75 хил. туристи са посетили Перперикон през 2016-а

Голяма част от тях са семейства, показващи наследството ни на децата си
2
75 хил. туристи са посетили Перперикон през 2016-а
Перперикон. Снимка: архив, БулФото

Близо 75 хил. български и чужди туристи са посетили Перперикон през 2016 г.

Това е лек ръст спрямо предходната година с близо 2 хил. души, отчете директорът на Регионалния исторически музей в Кърджали Даниела Коджаманова.

Тя посочи, че сред туристите са деца и хора в неравностойно положение, освободени от входни такси. Увеличение, също с около 2 хил. души има и на посетителите в регионалния музей, който е разгледан от около 14 хил. туристи.

През годината е предизвикан и интерес към художествения отдел "Станка Димитрова", посрещнал 500 посетители, обясни Коджаманова, цитирана от БТА.

Приходите от посещения на археологическия комплекс за изминалата година са близо 165 хил.лв., а заедно с постъпленията от входни билети на музея и на картинната галерия, постъпленията в общинската хазна надхвърлят 200 хил. лв.

Даниела Коджаманова отчете, че характеристиката на посетителите в региона е устойчива. Преобладават българските туристи, голяма част от които са семейства, показващи на децата си културното наследство на България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
8
 
! Отговори
Спас преди 7 години
Да ходихме. На касата ми казаха "За 3-*** цената е 22 лв. ако не желаете касов бон 12 лв." Паркинга беше по същия начин !!!