Страх на село: Хлапета с брадви бият, обират, може да убият!

Невръстни братя пратиха дядо в болница, прободоха внука му
Обновена: 23 яну 2017 14:21 | 23 яну 2017 14:14,
168
Страх на село: Хлапета с брадви бият, обират, може да убият!
Снимка: flicker

Невръстни хлапета държат в страх цяло село с непрекъснатите си нападения по къщите. Хората са настръхнали след поредната агресия на двете момчета. Те са братя – на 11 и 12 г. и от години тормозят съселяните си без никой да може да ги озапти.

Вчера двамата нахлули със сила в дома на семейство в монтанското село Владимирово, ударили с брадва в главата възрастен мъж и ранили с нож внука му, пише "Труд".

При завързалата се схватка единият от братята също бил ранен.

"Вече не се издържа, страх ни е, че ще се стигне и до убийство!", споделиха уплашени съседи.

Поредното нападение станало около 17:20 часа в неделя. 12-годишният Веселин и 11-годишният Митко влезли в двора на 73-годишният Иван Младенов. Дъщерята на дядото се опитала да спре хлапаците, но те я ударили с лопата и отстранили от пътя си.

В къщата, без да казват нищо, момчетата халосали с брадва в главата дядо Иван и той паднал облян в кръв.

Внукът Ивелин, който е на 17 г., скочил да защити дядо си, но бил наръган с нож в ръката.

Момчето обаче не се уплашило, сбило се с братята, отнело им ножа и намушкало в крака Веселин. Уплашени от виковете и писъците, съседи се обадили на тел. 112. Пристигналите медици откарали в болницата ранения пенсионер и пострадалия му нападател.

Дядо Иван е опериран по спешност, има счупена тилна кост, разкъсване на меките тъкани и малък хематом, съобщиха от болницата. Раненият в слабините малък престъпник е превързан, животът му не е в опасност, но също е настанен в лечебното заведение.

"Момчетата нахлуха като разбойници – озверени и мълчаливи. Нищо не искаха, можеха да ни убият. Това не им е за пръв път. От две години тормозят цялото село – бият и грабят наред!", разказаха пострадалите при нападението майка и син.

По случая в полицията в Монтана е образувано досъдебно производство.

В края на миналата година 11-годишният Митко с връстничката си Борислава нападнаха с нож в дома му 81 годишния дядо Младен и задигнаха 370 лева.

"Митко, Веселин и още няколко момчета и момичета са подлудили с бой и кражби Владимирово. Влизат по дворовете и къщите и вземат каквото харесат. Заплашват и бият деца и възрастни. Страшно е!", оплакват се жители на селото.

Част от тях се заканиха, че няма да пуснат децата си на училище, заради тормоза на братята.

В семейството на двете момчета има още един брат и три сестри, баща им Чавдар е с криминална биография и е в неизвестност, а майка им Цветана най-често е в София. Децата отглеждат бабата и дядото, разказаха местни хора.

"Проблемът с тези деца във Владимирово е сериозен. На 19 януари имаше заседание на Комисията за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, на което за пореден път трябваше да се разгледат проявите им, но те не се явиха. Вече съм разговарял с полицията и социалните служители, досегашните мерки не дадоха резултати. Най-вероятно ще се стигне до настаняването на момчетата във възпитателно училище!", заяви кметът на община Бойчиновци Светлин Сретениев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
5
 
! Отговори
..... преди 7 години
с едно голямо брадва спъ...
20
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пречи ми, че с костюма не си върви да си нося в мене тесла или брадва.
19
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз секира имам. Но при самоотбрана, съдът ще ме направи на нищо, ако ще и да са нахлули вкъщи. Оттам трябва да се почне ;)
18
0
 
30
 
! Отговори
сс преди 7 години
ще има някой друг изпозастрелян и нещата ще си дойдат намястото... сега какво става рецидивите се въоражават незаконно идват убиват те или правят опит да те убият, на теб ти е забранено да имаш оръжие и да се отбраняваш, и след това като си пострадал трябва да ходиш в полиция и прокуртура да се оплакваш че са те нападнали и да чакаш от умрял писмо....
17
0
 
43
 
! Отговори
Долу БХК преди 7 години
Ако някой влезе в двора ми с брадва и опита да нападне роднините ми - жив оттам няма да излезе. Самоотбрана при опит за убийство. Толкоз.
16
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Шведите и сега са въоръжени, както виждаш. Ние не сме.
15
0
 
33
 
! Отговори
ss преди 7 години
влезе ли някой в дома ти или двора трябва да може да го застреляш като куче, никой не го е карал да влиза, законотворциииии спитеее, озаконявай те бойното оръжие и да си дойдат нещата на место, тия пишлеменца ако знаят че се стреля без предупреждение в частен имот няма и да си помислят да влязат...
14
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те шведите и сега са въоражени. Ако искат да убиват, ще те убият.
13
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 14така и какво ще стане ако и шведите се въоръжат ?
12
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига бе толкова ли няма кой да им дръпне един як бой??
11
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разрешаване на личното оръжие и самоотбрана при нахлуване в имота.Но политиците не го искат, защото въоръжен народ трудно се командва с благи приказки и крадене.
10
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама елате при мен заповядайте, да ви покажа аз как ще ми нацепите всичките дърва без пари.
9
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Явно трябва да се променят много закони.1. Да се преследва вкяко криминално деяние, независимо от размера на щетата. Така сега кражба с размер по-малък от размера на минималната заплата не се разследва от полицията и извършетилите са способни и свободни да я повтарят всяка нощ и ден в различна къща.2. Според възрастта си извършителите трябва да попадат в специално превъзпитателно заведение. Всичките там НПО-та да се грижат за тях в детсксите затвори. Сега малките злодеи се вихрят безнаказано.
8
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това положение е гарантирано от всички политици от 1989 до ден днешен.
7
0
 
44
 
! Отговори
Момо преди 7 години
Дайте ми парче старт маркуч и ще реша проблема. *** ще спят по очи поне месец.
6
0
 
61
 
! Отговори
Чукча преди 7 години
Тея две тарикатчета ги хващат и им чупят краката и ръцете,та да не могат 2 месеца да не правят бели,след това ако продължават,пак гипс и това е,с такива *** малки това им е лечението.....
5
0
 
46
 
! Отговори
мале преди 7 години
Ми то това си е опит за убийство.Какво възпитателно училище?Те са за затвор.Какво като са малолетни?Полицията къде спи?Сега ще наемат още 4-5 000 хрантутници,а не могат да се справят с хлапета.
4
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този 17 годишния внук, толкова ли не можа да ги ошамари тия малки пишлемета, какво като са с брадви, те едвам ги вдигат сигурно.
3
0
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На 11 и 12 г. Не ни се мисли какво ще е като станат на 17 18.
2
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДАЙТЕ ИМ ПОВЕЧЕ ПОМОЩИ, МОЖЕ ДА СА ИМ МАЛКО!!!