В Банско бизнесът щастлив: Чакали тази зима от 20 години!

И в кризи родният туризъм работи интензивно
11 яну 2017 09:14,
55
В Банско бизнесът щастлив: Чакали тази зима от 20 години!
Снимка: архив, Bulphoto

"Колегите ми в Банско казаха "Господин Рагин, тази зима я чакаме 20 години!" Минус 9 градуса, сняг половин метър, обработени писти. Когато медиите съобщавате обстановката в страната кажете, че при нас е истинският зимен рай!"

Това каза Благой Рагин, председател на Българската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите предBulgaria ON AIR.

"Този сняг ще доведе добра реколта. Навремето хората са предричали каква ще бъде годината според Ивановден и Йордановден", продължи Рагин.

Той и Румен Драганов, директор на Института за оценка и анализи в туризма и Пламен Иванов от Posoka.com коментираха какво се случва на туристическия пазар в настоящата зимна обстановка.

"Туризмът е една много добре смазана машина. Неведнъж сме доказали, че в състояние на кризи, ние продължаваме да работим много интензивно. Туристите идват у нас, защото търсят сняг", подчерта Драганов.

"Сега са най-големите отстъпки за Великден, ранни записвания за морските курорти. Сегашната зимна обстановка е по-скоро време за премисляне и плануване къде да се пътува", коментира Пламен Иванов. - "Все пак има отлив, да - около 15-20%. Нашите клиенти предпочитат да не пътуват сега".

Повече по темата вижте във видеото:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още по темата: скитуризъмзимаБанско
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
при тези затворени пътища ?