Отново студено, отново жълт код за 22 области

Температурите ще паднат до -10 градуса утре
Обновена: 21 яну 2017 22:14 | 21 яну 2017 22:01, Анисия Иванова
14
Отново студено, отново жълт код за 22 области
Ярхив: Булфото

Жълт код за ниски температури е обявен в 22 области от страната за утре.

Областите, за които е в сила кодът, са: Видин, Враца, Монтана, София град, Софийска област, Кюстендил, Перник, Пазарджик, Пловдив, Ловеч, Плевен, Велико Търново, Габрово, Стара Загора, Хасково, Ямбол, Сливен, Разград, Силистра, Шумен, Търговище, Русе.

Според прогнозата на НИМХ през нощта от североизток облачността ще се увеличава. Ще остане без валежи и почти тихо. През деня над Източна България ще бъде предимно облачно, над Западна - с повече слънчеви часове, но преди обяд на много места в равините и котловините ще има мъгла или ниска слоеста облачност. Ще бъде почти тихо.

Минималните температури ще са между минус 10° и минус 5°, на местата където през нощта ще остане ясно и по-ниски, а максималните - предимно между минус 4° и 1°.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно. Ще духа слаб северен вятър. Максимални температури на въздуха: 2°-4°. Температурата на морската вода е 2-4°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Преди обяд над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от източната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра минус 1°, на 2000 метра – около минус 5°.

В понеделник ще бъде почти тихо, на много места в низините и котловините ще бъде мъгливо или с ниска слоеста облачност. Дневните температури ще се повишат слабо.

Във вторник ще има значителна облачност. В Южна България ще започнат валежи, предимно от дъжд, в планините - от сняг.

През нощта срещу сряда с понижението на температурите дъждът навсякъде ще премине в сняг и в сряда през по-голямата част от деня в южната половина от страната ще продължи да превалява. В западната част от Дунавската равнина все още на места ще има мъгла.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
kyde otide globalnoto zatopliane be?
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боли ме мурата. Имам още 300 литра от кайсиевата. Туршии и мезета бол. Ако ще да е минус 200!
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хич не ми дреме в апартамента сьм на парно в кьщата имам котел ходя по слипове без потник живея в Русия джама в момента е отворен за проветряване в двата ми гаража е сьщото паля колата без да подгрявам и газ
6
1
 
4
 
! Отговори
Do 8 преди 7 години
*** si nali
5
3
 
13
 
! Отговори
Надя Николова преди 7 години
Гадно е времито,ама какво да се прави?Навън задължително с ръкавици и шапка,а вкъщи камината дава топлинка.
4
2
 
6
 
! Отговори
до 8 преди 7 години
турчин си нали
3
5
 
3
 
! Отговори
мддааа преди 7 години
До x x x 1,*** винаги оцеляват,но човек няма да станеш
2
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обявен е код червено от винопроизводителите.Пийте червено винце,обичайте жените си,радвайте се на живота.....пък Николчето Станкулова да си ги дрънка......жълти кодове за ниски температури..бля,бля
1
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Минус 10 е топло. Когато беше минус 17 беше ада. На места достигна до минус 26 градуса. Така че вече неможе да ни уплаши времето с минес 10 г.