да ги очаква през зимата ? Защото човешкия живот при арабите не струва нищо. Така и Бонапарт и Хитлер си помислиха, че ще превземат Русия, но руската зима им пречупи мераците.Много африканци които са планували миграция в Европа ще им се налож да избират от какво да умрат. От глад в Африка или от студ в Европа. Много ще се върнат обратно в страните си.