2500 лева – капаро за климатици, за зет – услуга

80-годишна стана поредната жертва на телефонна измама
20 яну 2017 22:18,
11
2500 лева – капаро за климатици, за зет – услуга
Снимка: Flickr.com

80-годишна жена е станала жертва на телефонна измама за сумата от 2500 лв., съобщава МВР.

На 18-и януари на домашния теледон на възрастната жена се е обадил мъж, който тя припознала за своя зет. След проведен разговор с него, тя се съгласява да откликне на молбата му - да даде капаро за климатици.

На посочен от мъжа телефонен номер тя се е свързала с мъж, който се е представил като управител на магазина, където ще доставят климатиците. След проведения разговор, те се разбрали жената да нагласи в плик сумата от 2500 лева и да ги предаде лично на човек, който управителят щял да изпрати на адреса й.

Тя предала парите на пратеника, който дошъл пред блока й - възрастен мъж. След това се е обадила на зет си и от него разбрала, че не са разговаряли по-рано и той не я е молил за подобна услуга.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Правителството да осигури пари по европейски проект за поставяне на климатици на всички баби, за да не им източват парите *** ***! Нинова, разбра ли? Ти си на ход!
4
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Брех ,че богати тия пенсионери бе,хвърлят пари и злато от балконите,закачат найлонови торбички с евро по дръжките на вратите,слагат злато и бижута под храстите ,да се чуди човек от къде такова благосъстояние!
3
0
 
12
 
! Отговори
Сериал преди 7 години
Еее сериала се развива добре, вече 3 години всеки ден нов епизод. Тези бабета съвсем са изкукали
2
0
 
8
 
! Отговори
rushi.gonamushi преди 7 години
ТелеДони и балъци за мелеоне...........
1
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ааа след това му се обадила... интересно, хем му знае номера, че да му звънне, хем по-рано му е вдигнала, ама от коренно различен номер. Ама и те не мислят и как пък може да не си познаваш роднините дори по телефона. Абе, бабе, що не звънна пък на дъщеря ти да я питаш аджеба какви са тия климатици...Срам за българската полиция, вече 4 години всеки ден някой възрастен е измамен по телефено, къде са виновните, къде са им присъдите, къде е НАП да провери богатите ***???