"Молотов" в къщата на съседа – от ревност към мама

Младеж от Стара Загора опита да запали къщата на ухажор на майка си
26 яну 2017 18:25,
7
"Молотов" в къщата на съседа – от ревност към мама
Снимка: Reuters, архив

19-годишен младеж от Стара Загора направи опит да запали къщата на ухажор на майка си. Според разследващи, момчето е посегнало към бутилките с коктейл "Молотов" поради ревност, съобщават от Апелативната прокуратура в Пловдив.

На 22-и януари, късно вечерта, в дома на извършителя гостували негови приятели, като заедно се почерпили с алкохол. След полунощ майката на момчето получава телефонно обаждане от 57-годишен мъж, който живеел наблизо.

Афектиран от позвъняването, младежът отправил закани към мъжа по телефона, след това стигнал и до по-радикални действия. Приготвил три бутилки с коктейл "Молотов", като в тях налял запалителна течност и сложил парцали от работилницата на баща си.

След около 2 часа се промъкнал до имота на съседа, счупил прозореца на къщата и хвърлил бутилките вътре. След като се уверил, че стаята започва да гори, избягал и се прибрал вкъщи.

Опитът му, обаче, бил осуетен, тъй като собственикът на къщата усетил дима и успял с подръчни средства да загаси огъня, благодарение на което няма сериозни щети и жертви, съобщи "24 часа".

След преживяното нападнатият съсед подал сигнал на тел. 122. Следите водят към 19-годишния младеж, поради оставен отпечатък от стъпка в снега под счупения прозорец. Направената експертиза доказала, че отпечатъкът е от обувките на момчето и то било задържано за 72 часа.

Предстои да бъде поискан от съда постоянният му арест. Случаят се наблюдава от прокуратурата в Стара Загора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Проба-грешка.Другият път проба-успех.А мамата като толкова иска да ходи да живее с него, не да примамва глутницата да им препикават прага.Жената е проклятие.
4
3
 
9
 
! Отговори
хъ преди 7 години
Няма достатъчно данни за адекватен анализ и взимане на решение за ответни действия.Жената омъжена ли е? Ако е - къде е мъжът й сега. Ако пък не е - синът да се разкара от дома, щом не одобрява личния живот на майка си.
3
0
 
9
 
! Отговори
man преди 7 години
Какъв е този телефон 122? Може би 112?
2
1
 
27
 
! Отговори
Майтапчия преди 7 години
Тия случаи са деликатни-може да се окаже,че комшията му е баща.....Случва се често,така че-полека с бензина!
1
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не става ясно мамата давала ли е аванси на съседа, за да си позволява да й звъни, ако да, значи и тя е за бой. Ако не, щом съседа си позволява такива волности към жената, момчето правилно е реагирало.