5-годишно дете почина. Поставили му диагноза скарлатина

Групата на момчето в градината е под карантина
Обновена: 26 яну 2017 19:08 | 26 яну 2017 19:08, Петя Славова
21
5-годишно дете почина. Поставили му диагноза скарлатина
Снимка:bTV

5-годишно дете, за което се предполага, че е било болно от скарлатина, почина в Сливен. Момченцето е посещавало детска градина.

Цялата група е поставена под карантина, въпреки че още няма резултати, които да потвърдят диагнозата, съобщава bTV.

Детето е починало в болницата преди два дни. Диагнозата скарлатина е поставена от личната лекарка, която преглежда детето и изписва терапия.

Няколко часа по-късно състоянието на детето се влошава и се стига до фаталния изход.

На 19 януари момченцето е било на детска градина, като са се обадили на майка му да го вземе,защото е с температура.

Майката завела детето на преглед в понеделник, разказва личният лекар.В събота се чули, за да й каже как да свали температурата му.

"В събота ми звънна и ми каза, че детето е с много висока температура, която не може да свали. Само за температура говорихме в събота, а в понеделник, като видях детето, то беше в много добро състояние", коментира д-р Таня Кирилова, педиатър.

Според педиатъра детето е имало типични за скарлатина симптоми и тя е назначила антибиотична терапия.

Късно вечерта състоянието на момченцето се влошава и лекарите не успяват да го спасят. Аутопсията показва  пневмония с тежки усложнения.

Групата на малкия Окан остава под карантина.

"Детето е постъпило в септично състояние с токсинфекциозен синдром. От какво е причинен той, все още не може да се каже", посочи д-р Даниела Калева от РЗИ-Сливен.

С родителите в детската градина ще работи психолог. Предварителните резултати до този момент не доказват наличието на скарлатина. До дни се очакват окончателните, от които ще стане ясно от какво точно е починало детето.
 


21
Още по темата: Сливендетескарлатина
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е практика на днешните общопрактикуващи лекари да изписват антибиотици за всяко нещо,като в 80% от случаите няма нужда от него,без да са направени изследвания.При съмнения за скарлатина не трябва ли да се пусне гърлен секрет ,за да се установи наличието на бактерията,която я причинява и съответно кой антибиотик ще и повлияе?!
12
0
 
1
 
! Отговори
niki преди 2 години
НЕКЪДЪРНИ ЛЕКАРИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въпросната "скарлатина", може да бъде всичко, включително алергичен обрив причинен от медикаментите за понижаване на Т или от самата висока Т. И този антибиотик, даден без изследвания - кръв, урина, носен/гърлен секрен, всъщност обичайна проктика на повечето лекари, може да не е бил подходящ за детето. Все фактори на които трябва да се обърне внимание.
10
0
 
2
 
! Отговори
Майка от Сливен преди 2 години
Въпросната "педиатърка" всъщност е общопрактикуващ лекар! За съжаление от личен опит разбрах, че въпреки ситуации, с които не може да се справи не дава направление. Преди година не чу пневмонията и на детето ми, чисти му били гърдите. В спешното (където е до късмет на кой ще попаднеш) докато сложиха слушалката и отсякоха пневмония. Доколкото разбрах и онази вечер са направили всичко възможно и са реагирали адекватно, но усложненията са били сериозни.
9
4
 
9
 
! Отговори
Пенка преди 2 години
А Нери Терзиева защо не е потърсила прес-секретариата на Бойко да пратят хеликоптер И ЗА ТОВА ДЕТЕ?!
8
3
 
3
 
! Отговори
до 7 Читател преди 2 години
"2. И учениците Му Го попитаха казвайки: Учителю, поради чий грях, негов ли, или на родителите му, той се е родил сляп?"
__________________________________________

Тук не става ли дума за прераждането? Защото въпросът е "поради негов грях ли се е родил сляп"? Как някой може да има грях още при раждането си? Освен ако не се е преродил и да има грях от друг живот?
7
8
 
3
 
! Отговори
Читател преди 2 години
До Веселин Узунов
Неведоми са пътищата Божии (на Исус Христос). Като четем новият завет има доста истории в които той наказва на момента или след време самите извършители на греха, а не техните деца!
Йоан 9:1-7. И когато заминаваше, видя един сляпороден човек.
2. И учениците Му Го попитаха казвайки: Учителю, поради чий грях, негов ли, или на родителите му, той се е родил сляп?
3. Исус отговори: Нито поради негов грях, нито на родителите му, но за да се явят в него Божиите дела.
4. Ние трябва ...
6
28
 
1
 
! Отговори
Веселин Узунов преди 2 години
Може родителите да са извършили пред Всевишнивт няква гюна и да им е наказал с право детето.Преди 5 години един неверник говореше само преди помаците и с ходжата ми прочетохме дува. От две години е парализиран сина му.
5
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Претупали са го по цялата верига, жалко за детето.
4
4
 
12
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Съболезнования на майката.
Недай Боже, както се казва.
В Холандия не дават нищо до 3 дена с температура, даже не искат да приемат докторите.
3
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нормалното е, когато ти се обадят в такъв случай от градината директно да заведеш детето при лекарката, не три дни по- късно! Педиатърката е виновна, че не се е накарала на майката по телефона.
2
3
 
26
 
! Отговори
Милото дете преди 2 години
Ако е било пневмония, при нея показател е само висока температура - до 39.8 градуса. Без лечение, краят е фатален. Педиатърката да му мисли.
1
20
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо го е завела чак в понеделник, едва ли не е имало дежурен лекар през почивните дни? Ама бг мамите нали все подценяват медицината...