Живи мощи: Мъж оцеля цял месец с меню от... сняг

Румен Илиев е настанен в болницата в Горна Оряховица
20 яну 2017 07:33, Александър Попов
104
Живи мощи: Мъж оцеля цял месец с меню от... сняг
Снимка: Иван Първанов/Монитор

Мъж оцеля по чудо след като в продължение на цял месец яде само сняг и заприлича на живи мощи. В момента 51-годишният Румен Илиев е настанен в отделението по хирургия на общинската болница в Горна Оряховица в тежко състояние, като има сериозна опасност от ампутация на пръстите на краката му, пише "Монитор".

Той е от село Константин, където повече от десет години живеел сам. Миналата година отишъл да си търси работа и препитания в град Елена и се хванал да работи като пастир в кравеферма. Там изкарал няколко месеца, но бил принуден да напусне след като чорбаджията му продал животните и заминал за чужбина.

После работил няколко месеца във Велико Търново, но пак останал без препитание и решил да се върне в Елена. Тъй като нямал и стотинка в джоба си обаче, тръгнал пеш през снега и за няколко дни изминал 40-те километра между двата града.

В Елена Румен се настанил в стар изоставен метален фургон, за който казва, че отвсякъде духало все едно бил на къра. В продължение на почти месец той отчаяно обикалял града в търсене на някаква работа.

"Готов бях да работя каквото и да е. Дърва да цепя, сняг да рина само да си изкарам пари за хляба. Но никой не искаше да ме вземе", разказва мъжът. В продължение на цял месец той не сложил трохичка хляб в устата си, а за да залъже зверския глад, той ядел сняг.

Накрая бил паднал на улицата, близо до фургона, който обитавал.

След сигнал на граждани бил настанен в хоспис, но и от там трябвало да напусне, тъй като престоят се плащал по 22 лв. на ден.

След хосписа Румен Илиев бил отведен и настанен в Приемния център „Промяна” в Горна Оряховица, където изкарал няколко дни. От ръководството на центъра обаче, разбрали че мъжът има сериозни здравословни проблеми и той бил приведен и настанен за лечение в местната болница.

Състоянието на 51-годишният Румен е доста сериозно. От дългото гладуване стомахът му отказва да приеме храна, получил е и измръзване на пръстите на краката. Предстои лекарите да вземат решение дали да бъдат ампутирани.

"Не зная като се оправя и изляза оттук къде ще отида. Какъв е този мой нещастен живот. По-добре да се мре", казва отчаяно Румен Илиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дали пък не го влече чашката?
46
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това ни донесе демокрацията, сащ, евроатлантическите ценности ,сорос и всички анти Български организации и държави които се бъркат в нашата страна.Мрем като мухи изчезваме като нация но имаме подръжници на всичко изброено по горе.
45
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СОЦИАЛНИТЕ ЧИНОВНИЦИ ИМИТИРАТ, ЧЕ РАБОТЯТ. УСВОЯВАТ пари за заплати.
44
1
 
46
 
! Отговори
Дедо Гого преди 7 години
За да има подобни трагедии, някой в социалното министерство не си е на мястото. Що за министър на социални грижи е, щом хора умират от глад ???? Т. нар. "бежанци" ги обгрижвате, нали ? Сигурно има далавера...Мислете за всеки българин, как живее - може скоро да има ВИДОВДЕН !!!!
43
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В България няма социална политика.
42
0
 
27
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 7 години
Искам да погледнете популацията в парламента и най- вече в правителството: от пълен към възпълен и нагоре към д3белак. Няма проблеми.И ми е интересно как с тези депутатски и министърски заплати (дето не са малки, но все пак) как си построиха палати?
41
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако беше ислямски джихадист щеше да е друго, но няма късмет човека той е български гражданин.
40
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стабилни сме. Най-стабилните в Европа.Мен ме е срам, а ония горе не знам...
39
0
 
22
 
! Отговори
Фоя! преди 7 години
До ПАРТИЯ = МАФИЯ> Всички те трябва да бъдат вкарани по затворите !По-скоро изправени до стената
38
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Стефанов>До Анонимен 19- Дори да е швед, няма шведските традиции! Лично аз НЕ го определям като такъв! Много тъжно.Прав си. Той е бил докаран от обстоятелствата до гладна смърт и макар да е можел лесно на влезе в някакъв магазин и поне да гепи нещо дребно за ядене (я шоколадче я бонбони или някоя питка да мушне под ризата) - не го е направил, а вместо това е ял сняг да залъже глада!
37
0
 
50
 
! Отговори
Социопат преди 7 години
И в гр.Каспичан имаше такъв случай 6 месеца човека не бил ял ,оцелял с дренки и глог но зимата починал.И то в центърална част на града.10 години работил като озеленител в общината.Хората загубиха човечност света одавна е царство на Дявола.
36
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
прилича ми на Хан Аспарух или аз нещо съм се припознал
35
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нека ония с Тел-Измами му направят дарение , без тва следва следващата чанта с пари хвърлена от някой блок
34
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АзПодавал съм сигнал на 112 и знаеш ли какво ми отговарят?- Ние да не сме социални грижиОбаждам се в социални грижи, а те ми казват да се обадя на 112. Обаждам се в полицията, а онези направо ми викат по телефона, че си имало институции за тази работа.Пробвай да се обадиш и ще видиш! Минаата година въртях телефоните да приберат един пиян, който излизаше на пътя пред колите, а хората чакащи на спирката му се хилеха и снимаха с телефоните си.Нахокаха ме от всички институции.това е БГ
33
24
 
12
 
! Отговори
Дарвин преди 7 години
50 години комунизъм 3000 разрушени храма и хиляди избити свещенници.Резултата е на лице!!!Сатаниска държава !
32
0
 
63
 
! Отговори
художника преди 7 години
Един достоен човек с недостойна съдба. Готов да умре от глад, но да не посегне на чуждото. Колко хора биха постъпили като него? Дано се оправиш Румене, ти го заслужаваш!!!
31
0
 
47
 
! Отговори
Здравко преди 7 години
Този човек трябваше да го заведат вчера в парламента и всички тия самозабравили се политици да видят как се грижат за народа си !
30
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къде е държавата, вземат се милиарди и се правят магистрали и се санира, а хората да ядат. Ако има истински управници които да мислят за народа си това няма да се случи, но уви. Такива истории стават ежедневие и това говори много как властта управлява.
29
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За да взима Сoциални 800 Евро на месец в Германия му е нужен някой който да го заведе там и да му подадът Докумнетите и след това се чака с месеци за отговор , не е толкова лесно щом става пари за по корем , Схема си е 100%
28
0
 
27
 
! Отговори
Плачи ми се преди 7 години
Принудих се да си продам жилището на един милионер който дьржеше заложна кьща в Бьлгария за да се преместя в чужбина да живея! Поради причината че бях безработен отчаян гладуващ Бьлгарин!