Спасиха младежи, нощували в коли под "Перелик"

Вероятно са тръгнали, за да се спускат със сноуборд по необработен сняг
24 яну 2017 13:30,
6
Спасиха младежи, нощували в коли под "Перелик"
Снимка: Архив, Булфото

Спасителен екип извади от снега група младежи, прекарали нощта в подножието на вр. "Перелик", съобщи заместник-областният управител на Смолян Адриян Петров.

Компанията пренощувала в колите си в безлюдната местност и се обадила да търси помощ на сутринта.

Екип на ВиК и на пожарната успял да стигне до мястото, където младите хора станали заложници на снега. Младежите са в добро здравословно състояние.

Предполага се, че те са тръгнали вчера към района на Перелик, за да се спускат със сноуборд по необработен сняг, пише БТА.

Към върха първоначално се отправили вчера младежи с една лека кола. След като автомобилът заседнал в преспите, момчетата повикали свой приятел да ги изтегли с кола от мястото. Пристигналият младеж също затънал в снега и така компанията останала до сутринта в местността над Смолян, в която снежната покривка е 160 см.

Според разкази на очевидци, в района на Перелик често идват сноубордисти, които предпочитат да се спускат по необработени трасета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От връх Перелик до Смолян ПЕША се стига за няколко часа (по пътя за около 4-5), а до Езерата(квартал, бившо село) за 2-3, така че нищо толкова не е станало. Лавини в Родопите няма (или поне аз не съм чувал, а съм смолянчанин, пък и е логично да няма), които евентуално да ги затрупат по време на такъв преход, така че единствено някоя мечка може да ти направи нещо или другия вариант е да седнеш и да плачеш, докато замръзнеш. Иначе няма какво да стане. Общо взето излишна врява за нищо...
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей, какви безмозъчни твари има като тези ***!
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей това младите нямат мозък за 5 стотинки. Да тръгнеш с кола в преспите и да си мислиш че ще се измъкнеш. Ето това не го разбирам. И ние сме били млади и луди но чак пък толкова луди не бях ме. Ходехме с московците по планините но московеца беше домашен танк не го плашеше нищо. А тези тръгнали с пикли.ите си капиталистически таратайки планина да катерят. Ще я изкатерят ама другият път. Московеца като го обуех с гуми от електрокар с 2 см. грайфер не признаваше нито сняг нито лед. Бойна машина.
1
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябваше да чуят поне вой на глутница вълци, та да се уплашат малко преди да ги измъкнат на сутринта :)