Снегът в планината в Габровско – над метър

След обилния снеговалеж обстановката е усложнена
11 яну 2017 11:00, Красимир Ангелов
6
Снегът в планината в Габровско – над метър
Снимка: БТА

След обилния и продължителен снеговалеж и тази нощ зимната обстановка в Габровско е усложнена.

Снежната покривка в равнинната част е 60 сантиметра, а в планината - около 120 сантиметра,  съобщиха от общинския съвет по сигурността.

Проходът "Шипка" се преминава при зимни условия само от леки автомобили. По пътя към високопланинската местност "Узана" автомобилите трябва да бъдат снабдени с вериги. Там температурата е минус 17 градуса, има снегонавявания.

Стръмните участъци в Габрово са труднопроходими. Градският транспорт се движи със закъснение, пътищата към селата се почистват.

От общината се обърнаха към гражданите с молба да ограничат ползването на личните автомобили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: планинаснягГаброво
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
ЖОРЖ преди 7 години
фАЛШИВ плач. Много зими преди бяха такива. Тогава зимата се приемаше с големия сняг ,студа, скъпия сезон , трудностите по чистенето. Нямаше хленчене, а разбиране. Днес политизирахме и ЗИМАТА .Виновна ТЯ , ОРЕШАРСКИ, ,,МАТРЯЛА,,. А просто НЯМА ЧИСТЕНЕ. Вчера пътувах ПО ОБЕД до КВ. ЯБЪЛКА. За 40 мин. НЕ СРЕЩНАХМЕ И НЕ СЕ РАЗМИНАХМЕ С НИКАКЪВ СНЕГОРИН. Пътят невъзможен, атобуса подхлъзва, боксува, разминава се с МПС с маневра.КЪДЕ СА СНЕГОРИНИТЕ, КОЙ ГИ КОНТРОЛИРА, ЗА КАКВО ИМ СЕ ПЛАЩА. КОЙ ЗНАЕ.
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Габрово 60 см сняг не го броим за сняг.Всичко е в рамките на нормалното.Пишете за магистралите,че не се разбра 20 сантима сняг оринаха ли го...
3
0
 
0
 
! Отговори
От 2 преди 7 години
Поправка - да се чете 70-80%.
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре де, в последните 50-100 години, през колко зими снега е бил повече от сега или колкото е сегашния сняг? Защо ли си мисля, че през повече от половината зими снега е бил повече от сега или през 7080% от зимите снега е бил повече от сега.
1
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И при нас в сливенския регион е чудесна зима, има много сняг и за разлика от вчера няма вятър и е тихо. Хубава българска зима :)