Страх на село: Хлапета с брадви бият, обират, може да убият!

Невръстни братя пратиха дядо в болница, прободоха внука му
Обновена: 23 яну 2017 14:21 | 23 яну 2017 14:14,
168
Страх на село: Хлапета с брадви бият, обират, може да убият!
Снимка: flicker

Невръстни хлапета държат в страх цяло село с непрекъснатите си нападения по къщите. Хората са настръхнали след поредната агресия на двете момчета. Те са братя – на 11 и 12 г. и от години тормозят съселяните си без никой да може да ги озапти.

Вчера двамата нахлули със сила в дома на семейство в монтанското село Владимирово, ударили с брадва в главата възрастен мъж и ранили с нож внука му, пише "Труд".

При завързалата се схватка единият от братята също бил ранен.

"Вече не се издържа, страх ни е, че ще се стигне и до убийство!", споделиха уплашени съседи.

Поредното нападение станало около 17:20 часа в неделя. 12-годишният Веселин и 11-годишният Митко влезли в двора на 73-годишният Иван Младенов. Дъщерята на дядото се опитала да спре хлапаците, но те я ударили с лопата и отстранили от пътя си.

В къщата, без да казват нищо, момчетата халосали с брадва в главата дядо Иван и той паднал облян в кръв.

Внукът Ивелин, който е на 17 г., скочил да защити дядо си, но бил наръган с нож в ръката.

Момчето обаче не се уплашило, сбило се с братята, отнело им ножа и намушкало в крака Веселин. Уплашени от виковете и писъците, съседи се обадили на тел. 112. Пристигналите медици откарали в болницата ранения пенсионер и пострадалия му нападател.

Дядо Иван е опериран по спешност, има счупена тилна кост, разкъсване на меките тъкани и малък хематом, съобщиха от болницата. Раненият в слабините малък престъпник е превързан, животът му не е в опасност, но също е настанен в лечебното заведение.

"Момчетата нахлуха като разбойници – озверени и мълчаливи. Нищо не искаха, можеха да ни убият. Това не им е за пръв път. От две години тормозят цялото село – бият и грабят наред!", разказаха пострадалите при нападението майка и син.

По случая в полицията в Монтана е образувано досъдебно производство.

В края на миналата година 11-годишният Митко с връстничката си Борислава нападнаха с нож в дома му 81 годишния дядо Младен и задигнаха 370 лева.

"Митко, Веселин и още няколко момчета и момичета са подлудили с бой и кражби Владимирово. Влизат по дворовете и къщите и вземат каквото харесат. Заплашват и бият деца и възрастни. Страшно е!", оплакват се жители на селото.

Част от тях се заканиха, че няма да пуснат децата си на училище, заради тормоза на братята.

В семейството на двете момчета има още един брат и три сестри, баща им Чавдар е с криминална биография и е в неизвестност, а майка им Цветана най-често е в София. Децата отглеждат бабата и дядото, разказаха местни хора.

"Проблемът с тези деца във Владимирово е сериозен. На 19 януари имаше заседание на Комисията за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, на което за пореден път трябваше да се разгледат проявите им, но те не се явиха. Вече съм разговарял с полицията и социалните служители, досегашните мерки не дадоха резултати. Най-вероятно ще се стигне до настаняването на момчетата във възпитателно училище!", заяви кметът на община Бойчиновци Светлин Сретениев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
30
 
! Отговори
Другаря Макаренко преди 7 години
Дайте ми ги на мен АЗ ще ги възпитам , като ги спукам от бой всеки път когато ги видя с нещо остро в ръце, било то вилица или нож за пържоли. като стоят наказани два дена коленичили на орехови черупки и сама на вода и сух хляб ще се променят. И когато доловя само нотка на съмнение и неподчинение в гласовете им пак бой. Като видят и разберат болката чрез собствените си сетива, по друг начин ще мислят и действат.
40
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И после защо нямало живот по селата! Ами заради тия!!!
39
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Точно любимият ти Живков, вместо да им стъпи на главата, ги вкара в производството и въобще сред българите.
38
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кметовете и съдиите не правят нищо и ги пускат, а при Живков никой не смееше да надигне глава и всичко гнило беше в затворите на топло.
37
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези престъпници не трябва да се третират ксато деца. Щом Кортезите им раждат на по 11-12, то и рецидивистите на по 11-12 са си за затвор.
36
1
 
32
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
Когато говоря за свободно и легално купуване на оръжие, от всички пълнолетни , дееспособни и неосъждани български граждани,с цел самоотбрана, когато говоря за промяна закона за неизбежната самоотбрана, в полза на отбраняващия се-цъкате минуси.Както казва по долу Оптимиста, това е само началото.Парите от Европа и Америка спират, в обозримо бъдеще, и тук, не само в нашия край, настава закона на джунглата.Гладът е по-силен от тока, а ние успешно култивирахме 27 години цял етнос , чакащи помощи.
35
0
 
24
 
! Отговори
ее преди 7 години
и лопата става. каму я изпраскаш в *** или крака и няма ти трябва да го трепеш ;)ако му натрошиш колянцето повече няма да припари.
34
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Затова се купува пушка или пистолет и на човек му е мирна главата.
33
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българинът е доста разглезен. Свикнал е все някой друг да му върши работата.В едно софийско село, шведите взеха нещо да правят проблеми... Събраха се селяните, взеха една "виетнамка", натовариха ги на нея и айде. Вече нямат проблеми. Свършиха си работата и сами и готово.
32
0
 
36
 
! Отговори
Г преди 7 години
В това село са 80% *** повечето българи са възрастни хора та няма спасение и лошото е че така е по нашия край.Грабят,колят,бесят и става все по зле.Така е в почти в всички села.Страшно е и дано скоро да си вдигнем главите,защото изчезваме.......
31
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да им резнат тестисите ще се успокоят
30
3
 
26
 
! Отговори
блъско преди 7 години
Това не дай си боже ми се случи на мен ,отивам в селото и ги избивам като кучета и с нашето правосъдие ,я лежа я не повече от 10 години.Как допускат тези селяни такава гавра с тях две хлапета на 11 години.Това сериозно ли е или шега някаква
29
1
 
26
 
! Отговори
Оптимист преди 7 години
Това е началото. Спокойно по зле ще става.
28
3
 
27
 
! Отговори
ЖабоК преди 7 години
Котката я нема - мишките танцуват. Цела Еврабия е такъва. И аз къде да се дяна, мила моя майнольо.
27
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И за какво да се връща смъртното? Стига да ми разрешат сам да се пазя при нахлуване в имота ми...
26
3
 
21
 
! Отговори
Бхк преди 7 години
Толерантност и хуманизьм
25
2
 
29
 
! Отговори
Турчина преди 7 години
Бамти резила толковали няма някой читав мъж там да им зашлеви по няколко шамара на тия пишлемета
24
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ех, че ми идва далеч този край на България...
23
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Той понеже адвоката ще ме защити от шведа с нож или брадва в ръка. Добре че съм ловец и няма да ми се наложи много да го мисля :)
22
0
 
37
 
! Отговори
ккк преди 7 години
Тези малки *** няма да спрат да си тормозят съселяните, а като пораснат ще стане още по-лошо. Полицията никаква работа не върши по селата.Хората трябва да са единни и лесно ще се справят!