Романтика ли, 21-и век ли: Студенти на свещи в студа

Живакът в общежитията не скача над 13 градуса
25 яну 2017 12:30, Петя Славова
23
Романтика ли, 21-и век ли: Студенти на свещи в студа
Снимка: Facebook

Студентите в София редовно остават без ток в студените дни и се налага да залягат над учебниците на свещи или фенери. За това се оплакаха младежи от няколко общежития в Студентски град.

Причината е в слабите електрически инсталации в жилищните сгради, които не издържат напъна на включените духалки.

Въпреки че в повечето блокове радиаторите работят на пълна мощност, в стаите температурата пада до 13 градуса и студентите са принудени да включват електроуреди.

Още по темата

Така се стига до токовите аварии, които в някои общежития преди седмица били всеки ден.

Обитателите на блок 42Б на Софийския университет остават на тъмно дори по два пъти на вечер, пише "Монитор".

Настанените в блока получават няколко предупреждения, включително и от домакинката на сградата Таня Велинова, да използват рационално печките, чиято мощност всъщност се оказва пагубна за инсталацията.

Студентите обаче пренебрегват съветите, тъй като подновената дограма се оказва калпава и мръзнат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
14
 
! Отговори
Аз преди 7 години
В 56-ти блок също гасне тока през вечер. А парното е толкова немощно, че все едно дали го има или не. Блокът не е ремонтиран и от дограмата духа все едно си навън.
19
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Живях в студентски до преди 7-8 години. Зимно време заради силното парно, колеги от съседни стаи държаха прозорците отворени при -10, че да се поохладяла стаята. И на никой не му пукаше, нали плаща 40 лева месечно. Така че някой като почне да обяснява колко студено било и ме напушва смях.
18
6
 
13
 
! Отговори
ГЕРБ ФОРЕВЪР преди 7 години
Нали им санираха кочините? Спомням се, че Боко Примата резеше ленти и се тупаше в гърдите. Да не би герберливите фирми са да са прибрали по 17 000 на стаичка (копторче) и да не са свършили нищо??? Май така се е случило!
17
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че ремонтът е бил некачествен няма да споря, но така се получава като всички искат да ходят по тениски, при сериозни отрицателни температури навън . Да не говорим, че много от студентите се записват да учат само заради евтината квартира в София , вместо да плащат 10 пъти по - висок наем на някой хазяин.
16
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
народа мизерства, бездомници спят по улиците на студа, пенсионери ровят по кофите, млади момичета ходят да проституират в чужбина, студенти зъзнат, но либерастите за бежанците са се загрижили. Европо, какво ти донесоха на плещите новите комунисти..
15
4
 
18
 
! Отговори
Били БОНСС преди 7 години
Това може да се отнася за един блок, но в никакъв случай за всички студентски общежития.
14
8
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
1930 г баща ми и бьдещият професор по патология сивчев са ученици вьв врацана квартира и учат на жарта от печката защото газта е скьпа и станаха хоратака че и днешните студенти ще учат на свещи и ще си опичат акьла
13
8
 
6
 
! Отговори
do 10 преди 7 години
така си беше, там бяха мацките от филологиите дето ги опъвахме редовно
12
1
 
13
 
! Отговори
Ернесто от Бразилия преди 7 години
Да се оплачат на баба си Меркел. Тя ще даде.
11
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз също съм живял в изцяло ремонтирано общежитие и знам как се "пести" енергия, като стане много горещо вместо да се спират духалки и конвектори се отварят прозорците. Нищо им няма повечето са разглезени мамини синчета, а немотията калява характера.
10
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чак толкова не са за съжаление. За 3 години в студентски разбрах едно- не е тази крайна мизерия, за която толкова говорят. Просто студентите имат прекалено големи очаквания и то при положение, че плащат около 30-50 лв на месец с консумативи. А някой да седне да чете с фенер- това вече не мога да си представя, че е реално.
9
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
42 Б е легенда:-)))Поне преди 15 години там бяха настанени филологиите на софийски университет.О, младост!!!!О, спомени!!!!И сега ли са там?
8
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама отвън с бмв за 30 хилядни,нали.И с айфончи за 2.Много са бедни студентите-няма що.Живях известно време до студентски град-като лас вегас е.И всичките са бедни студенти живеещи в квартирки и общежития.
7
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е наема там колко е, ча да се очакват някакви адекватни условия? Евтино и хубаво- няма.
6
4
 
38
 
! Отговори
zeus преди 7 години
Защо програмата за саниране не почна от болници, детски градини, училища, общежития, всякакви държавни сгради?
5
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само храните *** медии с истории. Аз живея в 42Б и съм свидетел на всичко случило се. Не е приятно, но е безсмислено да се стига до медиите, които така или иначе нищо не могат да направят в конкретния случай, освен да притеснят бедните родители на студентите живеещи в блока!
4
1
 
28
 
! Отговори
ЩО НЕ КАЖЕТЕ преди 7 години
За безумното строителство, което продължава с бесни сили?Там един приятел на герп строи с огромен размах - бароко Не знам данчето как спи спокойно и би ли си пуснала внуците да бъда студенти там
3
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо банканския бег не санира сгради на учебни заведения и болници?
2
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КОЙ е подновил дограмата?
1
5
 
19
 
! Отговори
Gora преди 7 години
Bg medii sa mafia.