Готвачки свиха храна от детска градина, взели и... мая

Храната уж останала, но проверка установи друго
25 яну 2017 12:00,
90
Готвачки свиха храна от детска градина, взели и... мая
Снимка: Reuters, архив

Родители на деца, посещаващи детска градина "Калина" в Плевен, се оплакаха, че готвачките крадат от храната, предназначена за децата им. Сигналите за изчезналата храна започнали да постъпват преди седмица.

По случая кметът на Плевен назначил проверка. Тя била изненадваща, но съвпадала с времето, когато готвачките си тръгват от работа.

В чантите на двете готвачки открили бучка сирене, кашкавал, масло, бисквити, дори и... 100-тина грама мая.

"Жалко е, че се взема от храната на децата, когато много родители не могат да си позволят да дадат на своите деца сирене, кашкавал, месо, масло", коментира пред Нова тв Мария Атанасова, временно изпълняваща длъжността началник отдел "Образование" в общината.

Готвачките взимат около 430-440 лв. месечно. Те са в предпенсионна и средна възраст. Едната работи в градината от нейното създаване - има над 27 години стаж там , а другата - 16-17 години.

Това, което готвачките са опитали да откраднат, са продукти от деня, от сутрешните закуски на децата.

Самите готвачки обяснили, че тези продукти са останали от закуска и вместо да ги хвърлят, както е по наредба, решили да ги вземат. Проверката обаче доказва, че храната не е останала, а жените са икономисали от продуктите.

И двете са уволнени дисциплинарно.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
2
 
21
 
! Отговори
мхм преди 7 години
Защо не са проверили чантата и на домакинката? Нали тя дава продуктите за готвене на готвачките, и тя си е заделила нещичко от закуската, гаранция. Ако са почерпили със закуска и счетоводителката и директорката, а на тях не им се полага храна, ама плюскат, представям си какво е останало от порциона на дечицата. Нищо.
55
5
 
19
 
! Отговори
Някой преди 7 години
Това че са откраднали при тези заплати някакси мога да си го обясня. Но да оставят дечицата гладни за да откраднат.... Това вече е наглост. Не е човешко. Още повече - жени. Вероятно всяка от тях е майка, а сигурно и баба на тази възраст. Нямат ли най нормални природни инстинкти? Мисля че много леки наказания са им наложени. Според мен трябва да ги осъдят. Да посегнеш на храната на малки дечица! Това е за мен умонепостижимо!
54
4
 
5
 
! Отговори
хаха преди 7 години
Днесааа, защо снимката ви е от руска детска градина? Само там има такива големи възглавници. И ли и руските готвачки крадат като нашенските?
53
1
 
19
 
! Отговори
дам преди 7 години
Естествено, че готвачките ще крадат, те са с 420 лв заплата. Виж дебелите директорки не крадат сирене. Те получават по 1500 лева заплата месечно и крадат от делегираните бюджети. Обаче никой не закача директорките на детските градини, защото те са партийни назначения и кметовете ги прикриват. Това е горчивата истина.
52
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Леличките се прибраха от работа и започнаха да пишат минуси на възмутените от тяхното ежедневие, докато похапват сладко от откраднататата днешна закуска на мъничетата
51
1
 
9
 
! Отговори
Продължението преди 7 години
Като виц се разказваше за току що приключила проверка по сигнал в дома за сираци. През лятото там оставали много малко деца и кражбите ставали съвсем очевидни. И така, спипали домакинката на входа, като си тръгвала. Открили 3 пакетчета кайма в гащите й, пакетче масло в ръкава и не помня още къде какво била скрила. Установило се, че същия ден е отбелязала, че купува за дома за сираци 5 пакетчета кайма. И от тях - две пакетчета за сираците, три за вкъщи.Не знам какво е станало впоследствие.
50
0
 
10
 
! Отговори
НеСамоНискитеЗаплати преди 7 години
са причината.Като дете, през соца, през лятото гостувах на роднини в едно голямо и богато село. Местните се възмущаваха, че в местния дом за сираци, като домакинка са назначили млада жена, наскоро преди това хваната да краде в ГУМ-а в близкия град. Семейството й беше заможно. Нейната майка обаче дълги години била любовница на човек с влияние в районното МВР и така щерката-крадла станала материално отговорно лице.На следващото лято пак гостувах на роднините си. Като виц разказваха /продълж./
49
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На която лелка и готвачка 400 лв са й малко, да се замисли, че хора с висше образование работят за същите пари. Ако е учила и става за нещо повече от мазане на филии за невръстни дечица и правене на крем супа и кисел, да отива да го прави за повече пари. Но да не се оправдава с парите си за лично своето РЕШЕНИЕ, не задължение, да си отмъсти за кривия си живот на малко дете, като му дръпне залъка от устата. Точка. Това са *** и социопати.
48
5
 
17
 
! Отговори
абсурдистан преди 7 години
В каква справедлива и правова държава живеем !!! Урааа !!! - за бучка сирене Веднага дисциплинарно уволнение ,ами не може да се краде сирене ! Милиарди левове може,общинска собственост може , държавни кори може ,Но бучка сиренце Не !
47
5
 
16
 
! Отговори
Пешо преди 7 години
Това е практиката във всички детски градини .Това са останки още от комунизма и всеки търси далавера навсякъде и от всичко .Жалко че нашите деца са жертви на тези наши стари пороци .
46
5
 
23
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 7 години
Не е хубаво да се краде,ама чак пък и да ги уволнят ми се струва прекалено!То и един депутат си открадна цяла улица,но все още си е депутат.Никой не го е уволнил.Пак приказката за бедния и богатия-законите са за бедните,богат закон не го лови,камо ли затвор!
45
2
 
14
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 7 години
Ако беше сгафила учителката,със сигурност нямаше да я уволнят,а само щяха да я смъмрят.Защото си имат профсъюзи да ги защитават.Дори щяха да я изкарат жертва на подлост.Не са направили добре жените,като са откраднали от залъка на децата,но чак пък и да ги уволнят ми се вижда прекалено.Какво направиха с учителките,дето биеха децата и ги обиждаха? Не се чу да са ги уволнили.Но тия са дребни рибки и може да ги уволнят...
44
2
 
13
 
! Отговори
цветанов преди 7 години
След като управляващите така яко крадат защо и те не си вземат каквото могат.Само ония горе ли да крадат.Жалко че е точно от децата.
43
7
 
7
 
! Отговори
странник преди 7 години
По-добре ще е всяко дете да си носи храна от дома.Така ни лъжат,че ги хранят.
42
3
 
25
 
! Отговори
чужденеца преди 7 години
Ако човек получава достатъчно пари,няма да си помисли да краде каквото и да е.Изключение са депутатите само.
41
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонименфилия - ед. ч.филии - множествено число
40
1
 
23
 
! Отговори
Кольо Запръжката преди 7 години
Е па ония у парламента получават десет пъти по високи заплати и па си крадат.
39
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** така де!На времето "шефа" ядеше филий с мас и глей да къде стигна сега.
38
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Готвачките в нашата детска градина идват сутрин в 6.30 и са до 14.30, т.е 8 часа. За 400 лева чисто на месец изобщо няма да си търкам обувките да ходя на работа, камо ли пък да дупча билетче по 1.60 лева.
37
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сутрин синът ми закусва стабилно, вечер като го взема от детската е зверски гладен.И няма как да бъде по друг начин виждала съм закуската една филия хляб със съвсем малко масло само по средата или начупени спагети на дъното на купичката.Иначе като четеш менюто, ще си кажеш леле, колко добре ги хранят тези децаИстината е, че при 400 лева заплата, който и да дойде , все ще краде.