В Банско бизнесът щастлив: Чакали тази зима от 20 години!

И в кризи родният туризъм работи интензивно
11 яну 2017 09:14,
55
В Банско бизнесът щастлив: Чакали тази зима от 20 години!
Снимка: архив, Bulphoto

"Колегите ми в Банско казаха "Господин Рагин, тази зима я чакаме 20 години!" Минус 9 градуса, сняг половин метър, обработени писти. Когато медиите съобщавате обстановката в страната кажете, че при нас е истинският зимен рай!"

Това каза Благой Рагин, председател на Българската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите предBulgaria ON AIR.

"Този сняг ще доведе добра реколта. Навремето хората са предричали каква ще бъде годината според Ивановден и Йордановден", продължи Рагин.

Той и Румен Драганов, директор на Института за оценка и анализи в туризма и Пламен Иванов от Posoka.com коментираха какво се случва на туристическия пазар в настоящата зимна обстановка.

"Туризмът е една много добре смазана машина. Неведнъж сме доказали, че в състояние на кризи, ние продължаваме да работим много интензивно. Туристите идват у нас, защото търсят сняг", подчерта Драганов.

"Сега са най-големите отстъпки за Великден, ранни записвания за морските курорти. Сегашната зимна обстановка е по-скоро време за премисляне и плануване къде да се пътува", коментира Пламен Иванов. - "Все пак има отлив, да - около 15-20%. Нашите клиенти предпочитат да не пътуват сега".

Повече по темата вижте във видеото:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още по темата: скитуризъмзимабанско
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Bansko Не рекламата е проблем, а качеството, което Банско предлага. Вдигнете малко летвата, никой не критикува и не бяга от хубавото. А обидите не са решение, нито начин да се поканят хората. Кои са ви туристите - преди два дни бях там - румънци, македонци,руснаци, тук-там гърци. Почти без българи. Никакви други. Ами правете си изводи.
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До BanskoНе за маркировки по пистите иде реч,а за екопътеки и други опции за спорт, хайде да се научим да четем и разбираме текст.Не само пистите правят курорта.Няма какво да обяснявам повече, който може-чете,за когото спортът не е само ски и бутаница -разбира. Селски са мерките и хоризонтите на Банско, да попътуват малко и да видят за какво иде реч, не само да търсят келепира.На нито едно от местата, вкл. пистите няма табела с ИМЕТО,чужденците се лутат като изоглавени. Карти за екопътеки НЯМА.
39
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До BanskoКогато сръвняваме акота няма кое е по красиво. Но Банско е най-отвратителното от тях. Пренаселено скъпо до безкрай. Но си прав обслужването навсякъде в БГ е под всякаква критика.
38
1
 
0
 
! Отговори
Bansko преди 7 години
До всички: Прави сте, отказвам се! Не агитирам никого и не защитавам Банско! Папмпорово е супер, ходя често! Не съм казал и че няма такъв курорт в целия свят(не преувеличавайте), но не съм съгласен да се сравнява с Алпи или някъде другаде. Няма сравнение! Банско е на 20г курорт! А колкото се отнася до обслужване-посочете къде сте доволни в България(море,планина)! Българин съм, да!
37
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да чакам по над час на опашка да се кача на лифта или на Бъндерица? Супер скъпотия навсякъде. Тенк ю, тенк ю,бът ноу тенкс. Пампорово е в пъти по-добре,нищо че са двойно по-малко пистите.
36
2
 
2
 
! Отговори
До 41 преди 7 години
Наистина такъв курорт кат Банско няма такъв другаде! И ти го казвам това от гледна точка на лифтове, ски писти, начин на придвижване в курорта, начин на обслужване в курорта и някой други не съществени неща като отношението към туриста и или скиора (или по-скоро към портфейла му), та от тая гледна точка наистина в друг такъув курорт, до сега, наистина не съм стъпвал! Така, че прав си! :)
35
0
 
0
 
! Отговори
До 29 преди 7 години
До BankoЕпа значи викаш това, че съм българин и искам да ходя по БГ курорти, та ти ми казваш да не го правя! Сега не знам за друго ама почвам да се съмнявам в тебе дали ти си българин!? Но дори в това не е проблема! Проблема е, че точно като се пазят тия "познания", че разбираш ли в Банско е такъв "курорт" дето друг като него няма по целия свят те такива скрити "познания" мен много ме вдъхновяват да ги разкрия за да може човек сам да се ориетитра де и как да иде! И ги разкривам от личен опит!
34
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къде в чужбина е по евтино? Ааа никъде! Стига ла! Като не ти харесва на баира с найлона и готово.
33
4
 
2
 
! Отговори
Bansko преди 7 години
До ДА коментар 37: Кой курорт е истински? Вейл, Колорадо? Ами, Да прав си. Банско е на светлинни години от него :). Знаеш ли колко е скъпо там?Аз да!За маркировки по пистите- има навсякъде!Какво искаш да кажеш зимна маркировка?Ходиш ли по планина зима извън курорт?Карти има дори и в баничарницата!За басейни...може би имаш високи изисквания, които самия курорт не може да ти предложи. А защо ходиш там? Да не би чужбина да ти е скъпо?
32
6
 
1
 
! Отговори
Bansko преди 7 години
До Skior коментар 31: Аз пък ходя цял живот, опашки има но те се пораждат от не добрата организация с което лобират за втора кабинка. Аз съм и за и против нея. Цените няма да коментирам тъй като във всеки един курорт за бг скиора е скъпо(освен Македония и Сърбия). Това че са ти отказали от хотела си е тяхна политика - губят хубави клиенти, каквито са българите, но не го предхвърляйте на курорта като цяло. Казвам че за ски това е мястото в България (като условия)! АзЗа4ПълниСезонаСиКупих вафла
31
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако перефразираме леко заглавието тези дето са чакали тази зима в Банско -са едни чакали-само ударението преместваме на последната буква ...това определение най приляга на хора които продават топла водица разбирай чай за 5 лв.
30
0
 
8
 
! Отговори
Да, преди 7 години
Банско е далеч от истински курорт.Има писти, но това не стига.Една указателна карта няма за екопътеки и маршрути, няма указателни стрелки и зимна маркировка, лятната е скръб, няма карти за тях-нито в туристическия, нито в посетителския център, нито по хотелите- вдигат рамене. И ти остава да ходиш по пистите за разходка, ако си с компания, в която не всички карат ски или ако не искаш да си в пика с тълпите по влековете.Един свестен басейн няма.Селско мислене за курорт, за съжаление, само печалба.
29
0
 
10
 
! Отговори
Тъпото преди 7 години
Скъпи миряни, разберете, че Банско никога няма да стане като Алпите, в друга географска ширина е, друга надморска височина, друг терен (за другите особености даже няма да отварявм дума). И 15 кабинкови лифта да се направят, това няма да направи сезонът 6 месеца, пистите по-хубави, обслужването по-качествено!!!! И в заключение ще кажа - 1. В алпийските курорти има много и различни карти в каквито часове пожелаете и 2.Никъде не те снимат за да проверят дали не си си дал картата на някой друг!!!!
28
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мотото на плъжеците от Банско, повечето от които са плод на смесени бракове: Снежинка - стотинка!
27
1
 
6
 
! Отговори
КарУлев преди 7 години
Дай Боже след още 20 пак такава зима!
26
1
 
6
 
! Отговори
KZL преди 7 години
Банско е за ***!!! Плащаш като луд, а половината ти ден отива във висене по опашки!Като доближи условията до цените тогава, а до тогава чужбина или Пампорово.
25
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Банско е за милионери.За обикновените българи мога да препоръчам Бургас, Меден рудник. Да имаше начин, щях да кача и снимков материал.Зора е да се качите на баира, после се спускате и по избор или към Била, или към Кауфланд и нападате топлата витрина. На Кауфланд отвън продават кебапчета, кюфтета и пилешка пържола в хлебче. Гарнитура - пържени картофки.
24
5
 
5
 
! Отговори
Bansko преди 7 години
До ГецатаГеца, има и евтини курорти със съоръжения от 70-80те години, запознай се с всички български курорти и си намери този по джоба ти!
23
7
 
2
 
! Отговори
Banko преди 7 години
До ...Никои на сила не Ви кара да ходите по бг курортите все пак! А тези анализи си ги пази за себе си, ти ще спечелиш! Нали?
22
5
 
3
 
! Отговори
Bansko преди 7 години
..не знам защо рекламата на българските курорти е трън в очите на някои снежни фантоми. До толко ли ви стига полезрението? От къде е тази злоба? Живейте си без завист, така е по-хубав живота, в дебелите книги го пише!