Чиновници и овце: Как животните страдат заради грешка?

Овчар вече 70 дни не получава субсидия за дейността си
Обновена: 24 яну 2017 09:57 | 24 яну 2017 09:44, Боряна Павлова
20
Чиновници и овце: Как животните страдат заради грешка?
Снимка: архив Reuters

Овчар от Пловдивско се готви за гражданско недодчинение, тъй като чиновнически разправии оставят стадото му без фураж. От началото на ноември животновъдът не може да получи субсидията за покупка на люцерна, защото чиновниците го препращат от Пловдив в София и обратно, без да му решат проблема.

От 35 години икономистът Аврам Аврамов отглежда стадо от 120 овце край пловдивския квартал "Коматево". Те са като членове на семейството му и Аврам е силно привързан към тях.

Заради сгрешена банкова сметка обаче вече над 70 дни животновъдът не може да получи субсидията, която му дължат от държавен фонд "Земеделие", за да закупи допълнителен фураж за животните, разказва bTV.

Сега  при минусовите температури и намалената дажба стадото бедства. Има вече два случая на починали майки овце и една абортирала родилка. Бай Аврам отглежда двете агнета сирачета с много грижи.

Неволите за Аврам Аврамов започват  на 3 ноември, когато Разплащателната агенция превежда дължимата субсидия на закрита вече банкова сметка, а от търговската банка връщат парите обратно. На 10 ноември  Аврам се коригира и моли да  преведат субсидията  на действащата му банкова сметка в същата банка.

По думите му служител от агенцията му е казал, че до края на декември ще получи парите.

Вече трети месец Аврам Аврамов чака чиновниците да намерят начин как  да преведат парите. Оказва се, че това е доста сложа операция.

"Последният ми разговор е с Катя Димитрова, представител на Разплащателна агенция - София, която ми каза: "Господин Аврамов, ще чакате. И аз не мога да ви кажа кога ще направят превода. Крайният срок е юни месец". Този цинизъм направо ме вбеси! Мен ме боли за гаврата. Гаврата, че един български производител се е напънал да произвежда, а в същото време някакъв чиновник, заврял се на топличко, се гаври с мен!", казва Аврам.

63-годишният животновъд е отчаян и готов на драстични действия, за да спаси стадото си.

Според пресцентъра на държавен фонд "Земеделие" от Разплащателната агенция са си свършили работата, като са превели дължимата сума на 3 ноември миналата година и нямат вина, че банковата сметка е била закрита.

От фонда не се ангажират със срокове за изплащане на субсидията, но са категорични, че Аврам Аврамов ще получи дължимите пари.


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Чечо:
За какво да ги съди, като крайния срок за плащане е 30 юни? Ама дай да плюем, че е по лесно!
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И животните страдат от членството в ЕС.
13
1
 
8
 
! Отговори
чечо преди 3 години
Пич, съди ги за пропуснати ползи ама в десеторен размер от дължимото. Дано се задавят в канцеларийките си.
12
0
 
2
 
! Отговори
Грешка ли преди 3 години
Грешката не ежвъвцвашия телевизор
11
1
 
8
 
! Отговори
Хей преди 3 години
Дайте на човека парите, стига сте се гъбаркали ....
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Толкова ли е трудно да преведеш, едни пари по банкова сметка. Според мен проблема е в агенцията май не им се работи за 2 мес.да не можеш да преведеш не е нормално.
9
5
 
6
 
! Отговори
Запознат преди 3 години
В случая човека не е прав, а журналята търсят евтина сензация без да са запознати със скучая! В случая грешка има, но тя е на животновъда, а не на ДФЗ, но това никой не го казва! Защо не си е сменил навреме сметката, като има финансов интетес е длъжен да се интересува, а не да чака някой да му оправя бакиите, че е спал! Да не мислите, че едно повторно нареждане представлява едно натискане на копчето и парите потичат! Това с натискането на копчето само цар Тиквуний ги може ама вече ги няма!
8
1
 
11
 
! Отговори
бееее преди 3 години
На снимката - представителна извадка на средностатистически български избиратели.
7
1
 
18
 
! Отговори
белята преди 3 години
Задължително трябва да се приеме в Закона за държавния служител, че той носи отговорност - съдебна и материална за причинени вреди. Ако държавата бъде осъдена, веднага да му бъде предявен регресен иск! Тогава отношението и работата на българското чиновничество ще бъдат променени. Оказа се, че на добросъвестност не може да се разчита, на професионализъм още по-малко... тоест нужни са санкции.
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До блъско

дядо ти се е справял, но дали същото може да се каже и за внук му, след като по го бива зад клавиатурата...
5
3
 
7
 
! Отговори
edw преди 3 години
Защо да мъчи овцете наистина. Коли ги демонстративно пред НС една част, другата продава - купува си айфон и почва да си прави селфита. Така или иначе ядреният апокалипсис наближава. Умен.***, работлив и пройдоха - има ли значение?
4
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде са сега разните агенции за защита на животните?
3
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
те това е бг чиновника,взима си заплатката ,стои си на топло и не върши нищо,пардон-пие си кафето
2
0
 
11
 
! Отговори
блъско преди 3 години
Къде е спал цяло лято ,че не е събрал необходимата храна за овцете?Преди години дядо гледаше овце ,но нито субсидии получаваше нито еврофондове чакаше.
1
0
 
7
 
! Отговори
vlady преди 3 години
Да сезира компетентните служители свещеник Храч Мурадян в Пловдив и архиерея на арменската епархия архимандрит Исахак Похосян.