След протестите: Обезопасяват пътя през Кресна с 400 хил.

Слагат шумна маркировка, много табелки, зебри...
19 яну 2017 13:40,
7
След протестите: Обезопасяват пътя през Кресна с 400 хил.
Снимка: архив, Bulphoto

Агенцията "Пътна инфраструктура" ще вложи над 400 хил. лева в повишаване на безопасността на движението по път Е-79 в град Кресна, съобщиха от агенцията.

По-рано днес живеещите в града обвиха протест и планове за блокада на пътя докато не се вземат мерки да се ограничи високоскоростното шофиране по платното.

АПИ уточняват, че предвидените мерки ще бъдат изпълнени при подобряване на метеорологичните условия.

По пътната настилка през 200 до 250 м в началото на населеното място ще бъде поставена маркировка, предупреждаваща шофьорите да намалят скоростта до 50 км/ч. За привличане вниманието на шофьорите преди пешеходните пътеки с напречна шумяща маркировка ще бъде посочено, че е необходимо ограничаване на скоростта до 40 км/ч.

Всички съществуващи пешеходни пътеки в Кресна ще станат тип "зебра" и ще бъдат премаркирани. За да се привлече вниманието на пешеходците ще се поставят и информационни надписи "Погледни" с две стрелки. Указателни знаци за пешеходна пътека ще бъдат монтирани и на тротоарите.

Нова пешеходна пътека тип "зебра" и знаци ще има при ул. "Кресненски пролом" в Кресна. За повишаване на безопасността при съществуващата пътека на ул. "Македония" ще се изгради нова повдигната.

Нов тротоар ще бъде направен между железопътния подлез и автобусната спирка в града. Тази препоръка на одиторите трябва да бъде изпълнена от община Кресна.

За улеснение на трафика по първокласния път ще се забрани левия завой от ул. "Македония" към жп подлеза в Кресна.

Мерките за повишаване безопасността на движение предвижда и монтирането на стационарни камери за автоматизиран контрол на скоростта на движение в Кресна, Долна Градешница и Струмяни, които са в правомощията на МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: МВРАПИпротестиКресна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи вместо да се ускори изграждането на могистралата, ще се похарчат едни пари, при това не малко, за боя. Баво!
4
1
 
0
 
! Отговори
СА преди 7 години
Защото материала е слаб и народа е глупав!!За жалост!!
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"...След протестите: Обезопасяват пътя през Кресна с 400 хил." - А ДРУГИТЕ ГРАДЧЕТА ДА ГО ДУХ...Т ;)Таков решение намирисва на геноцид - Защо аз да плащам проблемите на Кресна???
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докато не сложат един танк да "оправя" нарушителите, нищо няма да се промени. Лъвове, зебри- простият шофьор не го вълнуват такива неща.
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да сложат легнали полицаи - това е единственото решение.