Пазят лекари от бой като оборудват спешните центрове с камери

Видеонаблюдението с приоритет при конфликтни точки
24 яну 2017 08:36, Петя Славова
26
Пазят лекари от бой като оборудват спешните центрове с камери
Снимка: bgonair.bg

МВР и ДАНС ще оборудват всички спешни центрове в страната с камери. Приоритетни ще са тези, които са определени като конфликтни точки, а именно кабинетите, където преобладават инциденти с лекари, на които е посягано от пациенти, пише "Монитор".

Идеята е заложена в "План за изпълнение на приоритетите и постигане на целите на Националния съвет по превенция на престъпността за периода 2016 - 2018 година“.

Целта е да се ограничат нападенията над медицинските лица, както и кражбата на имущество от кабинетите. Само за последните две години над 300 лекари са били пребити, а апаратура и оборудване за десетки хиляди левове е изчезнало.

За да се сведат до минимум тези инциденти, от двете ведомства ще опашат с камери болниците и най вече спешните центрове.

Очаква се съвсем скоро да бъдат обявени и обществените поръчки за оборудването. Едно от условията е наблюдението да бъде свързано както с МВР, така и с общините. Така при евентуален инцидент ще могат да реагират всички институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз искам да попитам, камерите пред кабинетите ли ще са, или вътре в кабинетите?! Защото ако са вътре, това е незаконно. Първо нарушава лекарската тайна, второ нарушава личната неприкосновеност, трето може да доведе до шантажи. Как така някой ще те снима докато се събличаш за преглед?! В тези кабинети не ходят само хора от малцинствата, ходят всички българи по време на празници или извън работно време. И *** ли някой иска да снимат жена му или дъщеря му разсъблечена. Тия хора съвсем изтрещяха.
20
0
 
2
 
! Отговори
Охранителят-София преди 7 години
Аз съм 40годишен дядо,и пиколо не съм бил,а съм помагал на хората от житейски подбуди,които линейкаджийте нямат ! Йаруцари- Колега охранител го уличиха в кражба и стана линейкаджия! Вярно и факт! Ха ха ! Смех!Не обиждайте професионалните охранители и различните от вас!
19
0
 
2
 
! Отговори
Anbun преди 7 години
Ako bg narod ne poluchi zdravni personalni karti po podobie na bankovi karti - s nalichnost i pravo na kredit...dosta obeseni bankeri i zastrahovateli ste ima pak
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоест лекарите се презастраховат, понеже си знаят че повечето са за бой! Гузен негонен бяга. А ние пациентите как да се защитим от пишман лекари с купени дипломи и високомерно поведение ?
17
1
 
3
 
! Отговори
Идиот преди 7 години
Оборудваите ги с лекари и мед апаратура, няма да има бой за да има нужда нито от Охранители нито от камери , пак и МВР и Данс ще се занимават с истинските престъпления.
16
2
 
3
 
! Отговори
Дисциплинатор преди 7 години
Не ги биите в болницата
15
1
 
6
 
! Отговори
линейкаджията преди 7 години
Поредния пладнешки обир на измислените охранителни фирми,а какво ще стане с чичковците ПАЗАЧИ тъй наречените (ОХРАНИТЕЛИ) тоест ще останат ли пак да натискат столчетата по коридорите на болниците с бездействието си и дразнещето поведение изпълняващи роля на пиколо???!!!
14
5
 
10
 
! Отговори
НАС преди 7 години
А,НАС КОЙ ЩЕ ПАЗИ ОТ ПИЯНИ НАГЛИ И НЕКОМПЕТЕНТНИ ДОКТОРИ?! НЕ КАЗВАМ ,ЧЕ ВСИЧКИ СА ТАКИВА ,НО И НЕ ВСИЧКИ ГИ БИЯТ!!!
13
3
 
16
 
! Отговори
Охранителят-София преди 7 години
Хора работил съм в частна болница със спешно отделение! Мъката на човек съм виждал,на ръце съм го носил,без да ме интересува,какъв е,добър,лош ..!Бил съм и свидетел на таралянкането на пациент от болница в болница ,защото процедура животоспасяваща струва скъпо и семейството не може да извади кеш пара на момента! Пациент,инсулт се разплаква едва ли не в ръцете ми с думите"Вчера какъв бях,а сега какво съм" Някой лекари да си избият бизнес наклонностите и мутраджийското си поведение! Аз Охранителят
12
0
 
8
 
! Отговори
Брадвата преди 7 години
Може, ако камерата е седми дан КАРАТЕ
11
0
 
20
 
! Отговори
Живко Марков БНРП преди 7 години
Тия за последно усвояват едни пари.Снимките от камерите не са доказателства в съда защо ги поставяте.Защото едно наше момче депутатче ги е закупило.Да му помогнем.
10
3
 
13
 
! Отговори
Господинов преди 7 години
Ако имаше поне един осъден по член 131 алинея 2 от Наказателния кодекс нападенията щяха да са по- малко и без да се дават пари за камери
9
1
 
10
 
! Отговори
Някой преди 7 години
Е и какво ще помогнат камерите? Освен за разпознаване и издирване. Но те и сега винаги ги разпознават и ги хващат така или иначе без камери. Друг е въпроса какво се случва после като ги хванат - Обикновено нищо не се случва. Хайде пак някоя фирма ще "хапне" едни пари от нашите джобове без да има никаква полза или нужда.
8
2
 
13
 
! Отговори
Гошо преди 7 години
А трябва ли всеки пациент да е оборудван с камера, за да покаже арогантното поведение на лекарите от спешните центрове към пациента. Аз съм го изпитал на гърба си когато лекарка от спешното във В. Търново каза на 4-гонишният ми син, че ако не спре да плаше ще му сложи голяма инжекция и за по нагледно я показа. Само това, че детето се нуждаеше от лекарска помощ ме спря да избия зъбите един по един. п.с. не съм от малцинствена група и явно отношението на докторите е такова към всички.
7
2
 
5
 
! Отговори
Охранителят-София преди 7 години
До8 Е те що! Написах ,че и два пъти ми излезе! Па и рядко има осъден лекар,па и положението на българина трудно му пизволява да се занимава с правни дела ,че какво му остава а...!?!
6
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А защо ги бият?
5
2
 
4
 
! Отговори
Охранителят-София преди 7 години
Че ,то истинският спазващ клетвата си лекар няма нужда от охрана и камери! Има един "лекар" в Сифия поликлиника в жк."Надежда" ,който винаги са му изчерпани направленията! За случайни пациенти де! Та той ме е посрещал с думите "спокойно ,ти нали няма да ме псуваш,че сега един ме нахрани"! Ха ха! На снимка не ща този да го видя" лекар"!
4
0
 
13
 
! Отговори
Зорка преди 7 години
Ми то нашто Хсен кату са идоса да дохтуръ кък ша го спре таз видео?
3
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ГРЕШНО ЗАГЛАВИЕПазят лекари от кривод3урлатите МУТРИ - самозабравили се, дрогирани, "велики" иироди!
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За да ги пази, камерата трябва да е част от комплекс за Активна защита, каквато имат някой танкове. Като влезе в кабинета швед или пиян избирател на Тиквата, да се активира!