Асеновград събра парите, но Синан не успя – ракът го победи!

Момчето е издъхнало в дома си, въпреки лечението в Испания
18 яну 2017 14:40,
51
Асеновград събра парите, но Синан не успя – ракът го победи!
Снимка: 24 часа

Асеновград успя да събере пари за лечението на 16-годишния Синан, но болестта го победи.

Момчето е починало в дома си след упорита битка с рака и след опити да бъде лекуван в испанската клиника.

В благотворителната кауза за набиране на средства за лечение на Синан се включи целият Асеновград. В кампанията се включи и учителката Людмила Ангелова, госпожа Люси, която успя да се излекува от коварната болест благодарение на събраните средства от нейните ученици и дарители от цялата страна.

Още по темата

Редица благотворителни инициативи организираха приятелите и съучениците на Синан и успяха да набавят нужните 81 302 евро за лечение. Момчето замина за Барселона, но медиците там не са успели да му помогнат.

"Има вести, които е невъзможно да приемем за истина. Уви, те се оказват такива и не подлежат на поправяне. Един млад живот, пълен с мечти и надежди за щастие бе прекършен от съдбата", заяви пред "24 часа Емил Кабаиванов, кмет на Асеновград.

"Остеосарком на лява предмишница" е коварната диагноза, открита през ноември 2015 г. на Синан Мурад. Внезпна болка и отток на лявата ръка пращат момчето в местната болника, откъдето директно го пратили в детската онкохематология в Пловдив.

Момчето мина през десетки химиотерапии, които целяха да спрат растежа на тумора. Месеци по-късно лекарите констатирали разсейки в белия дроб. Те били отстранени с операция. В края на октомври м.г. 5 D скенер показал, че болестта му не е овладяна.

Dnes.bg изказва съболезнования на семейството и близките на Синан. Поклон пред паметта му!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
2
 
5
 
! Отговори
до 40 преди 7 години
Напротив, нужно е. Парите са дадени от чистосърдечни хора, за благородна кауза! Не за апартаментчета, автомобилчета и други подобни материални придобивки, за тези които отговарят за фонда!Най-малкото което бих очаквал в такъв случай би бил, след като Синан вече е починал, да заминат средствата за друго дете, което е също толкова болно и нуждаещо се от лечение в чужбина!
33
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е нужно се знае. Това е проблем на болния и неговите близки.
32
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко ли хора са го изоставили в момента в който се е разболял. На 100%половината му познати не са желали да повярват, че е толкова болен.
31
2
 
5
 
! Отговори
до 35 от 34 преди 7 години
Ок добре, въпросът ми вече не е толкова риторичен. Предполагам, че клиниката е поискала толкова за ПЕРИОД от лечение, който трае примерно 1-2-3 години и който покрива разходите за целия ПЕРИОД. Този ПЕРИОД очевидно не е изтекъл, следователно - немалка част от разходите няма да ги има.Така че - ко праи клиниката тогава? Ако не връща остатъка - що? Ако го връща, то тогаз въпросът ми отново става риторичен.
30
0
 
11
 
! Отговори
честит преди 7 години
Мой приятел почина от същото. Изключително коварна болест и много лесно симптомите е пренебегват. Хора доверявайте се на интуицията си и ходете на лекар за най-малката болка. По добре лекаря да ви мисли за луди, отколкото да ви оплакват после.
29
1
 
7
 
! Отговори
честит преди 7 години
при децата и тинейжърите най вече , ракът на костите е изключително бърз и агресивен. Бог да го прости момчето. Като му гледам името може и Аллах.Бог да даде здраве на Асеновградчани, че са хора и са помогнали.
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Парите бяха преведени по банков път на испанската клиника , за да започне лечението. .Дали са план- сметка 81 247 евро,или нещо подобно .Колкото поискаха , толкова се събраха и им се преведоха.
27
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А с тия 81 хилки евро ко стаа ся? Риторичен въпрос.
26
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Контрейл-кондензационна следа.Образува се след летящите на голяма височина самолети.След като изгори въглеводородното гориво отделените водни пари кондензират и се виждат като следа след летящият самолет.
25
2
 
10
 
! Отговори
чай преди 7 години
По един чай от сарсапарила профилактично,лека му пръст на Синан,да чукаме на дърво
24
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
можеш да поръчаш убийство за да 20 000 лв а лекари искат 150 000 лв за лекуване , че то това излиза че лекарите са най големите терористи , и ми е чудно за тия пари какво ще лекуват толкова , да не би да позлатяват човек
23
7
 
3
 
! Отговори
Иван преди 7 години
Жалко, че не е опитал с FOLAXAN има много добри резултати особено при метастази, парите не решават резултата от лечението !!!
22
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България е втора по смъртност в света след южноафриканското кралство Лесото.Доклад на ЦРУ от 2016г. Освен Чернобил преживяхме и американските бомбардировки с обеднен уран над Сърбия. Явно здравият ни балкански ген не може да издържи на тези външни влияния+ липсата на всякаква профилактика и грижа от страна на държавата и отвратително качество на живота във всяко отношение.Да почива в мир милото момче!
21
11
 
5
 
! Отговори
РАКОБОРЕЦ преди 7 години
Има само един сайт, който предоставя БЕЗПЛАТНО: 1. Работеща програма за пълно излекуване на рак. 2. Обяснение защо действа програмата. 3. Подробности за здравословното хранене. Това е cancer-fighter.us
20
1
 
16
 
! Отговори
ор преди 7 години
Абе Солар, аз съм този с поста за починалата дъщеря. Не се знае, ще го повторя, не се знае причината за рака. Който я открие ще стане Нобелов лаурят. Не си прокарвай интереса. Грхота!
19
2
 
15
 
! Отговори
2+2 преди 7 години
Ще продължвме да плащаме кръвен данък на Чернобил защото периода на полуразпад на плутония е 150 години.
18
5
 
15
 
! Отговори
Solar Power преди 7 години
До АнонименПреди всичко ГМО продукти, мръсен въздух,лоша вода. Тези бръкми които вкарват от Германия на по 20 години тровят въздуха ! Кога в България за нова кола ще е по нисък данъка ? Кога ? Тук всичко е наобратно само и само да е "евтинджос", само ,че който си направи сметката дългосрочно "евтинджос" е на кукуво лято. Всеки търси евтиното, но може да си купува боро, да търка билети и да пие виски.
17
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Саркомата не се повлиява от химео и лъче терапия. Момчето много са го мъчили. Дъщеря ми почина от ангеосаркома на 17 години. Думата съболезнования, е неточно. Който се е срещал със смъртта , само той може да оцени загубата. Сила за родителите, братята, или сестрите му. А и за бабите и дядовци.
16
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Нн Даа до неГМО не е вредно, а кемтрейлс не съществуват. ГМО е просто селективно активиран или деактивиран ген за по-висока резистентност към *** или по-висок растеж.Кемтрейл е всъщност контрейл - конвекция от студен въздух през горещите двигатели, което можеш да видиш и зад всяка кола през студени зимни дни с високо атмосферно налягане.
15
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименСветила в медицината имаме, и то много. Нашите лекари чудеса правят с 50-годишната пост-соц техника, с която разполагат. Същите тия светила работят за 400 лв. и никак, ама никак не са виновни, че бачкат и живеят в мизерия. Виновни са мутрите на върха, ама хора като теб са прекалено глупави и смотани, за да го разберат.