Варна обяви война на религиозната пропаганда

До 5000 лeва глоба грози нарушителите на забраната
18 яну 2017 08:38,
33
Варна обяви война на религиозната пропаганда
Снимка: Reuters, архив

За солени глоби за религиозна пропаганда и агресивна агитация на улицата и по домовете на варненци настояват общинските съветници от от НФСБ Димитър Карбов и Ганчо Ганев. Те са внесли предложение за промяна в Наредбата за обществения ред на територията на общината, а мотивите им са масовите сигнали и жалби на потърпевши граждани от емисарите по улицата и на обществени места, които нахлуват неканени и по домовете им, пише "Труд".

Предлаганите текстове предвиждат изрична забрана на религиозна пропаганда по домовете на гражданите без изразено изрично тяхно съгласие преди това, както и религиозна агитация на открито с използване на мегафони, усилватели и други технически средства и раздаване на печатни материали. Те са мотивирани с текстове от конституцията.

Нарушителите могат да отнесат глоби от 200 до 500 лв., а при второ и всяко следващо нарушение – 1000 лв. Ако са юридически лица, ги заплашва глоба от 2000 лв., а при второ и всяко следващо нарушение – 5000 лв. Глоби от 200 до 500 лв. са предвидени и за съдържатели на обществени обекти, които допуснат религиозна пропаганда на своя територия.

Във всички случаи на нарушения общинската администрация ще отнема разрешенията за извършване на определена дейност, а ако пропагандата е в нает от общината обект, ще прекратява договора за наем, предвижда още предложението.

Очаква се то да влезе за гласуване в пленарната зала на сесия на ОбС през февруари.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 6Или какво? Ще горя в измислено място което само мъртвите могат да видят? Харби, нави ***.
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам защо му цъкате минуси на номер 4... гр Варна... от 1949 до 1956 година града се е казвал Сталин.
4
10
 
11
 
! Отговори
Някой преди 7 години
Ако незнаете - Да Ви кажа, че Варна преди години го бяха прекръстили на град Сталин. Така че няма лошо там да има църква на Путин - поне не е нелогично.
3
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия псевдопатриоти само това им в устата,само това им пречи да станат "велики айдуци"! А нее ли религиозна пропаганда по улиците литийните шевствия, хвърляне на кръста и т.н.?Аз искам да си ходя свободно по улиците,ама като има някаков шевствие-не ми ли нарушават правата? Не е ли по-добре да се забранят всички тези партийки,депутати и прочие които живуркат на наш гръб и от които никой няма полза? Сидеров ли ни е бъдещето, Симеонов ли,Бареков ли..колко хрантулници храним...
2
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Направо забранете тия глупави религии, и без това пълни простотии за наивни мозъци склонни да вярват в съществуването на литературни героии от стари книги.
1
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз агитирам за бог Путин по варненските улици и градинки. Това означава ли че и мен ще глоби варненската община? Освен това Варна си е руски град и мисля, че е напълно нормално варненци да почитат бог Путин с дълбоко смирение.