Иракли ще си има ново ваканционно селище

Екоинспекцията в Бургас твърди, че е законно
26 яну 2017 20:08, Петя Славова
16
Иракли ще си има ново ваканционно селище
Снимка: bTV
Екоинспекцията в Бургас даде зелена светлина за изграждане на ваканционно селище в Иракли. Твърди, че в това няма нищо незаконно.

Двама братя от Поморие, които стопанисват част от бившите пионерски лагери от 2005 г., сега решават да преустроят бунгалата, съобщава bTV.

"Установихме, че там се поддържат съществуващи бунгала, в една от сградите постоянно се живее, има алейна мрежа, озеленяване, т.е.фактическата обстановка няма да бъде значително променена”, обяснява Детелина Иванова, началник отдел "Биологично разнообразие, защитени територии и зони”.

Още едно инвестиционно намерение е постъпило в екоинспекцията в Бургас – то е за строителството на три еднотипни къщи до реката, която се влива в морето.

Парцелът все още е земеделска земя. На други 85 декара фирмата, която в момента строи край плажа, иска да прави винарна и хотелска база.

Мащабното строителство ще почака, поне засега, тъй като е започнала процедура за екооценка.
 


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
5
 
! Отговори
Иво преди 1 година
Ама кой е виновен бре, бизнесмените или ние-народчето, което само си трая е лае в интернет???
12
0
 
7
 
! Отговори
И Гърция преди 1 година
За съжаление нашите "бизнесмени" налазиха и гръцкото крайбрежие. Вече има изцяло български села, застроени по същия начин като тук. Кризата си каза думата.
11
0
 
11
 
! Отговори
ШАРАН БГ преди 1 година
Необходимо е / задължително/ да се ос.....е всеки сантиметър от бреговата ивица на Черно море!! Че няма пречиствателни станции, че няма свястно водоснабдяване и няма още много неща- без значение. Важното е пясъкът да е на някого, да се огради с телена ограда и никой да не може да стигне до морската вода и плажа , без да си плати. Да му се вземат парите - за чадър, за шезлонг, за вятър, за слънце ... повод ще се намери ! Не е лошо да се проверява имотното и финансово състояние някому !!
10
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
строителството добре а канализацията къде
9
0
 
14
 
! Отговори
Приоритети... преди 1 година
То затова хората масово се ориентираха към Гърция - страхотни девствени плажове има там. За любителите на истинската природа без цимент, асфалт и бетон там е истината.

Просто "мързеливите" гърци знаят, че запазената природа е много важна за туризма им и със зъби и нокти се борят да я съхранят.
8
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
това като с блоковете в Младост - София ми прилича. Първоначално по преоект трябва да е детска градина или общежитие после изниква жилищна кооперация за 250 семейства с три паркоместа!
7
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да не сте посмели с ново строителство!
Какво значи "...няма да бъде значително променена..."?
Колко ли са платили на тази патица, за такова заключение?
Препращам настоящото към прокуратурата!!!
6
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Иракли беше единственото място със синя ( не кафява или зелена) вода в България.Още август строяха т.нар 'бунгала' насред плажа.Сега ще се плува във фекалии като на Влас.
5
1
 
26
 
! Отговори
Ники преди 1 година
Иракли...беше! Бог да го прости !
4
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То беше ясно,че мутрите ще ги прилапат тия земи и ще дигнат блокове.Нищо,после ще събират в тях бежанци и алкохолиците на ЕС.А вие си знаете идете на почивка при белите хора не при туземци с ланци,картечници и черни джиБове.Те там не са мръднали от 1992-1996г
3
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гърция!
2
0
 
29
 
! Отговори
Auf Wiedersehen BG преди 1 година
Ваканцувайте си в строителна площадкя "Иракли-Резово".
1
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Застроявайте. От там към селцето на юг та чак до Елените. И ще свържете Иракли със Слънчев бряг. Давай трупай кинти. Пари пари пари в болните в мозъци.