Зъболекар без тапия лекува 3 села в Делиормана

4 г. правил зъбите на хората, глобяват го с 1200 лева
25 яну 2017 08:40,
56
Зъболекар без тапия лекува 3 села в Делиормана
Снимка: Reuters, архив

Зъболекар без диплома, лекувал в продължение на четири години няколко каолиновски села, се отърва с глоба от 1200 лв. като административно наказание. Това реши състав на Районния съд в Нови пазар, става ясно от сайта на магистратите.

40-годишният Нихат Юсмен бил от гр. Каолиново, разказаха местни хора. Той е син на изселници в Турция от 1989-на година. Съдът го е признал за виновен, че е "упражнявал медицинска професия, лекар по дентална медицина, която професия е свързана със здравеопазването на населението, без да е имал съответната професионална квалификация и правоспособност", пише в решението на съда.

Той е практикувал в самия град Каолиново, и в селата Тъкач, Гусла и Тодор Икономово, пише 24 часа. Тъй като все още мотивите на съда не са написани, не става ясно дали младият зъболекар изобщо не е имал диплома или е нямал такава, издадена в България или призната у нас.

Според местни хора Нихат Юсмен работел в Истанбул и като си дойдел на село, правел протези предимно на роднини и на някои близки съселяни. Кабинет не е имал. Според негови близки пред властите го натопил някой от легитимните зъболекари, които работели в общината. Те обслужвали по 3 – 4 села и той им отнемал клиентелата.

От материалите по делото става ясно, че това е продължавано престъпление от началото на март 2012г. до края на 2015г.

Подсъдимият е освободен от наказателна отговорност и на основание чл. 78а от НК съдът му налага административно наказание глоба в размел на 1200 лв.

Решението подлежи на обжалване и протестиране в 15 дневен срок. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що не пишете как Тодор Живковия Възродителен Процес го изгонил от Родината си а пишете че все пак могал като си дойде тука
7
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Повече става ясно за Конкуренция отолкото за необходим Документ , местните просто озлобели и подивели от злоба , така си живеем ние в България , Манталитет все пак
6
0
 
10
 
! Отговори
запознат преди 7 години
Най-вероятно става въпрос за извършвана зъботехническа дейност. За сведение на авторката - поне аз не съм виждал портативен подвижен зъболекарски стол, с който някой да извършва лечебна дейност по домовете на пациентите. Все пак, независимо от това, е следвало да се регистрира където е неохбодимо, за да бъде контролиран от институциите.
5
2
 
15
 
! Отговори
TOP SECRET преди 7 години
Дипломи в България се продават за по 2000 лева и то в перфектно качество Оригнал , не само това а и самите Университети си ги продават смисъл само трябва да се посещават примерно Аграрния Унивеситет в Русе , колко Кметове на малки селища са с купени Дипломи в Русенски окръг абе Бизнеси върви а после еди си кой нямал ами не си е купил Диплома
4
2
 
26
 
! Отговори
... преди 7 години
Май не е зъболякар, а зъботехник и май не е нямал диплома, а не заверена в България такава и май не били компютри, а компоти... ***
3
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То пък и една диплома. Нали никой пациент не се е оплакал.
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Заглавието е на чист майчин.
1
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Излиза, че е имал тапия от статията. Тапията му е турска, тук не е работил със здравната каса я! Работил си е чисто частно. Какъв е проблема?