Превозвачи в Перник на протест заради концесията на линиите

Обвиняват кметицата за липсата на обществена поръчка
13 яну 2017 10:35,
2
Превозвачи в Перник на протест заради концесията на линиите
Снимка: bgonair.bg

Превозвачи в Перник излизат на протест от 11 часа днес. Причината - липсата на обществена поръчка и концесия при решението на кмета Вяра Церовска да сключи договори с фирми за разпределяне на линиите, посочват недоволните превозвачи.

"Кметът преразпределя без правно основание линиите. Отнема от една фирма, предоставя на друга, без въобще да има право на това", коментира жена, която е сред организаторите на протеста, пред Bulgaria ON AIR.

Самата Вяра Церовска не се яви пред протестиращите, но пък излезе с позиция, в която посочва, че автобусите, които возят в момента, са стари и студени.

"Не е така. Има фирми, на които автобусите действително са стари и студени, но не и на фирмите, на които се прекратяват договорите без обществена поръчка", отвърнаха протестиращите. Те подчертаха, че нямат против да бъдат избирани фирми, но искат всичко да е ясно по отношение на разпределянето.

"Освен да се опитват да ни изкарват шайка разбойници, не правят нищо друго. Твърдят, че искат да подобрят транспорта и да се внедрят автобуси по "Евро 4" и "Евро 5", а в същото време прекратяват договорите на тези, които имат "Евро 4" и "Евро 5", възроптаха организаторите на протеста.

По думите им над 25 човека ще останат без работа заради решението на местната управа.

Официалното начало на протеста е в 11 часа и ще започне със сурва, за да бъдат изгонени злите сили, обявиха протестиращите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
9
 
! Отговори
9889 преди 7 години
Герберастското управление на Перник в действие!