След снега, студа: Цъфналият асфалт – нещо нормално!

Имало неремонтирани от 40 години пътища, те били проблем
24 яну 2017 10:50,
139
След снега, студа: Цъфналият асфалт – нещо нормално!
Снимка: БТА, архив

Нормално е с толкова обилен снеговалеж, толкова ниски температури, пукнатините в асфалта, напълнени с вода, силната амплитуда и тежестта на тежкотоварните средства, довежда до това – асфалтът цъфва, отчупват се цели парчета, дупките не само, че са много, но са и дълбоки. Това са естествени процеси.

Това заяви регионалният министър в оставка Лиляна Павлова по повод дупките по пътищата, разкрили се след топенето на снега.

Още по темата

"Там където ремонтирахме – 100 километра на "Тракия", участъкът от Видин през Димово, няма проблем", обясни още министър Павлова пред Нова тв.

Най-големият проблем бил по стари и неремонтирани по 30-40 години участъци.

"Там, където не сме правили цели ремонти, резултатът е това. Кръпки между кръпки и става това", каза тя.

"Едно е да правим пълна рехабилитация, там няма проблеми. Там, където сме правили само изкърпване – това е резултатът", заяви Павлова.

Тя обясни, че в момента пътищата се кърпят със студена асфалтова смес. Тя е временна и трябва да издържи до пролетта, когато ще се направят по сериозни ремонти.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайде стига глупости - преди една година на три улици около нас правиха ремонт - ВиК, топлото, асфалта. 4 месеца за три улици! Дойдат да копаят. копат два часа - спукат някоя тръба. Седнат - чакат. пушат. зарежат тръбите. След два часа дойде ВиК - оправи тръбата. каже че са я оправили. те имат три машини за три улици. Не могат да я завърят отгоре, а казват - ще чакате до утре. ИДват, замазват, правят едния троатар - след една седмица правят другия тротоар.
20
40
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Червени ***, дупките са по старите отсечки. Не се радвайте, вие нищо не сте построили за България!
19
1
 
38
 
! Отговори
Дедовия преди 7 години
Първото пролетно цвете не е кокичето, а асфалта... Той вече цъфна
18
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До СТРАНДЖАТАГЕРБ са по-комунисти от всички останали партии!
17
0
 
35
 
! Отговори
vse edno преди 7 години
дрън-дрън...вчера минах по тракия - цефнала като майска роза. вкл. и по новите отсечки
16
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
E taja debelana mnogo nahalna kade v ch brd avstria sa se napukali patischtsta ma lilano pak laji ot uststa ti te4at ne te li e sram kolko miliona komidioni vse ot neka4est.stroeji sanirvani uj dobre i dr fa koito vie ot gerb gi vsimate da edni i da6ti kolko komisioni vi davat sobstv.stroiteli sa konkursite se snae da koi e nula ka4estvo mnogo skapi i visoki komisionni sa velikata ministerka
15
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЧЕ СТАРИТЕ НИ ПЪТИЩА НЕ СА ПРОЕКТИРАНИ И ИЗГРАДЕНИ ЗА НОВИТЕ ТЕЖКОТОВАРНИ АВТОМОБИЛИ Е ВЯРНО.НО,ЧЕ ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ СЕ ПЕЧЕЛЯТ ОТ ДОКАЗАЛИ СЕ С НЕКОМПЕТЕНТНОСТ,НО ЛОЯЛНИ КЪМ УПРАВЛЯВАЩИТЕ,ФИРМИ СЪЩО Е ТОЛКОВА ВЯРНО.МАГИСТРАЛА ТРАКИЯ В УЧАСКЪКА МЕЖДУ СТАРА ЗАГОРА И ЧИРПАН Е КАТО ДУНАВСКИ ВЪЛНИ.ЗА ДА НЕ ЗАМРЪЗВА ЗЕМНАТА ОСНОВА ЗАПАДНИТЕ ДЪРЖАВИ МОНТИРАТ ХРS ИЗОЛАЦИЯ ПОД ПЪТНОТО ЛЕГЛО.СЛЕДИ СЕ И ЗА ПРЕТОВАРВАНЕТО НА КАМИОНИТЕ И САНКЦИИТЕ СА СЕРИОЗНИ,А ПРИ НАС РУШВЕТ И ДАИ СИ ЗАТВАРЯ ОЧИТЕ.
14
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
през 1989 имаше много по-голям сняг, а асфалта не се цепеше като луд. Това лято гледах ремон тна Аксаков. за да стигнат до тръба, от ВиК разбиваха почти 50 см асфалт, а посел лепиха не ровече от дав сантиметра. Същото и в лозенец - след ремонта качеството на водта за пиене се понижи, веднага се усеща, че тръбите са вдигнати силон нагоре и прахът се блъсак в тях.
13
35
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Проблемът е при старите пътища на комунистите, където корупционните сделки не позволяваха качествено строителство... - доколкото изобщо го имаше...
12
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само пътищата правени от герб се рушат факт, в моя краен квартал нови дупки няма по улиците.. идеята е ясна да може да се заделят пари от бюджета за пътища всяка година и да се краде яко .. как може да има пътища на по 20-30г. И да не са мръднали
11
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно защо в съседна Румъния пътищата са хубави, като тама също имаше комунизъм? в БЮРм също има хулбави пътища. Както и в Гърция и Турция. Само у нас няма.
10
0
 
12
 
! Отговори
скандинавец преди 7 години
Да "права"е.И при нас е така.
9
0
 
33
 
! Отговори
БЪЛГАРЧЕ преди 7 години
Такава ви е цялата работа.Всичко сторено от вас след това цъфва както е цъфнало и междукрачието ти.
8
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не, Лиляно моме, не. Не говорим за толкова стари пътища (въпреки че ти си отговорна да няма такива неремонтирани). Големият проблем е, че цъфнаха новонаправени прескъпи пътища. Ако крадяхте по-малко, вероятно резултатът щеше да е различен. Но като гледам колко си се oсвинилa, явно сте загубили мяра и крадете поголовно.
7
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Свинетка Павлова,единствено нормално е да цъвнеш в Сливенския!
6
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нормално е,след като качеството отговаря на стандарта:0,както и всичко друго,усвояват се едни пари от едни фирми от едни хора,които са близки на едни "наши " хора...всичко се прави така че,всеки месец да има нови и нови поръчки.
5
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ=НАГЛИТЕ !!! Е такава наглост като тяхната няма никъде! Чисто за мезе ни взеха!!!
4
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От сега нататък ще има да разкопават всеки месец.
3
0
 
45
 
! Отговори
100 лева винетката преди 7 години
ГЕРБ се оказаха по-големи крадци и от предишните
2
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Права е. В северните страни като Швеция и Норвегия не можеш да минеш от дупки.