Живи мощи: Мъж оцеля цял месец с меню от... сняг

Румен Илиев е настанен в болницата в Горна Оряховица
20 яну 2017 07:33, Александър Попов
104
Живи мощи: Мъж оцеля цял месец с меню от... сняг
Снимка: Иван Първанов/Монитор

Мъж оцеля по чудо след като в продължение на цял месец яде само сняг и заприлича на живи мощи. В момента 51-годишният Румен Илиев е настанен в отделението по хирургия на общинската болница в Горна Оряховица в тежко състояние, като има сериозна опасност от ампутация на пръстите на краката му, пише "Монитор".

Той е от село Константин, където повече от десет години живеел сам. Миналата година отишъл да си търси работа и препитания в град Елена и се хванал да работи като пастир в кравеферма. Там изкарал няколко месеца, но бил принуден да напусне след като чорбаджията му продал животните и заминал за чужбина.

После работил няколко месеца във Велико Търново, но пак останал без препитание и решил да се върне в Елена. Тъй като нямал и стотинка в джоба си обаче, тръгнал пеш през снега и за няколко дни изминал 40-те километра между двата града.

В Елена Румен се настанил в стар изоставен метален фургон, за който казва, че отвсякъде духало все едно бил на къра. В продължение на почти месец той отчаяно обикалял града в търсене на някаква работа.

"Готов бях да работя каквото и да е. Дърва да цепя, сняг да рина само да си изкарам пари за хляба. Но никой не искаше да ме вземе", разказва мъжът. В продължение на цял месец той не сложил трохичка хляб в устата си, а за да залъже зверския глад, той ядел сняг.

Накрая бил паднал на улицата, близо до фургона, който обитавал.

След сигнал на граждани бил настанен в хоспис, но и от там трябвало да напусне, тъй като престоят се плащал по 22 лв. на ден.

След хосписа Румен Илиев бил отведен и настанен в Приемния център „Промяна” в Горна Оряховица, където изкарал няколко дни. От ръководството на центъра обаче, разбрали че мъжът има сериозни здравословни проблеми и той бил приведен и настанен за лечение в местната болница.

Състоянието на 51-годишният Румен е доста сериозно. От дългото гладуване стомахът му отказва да приеме храна, получил е и измръзване на пръстите на краката. Предстои лекарите да вземат решение дали да бъдат ампутирани.

"Не зная като се оправя и изляза оттук къде ще отида. Какъв е този мой нещастен живот. По-добре да се мре", казва отчаяно Румен Илиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
BULGARIA TUDAY!
26
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ония от Варна се оплакват че малко пари за памперси им давали , човека даже няма за храна
25
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къде е Цветелин Кънчев председателя на Партия ''Дром'' с лимузината с канадска регистрация
24
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕВРОПОЛ да проверят Ромски Партии в България , тоест къде отиват Парите за Роми дадени от Европа
23
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да се пише бежанец от Афганистан- всичко ще му осигурят!
22
1
 
33
 
! Отговори
Стефанов преди 7 години
Смятам, че държавата трябва да осигурява по една топла супа на всеки бездомник, а не да раздава помощи безразборно.
21
0
 
56
 
! Отговори
ПЕТКОВ преди 7 години
АКО БЕШЕ КРАДЕЦ ЩЕШЕ ДА Е ЗДРАВ НО СЕ ОКАЗАЛО, ЧЕ Е ЧЕСТЕН И ПОЧТЕН ЧОВЕК ТЪРСЕЩ РАБОТА ЗА ДА СЕ ПРЕХРАНВА НО У НАС ЧЕСТНОСТТА СЕ НАКАЗВА ЖЕСТОКО, ЗА ТЕБ НЯМА РАБОТА, НЯМА МИЛОСТ И УМИРАЙ, НЕ СИ НИ НУЖЕН !
20
1
 
36
 
! Отговори
Аз преди 7 години
В Германия подобна ситуация трудно би се случила, защото институциите ще се задействат. Тук също биха се задействали, при условие, че някой им подаде сигнал. Няма да могат да му предложат условията в Германия, но със сигурност поне нямаше да гладува цял месец. Познайте колко хора са го видяли и са го подминали...На колко врати е почукал и не са му отворили...Не е задължително да го наемате на работа или да му давате храна, но поне подавайте сигнал.
19
0
 
37
 
! Отговори
Стефанов преди 7 години
До Анонимен 19- Дори да е швед, няма шведските традиции! Лично аз НЕ го определям като такъв! Много тъжно.
18
24
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То тоя не е вървял. Аз вчера за 3 часа съм обиколил към 11 km. из града.
17
0
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хора от град Елена, моля Ви помогнете му с каквото можете. Все ще му се намери някаква работа, ако ли не - поне му давайте малко храна на ден. Това е жив човек! Няма да обеднеете ако му давате малко хляб на ден. Че няма държава това е ясно, но и ние хората трябва да си помагаме един на друг поне малко.
16
15
 
21
 
! Отговори
Мислещ преди 7 години
Бягайте от тая скапана държава братя българи, в Германия, в Швеция само от помощи се живее по-добре от тукашен работещ! Само да намеря кой да ме уреди и аз се махам моментално!
15
12
 
10
 
! Отговори
Часника среднис преди 7 години
Е нали искате минимална работна заплата, ей ви я
14
2
 
70
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Защо може да се отделят толкова пари за бежанците, а не може за нуждаещите се българи? Колко много българи мизерстват и държавата нехае за тях? Искам парите, които давам като данъци да отиват за тях, а не за вносните маймуни...
13
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ромските Партии да се занимават с него , нали затова им плашаме Данаци
12
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
да беше обрал някой магазин , странен ром такъв не бях виждал
11
1
 
45
 
! Отговори
маке преди 7 години
на фона на тва кви ги плещат политиканите за икономическа стабилност направо ми се повръща
10
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В други Медии пише че е бил рода на Ивайло Московски
9
0
 
49
 
! Отговори
Евгени преди 7 години
Немога да разбера все още Бьлгария европейска дьржава ли е или Ганайска? Как може в цивилизована дьржава като в Бьлгария с толкова много традиции и култури да се мре от глад?
8
0
 
49
 
! Отговори
Снежaнa Делчевa преди 7 години
До Госпожa Илиевa........Госпожо ,повярвaйте ми ,никой нямa дa вземе този нещaстен човек нa рaботa.Болен и слaб Вие бихте ли????Зa хорa кaто него в държaвaтa ,която живея и рaботя имa безброй оргaнизaции,които бихa му нaмерили подслон!Никой ,aмa никой не е зaстрaховaн от неговaтa съдбa!Просто в един хубaв ден може всеки от нaс дa се рaзболее и всичко свършвa до тaм .....