Куче да си! Греят четириноги с инфрачервени лампи

Животинките в общинския прют в Пловдив спят на сено
12 яну 2017 08:50,
58
Куче да си! Греят четириноги с инфрачервени лампи
Снимка: Reuters, архив

Кучетата, които са в общинския приют в Пловдив, не страдат от минусовите температури. Клетките им се отопляват с инфрачервени лампи, а четириногите спят на дървени скари, под които има дебел слой дървени стърготини. Това съобщи шефът на приюта Георги Божев пред "Монитор". Той уточни, че ако студовете продължат и температурите паднат под минус 20 градуса, клетките ще бъдат заградени с бали от слама.

"Поръчали сме голямо количество бали от слама и ако се наложи, ще заградим клетките, за да осигурим термо стена срещу студа. Всяка клетка има врата, която се затваря при студено време и заедно с инфрачервеното отопление, се осигурява топлина на животните", обясни Божев.

По думите му клетките имат и полиетиленови завеси, които също спомагат срещу студовете. Наред с това менюто на кучетата е подсилено с по-питателни гранули.

"За да бъде компенсирана загубата на топлина, сме завишили мазнините и протеините в гранулите. Така се компенсират температурните разлики и енергийните загуби", каза още той.

В пловдивския приют в момента има общо 59 кучета, 23 от които са иззетите при акция на Криминална полиция на 29 октомври питбули. Предстои малките питбулчета да бъдат настанени в отделни клетки и да им бъдат търсени осиновители, ако прокуратурата и съдът разрешат това.

Само шест маймунки има в строящия се зоопарк в Пловдив в момента, тъй като останалите животни са разпръснати по зоологическите градини в страната. Маймунките са настанени в закрита клетка и по време на минусовите температури ги топлят с климатици. Целта е температурата в клетката им да не пада под 22 градуса. Менюто на маймунките също е калорично – те най-много се радвали на ядки – бадеми и лешници, които обичали да си белят сами. Освен това дневната им доза калории включва още банани и различни цитрусови плодове. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още по темата: Пловдивприюткучета
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 8Бездомника не си го затворил в една клетка от където цял ден го духа вятър -15 и го вали сняг нали???
6
12
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тук е време да се припомни за починалия човек от измързване в Рудозем и то в собствения си дом!
5
13
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За приюта съм съгласен, просто констатирах, че и някои хора живеят като кучета, но на кучкарите им пука повече за кучетата отколкото за хората.
4
7
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЧикънАбе защо сте толкова глупави? Как може да сравняваш вълк с куче което макар и *** е човешко творение НЕ на природата! Мааму стара с такова тъпо население наистина никога няма да се оправим!
3
12
 
42
 
! Отговори
Чикън преди 7 години
Абе, животните, които са на свобода през зимата на 5 звезден хотел ли ходят?Да идем ли да приберем и вълците от гората?На сняг били..... Къде да са?Тези животни, които не понасят студа и снега, природата се е погрижила да се защитят и стоплят. Вие НЕ сте по-умни от природата!
2
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако си мислите ,че на кучетата им е мн. добре, поживейте малко като тях !
1
10
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бездомниците навън също ги навява и спят в снега. То и да си човек не е лесно, приятел