25-годишен размаха нож в болницата в Ямбол, ром псува...

Има камери и охранители, но инцидентите не спират
25
25-годишен размаха нож в болницата в Ямбол, ром псува...
Снимка: Булфото, архив

Растат случаите на агресия в ямболската болница, алармират от здравното заведение.

Последният инцидент в Спешното отделение е от снощи, когато мъж от ромски произход псува и заплашва дежурните медици.

На най-рисковите меса са поставени камери, наета е и охранителна фирма, но инцидентите не спират.

Само преди два млад мъж нападна с нож медиците в Спешното отделение.

Медицинският персонал в ямболската болница работи в стрес. Рискът е най-голям в Спешното отделение, където псувните и нахлуването в кабинетите се приемат като нормална човешка реакция. Преди дни 25-годишен мъж влетява в отделението с нож и изправя лекарката и медицинската сестра до стената.

Директорът на болницата д-р Панайот Диманов беше категоричен пред БНР, че охраната на болницата, която се състои от 17 сгради, разположени на 32 декара, е трудна, но според него проблемът е в спазването на законите в страната.

"Защо няма наказание? Нека се спазва законът и тези, които раздават правосъдие в България, да го правят, както трябва", призова той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
3
 
1
 
! Отговори
Бай Иван преди 7 години
Крайно време е да се направи нова рубрика в сайта на име "особености на етноса"и там да четем за подвизите на българските граждани от ромски произход.
16
1
 
0
 
! Отговори
Рашо преди 7 години
Що е това закон и има ли той почва у нас?
15
1
 
4
 
! Отговори
До 17 преди 7 години
Пич, ми недей да ходиш на доктор бе, кой те кара да ходиш по доктори. Лекувай се сам :)
14
3
 
0
 
! Отговори
коко преди 7 години
Аз предлагам да ги пращаме на екскурзия по НИЛ с яхти направени от ПОПИВАТЕЛНА хартия . И те доволни и ние ,пък за крокодилите нямам думи . Ох бабачко ,елатеми на кроко!
13
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каво плюете бе? Нима не познавате мутренското здравеопазване? Колко пъти са ме изкарвали извън кожата тези псевдо доктори. Хубавото ми е че умея да се въздържам иначе да съм убил някой напаст от тези. Те не гледат да излекуват човека те му гледат в кесията й дали му е дебела пачката! Уж се осигуряваме за здраве а всичко си плащаме. Евах ти мутренското здровеопазване!!
12
4
 
30
 
! Отговори
Бо преди 7 години
Ромите имат право да псуват, пият, бият, крадат и берат. Това са културно-етнически особености. Не е новина, питайте БХК. Очаквам да го номинират с орден Стара планина първа степен за Ром на годината, като ярък и вдъхновяващ представител на общността, макар и да има много други заслужили.
11
4
 
28
 
! Отговори
Допълнение към 11 преди 7 години
Познавам хората който работят там и никога не са върнали пациент или държсли грубо независимо от какъв етнос, дори когсто министъра беше разпоредил "линейки да не влизат в цигснските квартали" те си изпълняваха задълженията по съвест казвайки, че не може да не влезнат каквито и да са хората там, това е човешки живот. Но в България нали все трябва да де плюе по здравните работници. Истината е, че има и свестни хора както във всеки сектор..
10
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Рома не може да псува -той се пие ,ром това е алкохолно питие !!!!!!!!!!!!!!!! Научете се най -после бе ,че с тъпата ви цензура постигате абсолютно обратен ефект!!!!!!!!!!!!!!!!
9
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Камери има...и какво от това като не вършат работа. Та нали оня пропаднал наркоман баща му е съдия и в тая мизернс държава никой няма да му каже нищо. За да гледат камерите от полицията първп трябвало да се иска от прокурстурата разузнавателно следене...иначе нищо, че ги има. *** смешната държава и тоя смотан наркоман го боли *** към днешна дата...
8
2
 
30
 
! Отговори
Стийв преди 7 години
9 мм в челото и проблема е решен
7
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спокойно, камерите ще спрат ножа и псувните.
6
3
 
44
 
! Отговори
Експерт преди 7 години
На бас, че ако само за три (3) дни половината лекари и сестри спрат да работят, и паник бутона ще проработи, и видеокамери ще има, и ще ги молят да се върнат на работа!
5
1
 
39
 
! Отговори
До 4 преди 7 години
А аз съм с други впечатления! Там спасиха съпруга ми и то по най-добрия и бърз начин, а след изписването му дадоха съвети от които се ползваме и до сега!
4
4
 
26
 
! Отговори
Край преди 7 години
То камерите добре - ако ще снимате филми ама ако искате ред - трябва периодически на някой да му се смилат кокалите и всички да го знаят и тогава ще имате ред.
3
25
 
7
 
! Отговори
Бивш студент преди 7 години
Трябва да се гледа обективно. В тази болница лекарите са арогантни и мързеливи. Ако някой ямболия чете това - не стъпвайте в този концлагер там... Доктор менгеле е там
2
2
 
35
 
! Отговори
Вихър Райчев преди 7 години
Ето затова с *** на брадвичката у десетката и ще си забрави името.
1
2
 
24
 
! Отговори
Дуру дуру преди 7 години
Мдаааа. Случва се. Ама много случаи и случки бе дрогаре! Докога тъй?!!!