Готвачът-наркодилър го грози до 8 г. затвор

18-годишният бургазлия бе спипан миналата седмица
23 яну 2017 22:06,
5
Готвачът-наркодилър го грози до 8 г. затвор
Снимка: Reuters, архив

18-годишният Галин К. от Бургас е обвинен за тежко умишлено престъпление, което може да му донесе присъда от две до осем години и глоба от 5000 до 20 000 лева се казва в мотивите на окръжните магистрати, с които те му наложиха постоянен арест, информира "24 часа".

Още по темата

Според съда има достатъчно данни, за да се направи обосновано предположение, че Галин извършва престъпна дейност. Разследването разполага с протоколи за претърсване и обиск, показанията на свидетелите, разпечатки от мобилни оператори и справка за съдимост на обвиняемия, както и химически експертизи. Затова магистратите прецениха, че има реална опасност обвиняемият да извърши престъпление, ако не бъде задържан.

Другият мотив е свързан с обремененото съдебно минало на Галин - за около месец два пъти е задържан с марихуана. Първият случай е от 15.01.2016 г. Тогава съдът е проявил снизходителност и 17-годишният гимназист е освободен от наказателна отговорност, като му е наложено административно наказание "Обществено порицание".

На 22 февруари обаче е хванат втори път с дрога, като е обвинен и за разпространение. Галин е осъден на пробация след споразумение с прокуратурата. Наложените му до момента наказания очевидно не са изиграли своя поправителен и превъзпитателен ефект.

Очаква се тази седмица 18-годишният възпитаник на английската гимназия, който в свободното си време е работел като готвач, да застане пред Апелативния съд.

Напомняме ви, че в края на миналата седмица полицията задържа бургазлията в района на бл.43 в к-с "Изгрев", след няколкомесечно наблюдение, като по случая е работено от лятото на м.г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Друго си е да беше убил няколко човека на пешеходна пътека пиян.Щяха да му дадат условна.Или оня талибан Ахмед Муса -невинен.Ония тримата дето се разбра,че са ятаци на Ислямска държава -винаги празнуват когато ония взривят нещо.И те невинни.Тия закони за наркотици най-строги за цяла Европа май ги прокараха турците и крадлив дедо когато бяха ортаци.Там 800 дни нали се сещате.. Господин депутата гледа девствено.Естествено не шмърка нищо евтино.-Колко точно казано.