Цели три месеца: Деца заложници в битката между родители

Братята са настанени в кризисен център в Русе след жалба от майката
23 яну 2017 19:45,
3
Цели три месеца: Деца заложници в битката между родители
Снимка: bgonair.bg

Трима братя от Разград трети месец са заложници на отношенията между разведените си родители. Децата бяха настанени в кризисен център в Русе след сигнали на майка им за тормоз. Този уикенд обаче те са били отведени от бащата без знанието на майката.

Според съдебното решение по-голямото момче е присъдено на бащата, а близнаците са дадени на майката.

Допреди три месеца и трите деца са били в дома на баща си в Разград, но след жалбата на майката са настанени в кризисния център.

"Аз вчера видях децата си за пръв път от три месеца и три дена. Двете деца са взети насилствено от дома си, докато са с мен, а баткото е взет от училище. Аз съм държан в арести три дена, повдигнато ми е обвинение, че не съм се грижил за тях", каза пред Bulgaria ON AIR бащата Димитър Тодоров.

В събота бащата пристига в Русе и решава да прибере децата. Не уведомява нито майката, нито институциите. Въпреки че има родителски права само за големия си син, той взима и близнаците.

Майката веднага съобщава в полицията и оттам изискват бащата да върне децата. Той пък е против те да се връщат в кризисния център и се обръща към неправителствена организация за помощ.

"Днес самите деца при разговор споделиха, че не се чувстват много добре в кризисния център, мъчно им е", коментира Звездомира Живкова, доброволец на фондация "Защита правата на децата".

Самите деца са объркани от битката между родителите си. Голямото момче е подало заявление, че иска да живее при майка си, но в присъствието на баща си казва друго.

"Той си ми е баща, винаги съм си живял при него, там си ми е вкъщи", каза 13-годишният Тодор.

В крайна сметка по-малките деца бяха предадени на майката в полицията в присъствието на социалните служби. Те ще останат заедно в кризисния център в Русе, където ползват социална услуга за семейства в риск.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Горките деца! Не са случили на родители.Как може да използват децата във войната помежду си? Колкото и да не се понасят, можеше да се намери разумен компромис в името на доброто на децата.
2
0
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама какво е това безумно решение, да раздели децата?! Като родителите не могат да се разберат, да живеят при единия половината време и при другия другата половина и толкова. Как може да се разделят братя и сестри!А ако съвсем не могат да се разберат, да им ги отнемат и на двамата ***.анари и да ги дадат на баба/дядо или приемно семейство. Кога хората ще разберат, че децата не са им собственост с която да си правят каквото искат, а човешки същества,които цял живот ще носят белезите от тъпотиитеим
1
3
 
41
 
! Отговори
наблюдател преди 7 години
Щом има заложници, особено пък три месеца и то деца, защо не пратите баретите?