Дар от Бога? Не, дар в боклука от баба!

Сиромах намери дебитна карта в боклука, на ден харчи по 120 лева
12 яну 2017 20:24,
10
Дар от Бога? Не, дар в боклука от баба!
Снимка: Reuters

Неочакван коледен подарък получил 62-годишен мъж от Нови пазар, след като попаднал в боклука на дебитна карта, благодарение на която пазарувал стабилно в рамките на няколко дни.

Странната история се разиграла в дните по Коледа. По празниците синът на 68-годишна пенсионерка от Нови пазар, който живеел в чужбина, се прибрал на гости и решил да помогне на майка си да се отърве от разни вехтории и стари дрехи.

В разгара на чистенето на закачалката в коридора било закачено старото яке на възрастната жена, синът я попитал дали й е нужно, а тя отговорила, че вече почти не го носи. Така горната дреха се озовала в контейнера пред тях. 

Няколко дни след Коледа жената решила да изтегли пари, за да пазарува за празниците и чак тогава се сетила, че заедно със старото яке са изхвърлени и всичките й спестявания. 

На 28-и декември тя подала сигнал в полицията. Служителите на МВР започнали работа и огледали всички записи на камерите пред банкоматите в Нови пазар. Според източници, въпреки лошото качество на изображението, полицаите успяват да идентифицират мъж от крайния квартал на града, която успял да намери картата.

62-годишният мъж от Нови пазар живее мизерно в порутена къща. Внезапно по Коледа обаче щастието го е сполетяло. В един контейнер видял изхвърлено старо яке и решил да го вземе. След като го е претърсил установил, че вътре има дебитна карта и други документи, в които бил изписан и ПИН-кодът.

Вместо да върне намереното, той решил,че това му е дар от Бога и веднага започнал да тегли пари и извършил серия от транзакции. Теглил от различни банкомати в родния си град, а след това и в Шумен, съобщава МВР.

За тези 14 дни, докато полицаите стигнат до него, успял да изтегли 3668 лева. Когато стигнали до него бил похарчил вече 1668 лева, съобщава "24 часа". За какво са били похарчени всичките пари не става ясно, но човекът ял, пил и дори черпил. Средно на ден харчил по 120 лева. Останали му 2000 лева и тях прибрал вкъщи, за да изкара до пролетта.

След като полицаите го открили, щастливецът предал сумата доброволно. По случая е заведен заявителски материал. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
5
 
! Отговори
бай Иван преди 7 години
"Едно си баба бае, едно си баба знае". Аз съм бай Иван от село Бреница и си взимам пенсията от селската поща да ми е сигурна работата. А като заделя някой лев отива в буркан банк - сигурната банка на българина. Като дойдат децата и кажа да откопаят розата и да вадят спестеното в буркани.
8
1
 
11
 
! Отговори
Бай Тошо преди 7 години
При такъв случай първо се търси банката и се анулира картата или блокира а не полицията защо сами са си хвърлили картата ;)
7
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бабата си е виновна, че ги е изхвърлила. Не е човекът виновен.
6
5
 
11
 
! Отговори
Ми ,да .... преди 7 години
Кьорав , карти не играе....В КВО ГО ВИНИТЕ ЧОВЕКА??!!ДА МУ МИСЛИ ПРОСТАТА БАБИЧКА....!!!
5
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 1Кражба е когато вземеш нещо чуждо. В случая човекът се е теглил чужди пари, значи е кражба. А е можел да ги върне. Не е кражба да намериш пари на улицата, защото не знаеш на кой са, и всеки може да каже, че са негови, но картата може да се установи на кой е.
4
11
 
14
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Е, па намерил ги е човекът, негови са си парите... Не е виновен той, а разсеяната баба кукавица...
3
5
 
29
 
! Отговори
Александър преди 7 години
Да бе, да теглиш пари от чужда дебитна карта, на която пише нечие име не е кражба. Именно, дар от Бога е! 100% кражба.Все едно някой да ти намери ключовете от дома и да си вземе каквото му хареса, и това не е кражба.
2
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, ако беше политик или депутат със сигурност нямаше да харчи чужди пари.
1
18
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
е кво искат от човека, това не е кражба ...