С рамо от депутатите: Още 1 млрд. лева отиват за саниране

Павлова се зарадва, 150 000 били санирани на първия етап
18 яну 2017 17:45,
91
С рамо от депутатите: Още 1 млрд. лева отиват за саниране
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Парламентът одобри продължаване на националната програма за саниране с още 1 млрд. лева.

Проектът на решението беше внесен от правителството и беше подкрепен от 109 депутати. 11 гласуваха "против", а 32 се въздържаха.

Регионалният министър в оставка Лиляна Павлова защити продължаването на програмата. Тя съобщи, че първият етап на санирането е обхванал 340 000 български граждани, което представлява 150 000 апартамента.

Санирани апартаменти по програмата има във всички области в страната, в 165 от 265-те общини.

Павлова обясни, че програмата включва освен саниране, и ремонт, и укрепване на сградите.

Министърът в оставка съобщи, че една от ползите на програмата е намаляване на разходите за енергия. В нея били ангажирани и над 570 малки и средни фирми от цялата страна.

Част от опозицията разкритикува програмата. Магдалена Ташева от "Атака" призова депутатите да не се превръщат в гумен печат за програмата. Според нея проектът за удължаване на програмата е "безсолна белетристика".

Искрен Веселинов от ПФ припомни отказа на кабинета да даде 800 млн. лв. за пенсии и го сравни с отпускането на 1 млрд. лв. за саниране.

Георги Търновалийски от БСП разкритикува начина, по който с програмата се харчат публични средства за предизборни обещания на управляващите.

Данаил Кирилов от ГЕРБ защити проекта и начина, по който тя харчи отпуснатите средства.

"Това е уникална програма, защото съдържа възможност за силен контрол, най-вече от етажната собственост", каза той.

Министърът в оставка Лиляна Павлова призна, че програмата не е безгрешна и че има накъде да се подобри.

"Готови сме да я усъвършенстваме", каза тя, но допълни, че успехът на санирането е безспорен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
6
 
4
 
! Отговори
Мисли преди да пишеш преди 7 години
До 34 Анонимен. Явно си поредния, който не може да смята. Как ще е по-евтино. По 6000 лв на апартамент излиза санирането. Ще ти дам 20 000, да ми построиш три апартамента. Мислете преди да вярвате на глупости.
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Kakto kazvahte che do vsicki vremena kato se lizahte na Boko harama i Roskoto poluchavate vidimite rezultati ne plachete tova e ot prostite vi tikvi!!
30
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разделяй и владей-политиката на ББ и Р.Плевнелиев.Саниране само за общински жилища и държавата да си върне парите от наеми.А не за едни саниране-за други-късата клечка.Абе важното е да има далавера,той,народа,и без това спи,няма кой да им попречи.
29
5
 
2
 
! Отговори
Мисли преди да пишеш преди 7 години
Поправям се, до пост 25 е.До 25 Анонимен. Как ще е по-евтино. По 6000 лв на апартамент излиза. Ще ти дам 20 000, да ми построиш три апартамента. Мислете преди да вярвате на глупости.
28
5
 
2
 
! Отговори
Мисли преди да пишеш преди 7 години
До 26 Анонимен. Как ще е по-евтино. По 6000 лв на апартамент излиза. Ще ти дам 20 000, да ми построиш три апартамента. Мислете преди да вярвате на глупости.
27
2
 
14
 
! Отговори
Нас преди 7 години
Това е дискриминация!!! И аз съм данъкоплатец, и ГЛАСОПОДАВАТЕЛ !!! Моето жилище защо трябва сам да санирането !?
26
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Все още ли има желаещи да гласуват за ГЕРБ?Вън крадци безогледни и никога повече власт за вас.
25
12
 
7
 
! Отговори
Отлична инвестиция! преди 7 години
1 млрд, който ще се изплати за 8 години. След още 8 ще сме спеситли 1 млрд. лв. от вносни горива. Най-доброто е, че спестените пари директно ще отиват в тези 720 000 българи, които са се възползвали от програмата, под формата на по-малки сметки за отопление/климатизация. Крадене и да има, ще е малко, защото домоуправителите и живущите директно ще наблюдават санирането.
24
7
 
24
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Няма по-големи крадци от ГЕРБ !Това саниране е такава далавера, че няма накъде повече. Облепят със стиропор блоковете и имитират саниране. Не подменят ел. и ВиК инсталациите. Не подменят и не укрепват арматурните връзки между панелите.Работата е мижи да те лажем и едни милиончета да влизат в джобчетата на наши хора герберастчета.
23
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
14-годишно момиче умира,защото фонда за лечение на деца не му отпуска пари за лечение в чужбина.Държавата няма пари да се погрижи за болните си деца,но 2 милиарда за два месеца тутакси намери за подозрителна дейност,при която куче влачи диря няма.В каква държава живеем,уважаеми сънародници???
22
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Досега са санирани само 110 блока,а си гласуваха вече втори милиард.Представяте ли си колко им струва това саниране,щом им трябва един милиард за стотина блока.Със злато да ги бяха облекли,по-евтино щеше да им излезе.
21
3
 
30
 
! Отговори
зяпнал преди 7 години
Е, нема по-нагли крадци от тия. Не затвор, а разстрел заслужават.
20
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е следващата голяма кражба в България.Не може с данъците на всички да се санират частни жилища.В Германия се прави но там жилищата са държавни или общински и се отдават под наем и държавата и общините получават доходи от тях. Тук всичко се прави за да се откраднат едни пари от комисионни.А пенсиите са 80 евро най ниски в Европа,но от тях комисионни не могат да се вземат.
19
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нека да вкараме малко данни - в България има над 750 хил. панелни жилища, разпределени в над 11 хил. сгради. При първата вълна се "санираха" само по-големите сгради, като това бяха около 2000 блока, а както казва Лилянчето с около 350 хил. жилища. Ако следваме сегашната логика ще трябват най-малко още 2 млрд., за да могат 1/4 от хората да имат санирани стради. Е, г-да депутати, честно ли е според вас, да дадете толкова пари, но аз цял ден да не мога да изляза от село, защото не може да изчисти?
18
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Искам да знам кои депутати гласуваха за новия милиард,за да не гласувам за тях.
17
0
 
13
 
! Отговори
Димитър преди 7 години
Това на снимката е бл. 38 в Ст. град, който отдавна е саниран.
16
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То държавата ни се обезлюди. Тия стари коптори за ромеите ли ги стягат да ги настаняват някой ден там като не останат жители. То сега като се разходя, из някои квартали повечето прозорци тъмни, хора не останаха тук. ГЕРБ като ги избрахме, знаехме, че са крадливи, ама казаха, че поне Хемус ще построят, това им било най-важното. Видяхме какво стана. Повече не знам кого ще излъжат.
15
1
 
25
 
! Отговори
Мишо преди 7 години
Парите за саниране са от нашия джоб, а не от еврофондовете. Да попитам как така нашите пари се харчат за едни хора, без да ни питат. Това е предизборен номер на герб - що не се отказаха от партийните субсидии и с тях да санират. Много комисионни налапа.и Павлово и тези около нея
14
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Санирането трябва да бъде грижа на собствениците на жилищата,а държавата трябва да се грижи за инфраструктурата,обществените сгради,училища,детски градини,болници.ГЕРБ пиодкупват избиратели с държавни(наши)средства.Това не може да заличи провала им в политиката и стремително падащия им рейтинг.Със сигурност прокуратурата ще продължи да рови и за далаверите им,обогатили ги неимоверно,но ощетили държавата с милиарди.Ще има видов ден.
13
2
 
22
 
! Отговори
математик преди 7 години
1-ви етап - 1 000 000 000 лв - 150 000 апартамента = 7000/апартамент.........Не съм сигурен дали поне половината от санираните апартаменти струват толкова.В нашата кооперация излезе по 500 лв на апартамент. Тия крадат като за световно и ушите им пукат!