Очаква ни слънчева, но студена неделя

Максималните температури ще стигат до 5 градуса
15 яну 2017 08:24, Петя Славова
2
Очаква ни слънчева, но студена неделя
Снимка: Reuters

Днес над страната ще преобладава слънчево време. По-значителна облачност ще има над Източна България и планинските райони. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър.

Максималните температури ще бъдат между 0 и 5 градуса, съобщава дежурният синоптик Христо Христов от Националния институт по метеорология и хидрология при БАН.

Атмосферното налягане ще се повишава и до вечерта ще стане около средното за януари. 

Над планините ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността по значителни над Родопите и Странджа, но без съществени валежи.

Ще духа до умерен в ниските части северозападен, а по билата югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра около минус 2 градуса, на 2000 метра - около минус 7.

Над Черноморието преди обяд облачността ще е предимно значителна, но без валежи. След обяд облачността временно ще намалее. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са 4-5 градуса. Температурата на морската вода - 3-4 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Пловдив е и слънчево и топло. Всичко се топи.
1
0
 
9
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Хай стига бе-Майката Земя още се въртяла около Слънцето?!?;?;??Напоследък с тоя студ си мислех ,че сме излезли от орбита и вече се реем на м*ната си в открития космос.