Бум в търсенето на детегледачки. Кадри – липсват!

На кого да поверим детето си, обясняват специалисти
17 яну 2017 09:22, Петя Славова
29
Бум в търсенето на детегледачки. Кадри – липсват!
Снимка: Bulgaria ON AIR

От около 3-4 години има бум в търсенето на детегледачки, но има дефицит на добри кадри. Това стана ясно от думите на Мирела Лазарова, която е собственик на агенция за детегледачки.

Още по темата

Тя отбеляза пред Bulgaria ON AIR, че особено засилен интерес има този месец покрай допълнителната грипна ваканция.

Лазарова съветва хората да се обърнат към близки роднини или самите те да ползват отпуск, защото на агенцията са й нужни между 7 и 10 работни дни, за да направи професионален подбор за конкретното семейство.

Мирела Лазарова добави, че всяка една жена има работно досие, с което рисковете са сведени до минимум. Тя обаче не отрече, че има и самозвани детегледачки, при които има повече рискове.

Детският психолог Димитрина Проданова е на мнение, че никога няма гаранция дали в първите месеци детегледачката ще бъде себе си и препоръча да не подценяваме интуицията на децата ни.

"Хората не трябва да бъдат прекалено предоверяващи се на този човек. Когато търсим детегледачка, много е важно ценностната й система да пасва на нашата. Има ли разминаване в това, което е важно за нас и за нея, това не е нашият човек", категорична бе Проданова.

Мирела Лазарова споделя мнението, че за да попаднем на правилния човек трябва да имаме и късмет. По думите й трябва самото дете да усети детегледачката, а също и майката.

"Трябва да е интелигентна жена, която да има отношение към възпитанието на детето, но и да го обича", каза още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.