Трафик, бежанци, каналджийство – още по-строги санкции

Въвежда се наказание за подготовка за незаконно извеждане на чужденци
11 яну 2017 13:07,
19
Трафик, бежанци, каналджийство – още по-строги санкции
Снимка: Булфото

Нови и още по-строги санкции гласуваха депутатите за трафик и каналджийство на бежанци. Предложението за промени в Наказателния кодекс на АБВ бе подкрепен почти единодушно от всички депутати в парламента на първо четене.

С новите текстове се въвежда наказание за подбуждане и подготовка за незаконно извеждане на чужденци от страната. Санкцията за това ще е до две годни затвор или пробация.

С промените депутатите завишават и наказанията за каналджийство и трафик на бежанци.

От АБВ поискаха да се скъси времето за предложения между първо и второ четене, но мнозинството не го прие.

"Подкрепяме измененията. Зимата ще отмине, хубавият пухкав сняг ще се стопи и скакалците пак ще напъплят", даде рамо на промените лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Четин Казак от ДПС пък разкритикува медиите, че отразяват "явления и персони като Динко и други видни патриоти" вместо да се борят с каналджийството и да разобличат каналите и схемите, "по които тези чужди граждани биват транспортирани и изсипвани в центъра на София".

Според него сред виновниците имало и официални лица и те също трябвало да бъдат разобличени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
5
 
! Отговори
bigpick преди 7 години
Който не спазва законите на тази държава - вън! Ние с нашите престъпници не можем да се оправим ами и ще си внасяме. Ако е дошъл да работи - да работи. А за каналджиите - затвор. И на мен не ми стигат парите, но не съм каналджия. Каква пробация, стига с тия измишльотини. Докато ги пробвате и тая мода ще мине, но те ще си направят парите.
13
0
 
5
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Интересно - когато аз използвам безобидната думичка ск*акалец - ме търкат моментално...а гледай какъв цитат са постнали:"Подкрепяме измененията. Зимата ще отмине, хубавият пухкав сняг ще се стопи и скакалците пак ще напъплят", даде рамо на промените лидерът на НФСБ Валери Симеонов"Край на цитата!Напълно е верен между другото! Библейско нашествие с невиждани размери!
12
0
 
5
 
! Отговори
Дедо Гого преди 7 години
Безумията продължават с всичка сила, явно така е наредено на послушковците...Значи, всеки талибан или друг вид у.биец може да влиза без проблем в държавата - това не се коментира. А, виж като иска да излезе ние ще го спираме. Някой /сещайте се от три пъти/ се нагъ-зи на някого България да стане филтър за ***. И същия този се бие в гърдите, че работел за България.
11
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички така наречени бежанци са незаконни нарушители на българската граница и веднага трябва да бъдат вкарвани в затвора, ако сами доброволно не са върнат в родните си страни.Като няма затвори, добре охранявани, денонощно охранявани с оръжие и армия, заградени поляни да са , но не и общежития, че и готвачи, че и доктори. Като помръзнат 4-5 часа на снега, сами ще си подпишат молбите за връщане в Афганистан, Банградеж, Пакистан, Алжир, Китай и т.н.
10
0
 
13
 
! Отговори
Пак преди 7 години
нищо работа!В Гърция директно при дежурен съдия и отнасяш три години без право на обжалване и конфискуват МПС-то!
9
0
 
15
 
! Отговори
недоволен преди 7 години
до 2г. затвор? Дечурлигата, които пушат козче по градинките получават по-тежки наказания, бе аланкоолу ! Какво правосъдие, какви пет пари ??
8
1
 
10
 
! Отговори
Пъзел преди 7 години
Ако те видят, че сменчш гумите на джипа значи се подготвяш да извеждаш бежанци!Много удобно....пълна полицейщина!А този който вкарва-няма проблем!
7
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом депутатите се ослушват с приемането на закона, явно и те вземат процент от миграцията. Друго обяснение, няма за толкова важен на националната сигурност проблем.
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама то за тия едри насекоми мигранти трябва сякаш мрежи високи от по 15 метра и нагоре със тесни отвори колко да им влезе предницата макар че са с обтекаеми форми и не летят високо като други дребни насекоми сигурно щот са тежки и с правонасочен прицел поради дългите им крайници за отскок и крилца колкото да подемат отстрелването им от място до място в нивата,димна пушилка им трябва да се създаде да им мерише на изгоряло,тогава няма кацане наоколо и пак мрежа,не като в кутия да ги държат до пуск
5
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Минирайте границата вече! Искам да направим един референдум, убеден съм, че всички българи го искат! Не е тайна, говори се с години наред вече, а охраната на границата продължава да е неефективна и неработеща. Напълнихме се с всякакви подхора!
4
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дано и "бежанството" бъде забранено по-скоро! То не че не е, ама явно малко по-строги санкции ще трябват. Без бой и затвор няма да се откажат мургавелковците.
3
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пратили сме някви хора(депутати) да мислят за нашето добруване и просперитет, а те праваят точно обратното. Потресен съм от това безочие и наглост, всеки път си казвам "няма накъде повече" и те ме опровергават с лекота?!Чухте ли стадо от вълна, разбрахте ли?...Аз немога
2
0
 
25
 
! Отговори
някой преди 7 години
като гледам, наказват се само тези които превеждат "бежанци". А кога ще започнете да наказвате самите "бежанци", за незаконно пресичане на границата? КОГА?
1
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
" ИЗВЕЖДАНЕ"WTF