Варна обяви война на религиозната пропаганда

До 5000 лeва глоба грози нарушителите на забраната
18 яну 2017 08:38,
33
Варна обяви война на религиозната пропаганда
Снимка: Reuters, архив

За солени глоби за религиозна пропаганда и агресивна агитация на улицата и по домовете на варненци настояват общинските съветници от от НФСБ Димитър Карбов и Ганчо Ганев. Те са внесли предложение за промяна в Наредбата за обществения ред на територията на общината, а мотивите им са масовите сигнали и жалби на потърпевши граждани от емисарите по улицата и на обществени места, които нахлуват неканени и по домовете им, пише "Труд".

Предлаганите текстове предвиждат изрична забрана на религиозна пропаганда по домовете на гражданите без изразено изрично тяхно съгласие преди това, както и религиозна агитация на открито с използване на мегафони, усилватели и други технически средства и раздаване на печатни материали. Те са мотивирани с текстове от конституцията.

Нарушителите могат да отнесат глоби от 200 до 500 лв., а при второ и всяко следващо нарушение – 1000 лв. Ако са юридически лица, ги заплашва глоба от 2000 лв., а при второ и всяко следващо нарушение – 5000 лв. Глоби от 200 до 500 лв. са предвидени и за съдържатели на обществени обекти, които допуснат религиозна пропаганда на своя територия.

Във всички случаи на нарушения общинската администрация ще отнема разрешенията за извършване на определена дейност, а ако пропагандата е в нает от общината обект, ще прекратява договора за наем, предвижда още предложението.

Очаква се то да влезе за гласуване в пленарната зала на сесия на ОбС през февруари.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
Uk преди 7 години
Malka krachka napred no v pravilnata posoka. Evala
25
1
 
8
 
! Отговори
месара преди 7 години
тия 5000лв. са нищо за дпс и дост , турция ше ги плати ! абсолютно трябва да се забрани това виене по няколко пъти на ден от техните джамии ! къде живеем , в България или в турция !? дали в други държави им разрешават да вият от джамиите - съмнявам се ! нямам нищо против мюсюлманите и религията им , само че тук вече става страшно - демонстриране на ( вижте ни тук сме , и нищо не можете да ни направите , вие ще ни се подчинявате ) , което си е опасна политическа игра !
24
3
 
8
 
! Отговори
вгр преди 7 години
Аз също съм против йехоивистите, но такова решение би било ПТРТИКОНСТУЦИОННО.Явно господата търсят теле под вола,като споменават конституцията.ИНАЧЕ ХРИСТИАНСТВОТО Е СПАСИЛО БЪЛГАРИЯ И Е ИЗДИГНАЛО ЕВРОПА.ОТ КАК СЕ ОТДЕЛЯ СВЕТА ОТ ХРИСТИАНСТВОТО - ПРОАДАДА И ЩЕ ПРОПАДА АКО НЕ СЕ ПОКАЕ.
23
6
 
6
 
! Отговори
преди 7 години
И накрая да се окаже, че истинския бог на българскя народ е Тангра - ко ша правите в деня на страшня съд тогаз, вие "истинските" вярващи :)
22
4
 
6
 
! Отговори
Aна преди 7 години
За каква религиозна литература става въпрос? Ако се проповядва Христос и неговата спасителна мисия за нас, падналото човечество , не се плашете, скъпи Общинари! Светът е към края, прочетете внимателно Книгата на книгите (Библията), покайте се , заобичайте Бога с цялото си сърце и ближния си, за да се спасите.
21
2
 
4
 
! Отговори
Пешо* преди 7 години
***.*** навсякъде....
20
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
24Ako storish tiva,shte lejish v zatvora,a za chudesata sa tezi hora koito viarvat,ako ti niamash vyara ne sudi nikogo.Vuprosa za vyarata e lichen izbor,no blagodarenie na vyarata v Hristos sme zapazeni kato narod i cennost!!Nezabravyai che si bulgarin i che tvoite dedi sa bili ukrepiavani vuv vyarata v Hristos i ti si tova koeto si,zashtoto niakoi se w molil za teb
19
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До реалистЯ ми го кажи кой е тоя който е прогледнал или неизлечимо болен бил оздравял? Искаш ли да направим един експеримент. Аз ще те блъсна с колата у главата пък после няма да извикам линейка ами ще почна да се моля на Христос да те спаси. Навит ли си?
18
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До реалистАз като ви казвам, че сте луди вие не вярвате.
17
2
 
10
 
! Отговори
Дедо Цецо преди 7 години
Да направим опиума религия на народа.
16
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 19И как точно сме наясно? По какво съдим, че имало Бог... много ми е интересно да ти разбера логиката. Или ако не можем да обясним нещо следователно има бог така ли?
15
23
 
23
 
! Отговори
реалист преди 7 години
Разликата между Христос и другите религии, че в името на Христос стават чудеса, / слепи проглеждата, глухи прочуват, с неизлечими болести се изцеляват и т,н,/ а в името на другите богове не става нищо. Ти сам си направи изводите, коя е истинската вяра.
14
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички сме наясно, че има нещо, което наричаме БОГ, но религията е толкова затормозяващо нещо, особенно мюсюлманската, не че е лошо, но пък да се припляскваш толкова по религия... В 21-ви век, не знам, как може да има още толкова зарибении фанатични вярващи, да просперират секти и т.н.
13
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 12Защото го приемате много буквално и започвате да се молите на литературни герои. Нали знаеш... когато се молиш на бог му се викало вяра ама когато бог и отговори това вече е шизофрения.
12
7
 
3
 
! Отговори
Тим Сити преди 7 години
Въй... квазипpaвoслaвните пyтлepиcти ко щи праят сига?
11
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 11Я ми кажи какво точно прави твоя бог по истински от Шива примерно?
10
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До номер 6Ето заради такива като теб, този закон трябва да влезе в сила. Аман от луди.
9
17
 
3
 
! Отговори
До номер 6 преди 7 години
До АнонименЗа теб е ясно, че ще гориш, но дано другите да повярват и да се спасят.
8
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До номер 2Срещу кой бог по точно? Че те много. Всяка култура си има свой и какво прави твоя по истински от техния? Абсолютно нищо.
7
8
 
6
 
! Отговори
До номер 2 преди 7 години
Най- добре теб да забраним, защото ти е празна главата като на 100 горски хралупи. И да питам- откога стана престъпление да си християнин в България? Нечестиви хора се мъчат да отклоняват хората от истината, но срещу Бог не можеш да скачаш!