След сигнали: Спешно кърпят дупки посред зима

Снегът се стопи, остави ни кратери по пътищата
Обновена: 24 яну 2017 09:07 | 24 яну 2017 08:58, Петя Славова
33

Снимка: Булфото

 Спешни огледи за състоянието на пътищата започва Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Акцията е провокирана от многото сигнали за лоши пътища в страната като плачевното им състояние се вижда особено след края на многото снеговалежи.

От АПИ обявяват, че приоритет ще са им старите участъци по магистралите, както първокласните и второкласните пътища. Стартирал е ремонта на отделни участъци от АМ "Марица", "Хемус" и "Тракия".

Също така късно вечерта на 23 януари от столична община затвориха за движение моста на "4-ти километър"за да запълнят фугите с битумна смес. Работници с канчета разливаха горещата смес, като преди това я разтапяха на импровизирано огнище от тухли и капак от боклукчийска кофа.

Причината - за по-малко от три години след основния ремонт на "Цариградско шосе", десетки пукнатини се появиха по асфалта.

Вчера заместник-кмета по транспорта Евгени Крусев заяви че булеварда е все още в гаранция и всички разходи по ремонтната дейнот ще бъдат за сметка на изпълнителя.

Според експертите причината за дупките е лошото време, тъй като през деня водата, която е от снега и леда, се разтопява, влиза във фугите на асфалта, съответно вечер замръзва, разширява се и така се образуват дупки, съобщи репортер на Bulgaria ON AIR.

Според шофьорите обаче причината е нискокачественият асфалт.

От институциите вземат мерки, като започват да запълват дупките с т. нар. "студен асфалт", който пък е изключително краткотраен.

Какво да направим, ако автомобилът ни попадне в дупка, вижте в репортажа:

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: магистралиАПИпътища
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
59
 
! Отговори
ШАРАН БГ преди 7 години
Видях с очите си през 80-те години, в ГДР, как се правеха ремонти на магистрали. Ремонти на аутобани от Хитлерово време, след приблизително 50 годишна експлоатация!! Можете да си представите с какво качество са били направени!Видях и кръпка на магистрала.Спрях,слязох от колата, затворих очи и прекарах длан па асфалта... Не се усеща къде е старото, къде новото.. Само като отворих очи, виждам разликата в цвета на настилката !!!Л.Павлова мънка от телевизионния екран! Некъдърница........!!!!!
5
0
 
16
 
! Отговори
Българин преди 7 години
То хубаво ще кърпят...ама пал ще караме по пътища с кръпка до кръпка. Като го оправят да оправят цялостно.
4
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те лятото правиха ремонт, който не издържа и година, а сега посред зима да наливат битум... Няма да издържи и до изборите герберски мишоци! Не че някой ще се пусне да гласува за вас. Трябва да е сляп, глух, ням и без мозък.
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
I tesi karpesvhi sa den do pladne drugarkata pavlova da varne komisionnite mnogo nadebelja milata jal mi e sa lilito partisanskata vnu4ka a tati kak e i toi bisnes varti demakrazia partisan6tina as na tebe ti na mene i stanaha milioneri
2
0
 
31
 
! Отговори
ЗАЩО???? преди 7 години
ЗАДАДОХТЕ ЛИ СИ ТОЗИ ВЪПРОС ?? ИЗБОРИ ИДВАТ И НАЛИ ТЕЗИ КОИТО СЕ НАДПРЕВАРВАТ ДА ГОВОРЯТ КАКВО СА НАПРАВИЛИ И ДА РЕЖАТ ЛЕНТИЧКИ ЗА ВСЯКА УЛИЦА ЩЕ СА РАЗОБЛИЧЕНИ ЧЕ СЛЕД ТЯХ НАПРАВЕНОТО ВЕДНАГА СЕ РУШИ - ВСИЧКАТА РАБОТА ИМ Е ТАКАВА ЗА СЪЖАЛЕНИЕ
1
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако го бяха изринали нямаше да има дупки.