Пътищата край Търговище отново са непроходими

Има закъсали автомобили
12 яну 2017 20:04, Петя Славова
0
Пътищата край Търговище отново са непроходими
Снимка: архив, Булфото

Общинската пътна мрежа в Търговище отново е непроходима. Проходими са пътищата в източната част на общината след село Васил Левски, по пътя София - Варна, но не е ясно колко време ще бъдат отворени.

Силният вятър прави почистването невъзможно, но въпреки това техниката е на терен, съобщиха от Кризисния щаб в Търговище.

Работи се по алтернативния маршрут Бряг-Голямо Соколово, за да се поддържа движението към Попово, тъй като между квартал Въбел и село Дралфа, където е републиканска мрежа, пак има големи навявания.

Блокирани автомобили и микробус има в района на село Давидово. Изпратена е техника, за да бъде отворен пъртина към селото и да се изведат хората, пише БТА.

Недостъпни са селата Момино, в посока Маково-Миладиновци, районът към село Божурка. Затворен е пътят към Стража и Бряг. МТЛБ-то на пожарната е пратено към Пролаз, Вардун, където също има коли в преспите.

От Кризисния щаб призовават да не се тръгва на път, тъй като извън населените места ситуацията е рискова и всеки момент автомобилите може да попаднат в снежна блокада. В отделни райони няма никаква видимост. Заради тежката ситуация извън града, по пътищата са всички служители на БКС, допълват от щаба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари