Краставички, ракийка... 3 г. затвор за кражба от мазе

40-годишният подсъдим е осъждан цели 23 пъти
Обновена: 19 яну 2017 22:21 | 19 яну 2017 22:12,
19
Краставички, ракийка... 3 г. затвор за кражба от мазе
Снимка: архив Булфото

Окръжният съд в Добрич потвърди постановената от Районния съд в града присъда срещу Ж. Георгиев от село Карапелит, с която му е наложено наказание "лишаване от свобода" за срок от 3 години при първоначален строг режим, информира "24 часа".

Подсъдимият е признат за виновен за това, че на 12-и януари т.г. в Добрич е извършил кражба на домашна ракия и зимнина от две мазета. От едното е взел три 20-литрови туби с гроздова ракия и 3 буркана с краставички, а от другото - още 6 буркана. Общата стойност на отнетото възлиза на 375 лева.

Георгиев бил задържан във връзка с друго посегателство и признал и за тези кражби. Обяснил, че пренесъл ракията до Варна, където я продал на познат, занимаващ се с крадени вещи. Задържаният обжалва присъдата си с искане за намаляване на размера на наложеното му наказание.

Състав на Окръжния съд обаче прие, че първата съдебна инстанция е проявила достатъчно снизходителност, определяйки минималната по размер санкция за извършеното престъпление.

40-годишният мъж вече е осъждан 23 пъти, предимно за такива престъпления, което не е довело до постигане на положително въздействие върху него. Окръжните магистрати подчертават, че при всяко от санкционираните до момента посегателства на подсъдимия са били налагани фрапиращ брой условни наказания или санкции в минимални размери, като това безусловно е създало у него чувство за безнаказаност и неоснователни претенции за още една неоправдана проява на снизходителност. Присъдата на Окръжен съд - Добрич е окончателна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
6
 
! Отговори
мусли преди 7 години
Така е в християнския свят , кражбата е половин грях...Да крадне нещо в някоя мюсюлманска страна , да видим !
4
3
 
9
 
! Отговори
socialen преди 7 години
В дясната ни, анархокапиталистическа, реформаторска, неолиберална, асоциална, олигархична *** бедните биват наказвани най-строго, с цялата сила на Закона.
3
2
 
12
 
! Отговори
Идеалист преди 7 години
Съдът е много строг и справедлив. Само така ще се преборим със престъпността! Така е вече съдебната система е реформирана. Имаме два съдебни съвета и това си оказва влияние. Криво седи кадията,но право съди! Браво,ние го хванахме и вие не го пуснахте. Браво!!!
2
2
 
36
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 7 години
3 г. затвор за кражба от мазе ... а за кражба от бюджет?
1
0
 
17
 
! Отговори
corbaciganyuv преди 7 години
Да му е сладко. Наздраве!