Лекари извадиха 15-килограмов тумор от гърдите на мъж

Пациентът вече е добре, възстановява се постепенно
7
Лекари извадиха 15-килограмов тумор от гърдите на мъж
Снимка: Булфото, архив

Лекари от УМБАЛ "Св. Марина“ във Варна са извадили 15-килограмов тумор от гръдната кухина на 39-годишен мъж.

Сложната операция е продължила повече от 6 часа и е извършена от Мултидисциплинарен екип от гръдни хирурзи начело с проф. д-р Радослав Радев и кардиохирурзи с ръководител доц. д-р Пламен Панайотов, съобщи информационна агенция "Черно море".
 
Пациентът е постъпил в университетската болница в клиниката по ендокринология заради изключително ниски стойности на кръвната захар и влошено общо състояние, но специалистите са установили, че той има излив в дясната гръдна половина и огромна туморна формация.

Лекарите от Клиниката по гръдна хирургия, след  множество изследвания, са установили, че става въпрос за огромен тумор в напреднал стадий, разположен в дясната гръдна половина.

Модерната медицинска апаратура, с която разполага болницата, е дала възможност да се констатира пълна компресия на бял дроб, горна и долна празна вена, частична на дясна камера и дясно предсърдие и ангажиране на перикард, гръдна стена и диафрагма.

Поради големината на тумора, засягането на перикарда, ангажирането и компресирането на сърцето и други големи венозни съдове, интервенцията е извършена, като е изключено сърцето, чиято функция е заместена с машина – "Сърце-бял дроб".
 
Лекарите в УМБАЛ "Св. Марина" споделят, че в медицинската практика такъв вид образувания се срещат изключително рядко. Освен големите размери, туморът е имал силно развита кръвоносна система, а кръвоносни съдовете са били с размер около 3 см. в диаметър всеки.
 
В момента пациентът се възстановява след сложната интервенция, а жизнените му показатели постепенно се подобряват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
0
 
! Отговори
avtrite? преди 7 години
zaglavieto:Лекари извадиха 15-килограмов тумор от гърдите на мъжv parvia red pod zagalvieto: Лекари от УМБАЛ "Св. Марина във Варна са извадили 15-килограмов тумор от гръдната кухина на 39-годишен мъж.2-3 reda po-nadolu:в дясната гръдна половина и огромна туморна формация.
6
1
 
1
 
! Отговори
? преди 7 години
Koлко кг. е бил пациентът? 15 кг. в гръдна кухина?
5
1
 
21
 
! Отговори
35643 преди 7 години
Браво на лекарите а на пациянта бързо възстановяване
4
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не виждам нищо лошо в това да се прави реклама на лекари ... Браво за работата, която са свършили! Винаги ще се намери някой злобар да се изкаже негативно, дори и на най-положителната новина!!! АЗ лично, предпочитам да чета такива реклами, отколкото коя фолк-певица на кой остров е или с кой се е разделила!!!
3
1
 
31
 
! Отговори
Д преди 7 години
браво на лекарите , да са живи и здрави , пациента също, една добра новина на снежното време
2
2
 
23
 
! Отговори
? преди 7 години
Хубаво са му направили операция. Сега да кажат има ли такова животно като профилактичен преглед и с какво се храни?
1
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази статия е писана от лекар, няма как да сбъркаш специфичния изказ :) и е втората за последната седмица, в която се прави открита реклама.Иначе, евала ... спасили са човека благодарение на "модерната апаратура".