Убийците на скитника от Варна остават в ареста

Жертвата е открита в наводнено подземие на изоставен строеж
23 яну 2017 17:15,
4
Убийците на скитника от Варна остават в ареста
Снимка: Ели Маринова/Черно море

Двамата мъже, обвинени за убийството на 63-годишен скитник, остават в ареста, съобщи Информационна агенция "Черно море".

Окръжен съд–Варна уважи искането на Окръжна прокуратура за взимане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо мъжете, привлечени като обвиняеми за причиняване смъртта на друг мъж, като убийството е извършно по особено мъчителен начин и с особена жестокост.

Жертвата бе открита в края на миналата седмица в наводнено подземие на изоставен строеж в района на жп гара Варна.

По обвинението са събрани гласни и писмени доказателства, включително и свидетелски показания на очевидец, подкрепени от обясненията на единия обвиняем. Касае се за тежко умишлено престъпление, за което се предвижда наказание "лишаване от свобода" за срок от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна – основание за взимане на мярка за неотклонение "задържане под стража".

Единият обвиняем е с чисто минало, но другият е многократно осъждан, като последното му наказание "лишаване от свобода" е търпяно ефективно преди 2 години.

Съдът приема, че обвиняемите могат да се укрият, тъй като има достатъчно данни, че водят скитнически живот и обитават изоставени строежи. Ако те са на свобода, биха могли да попречат за разкриването на обективната истина по делото, тъй като разследването е в начален етап и предстои да бъдат установени и разпитани още свидетели, които, също като обвиняемите, водят скитнически живот.

На 31 януари от 10:00 часа пред Апелативния съд може да бъде обжалвано определението на съда за взимане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо задържаните мъже.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма имена, няма нищо, нали се сещате защо? Шведи са, та да не излагаме "чужденците":)
1
1
 
6
 
! Отговори
... преди 7 години
дайте детайли по какъв жесток начин е убит скитника, не щадете хората. нека всички видят какви *** има между нас. това ще ги разпали още повече да следят съда и полицията да си вършат работата.